Ağustos 07, 2012

Tarık Tekdal’la yollar ayrıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yaprak dökümü sürüyor. Geçen sezonki kadronun 3'te 2'sini değiştirme kararı alan ve bu çerçevede birçok oyuncuyla yollarını ayıran mavi-beyazlı ekibimizde son olarak Tarık Tekdal'la kulübün ilişiği kesildi.

Geçtiğimiz sezonu 53 puanla 6. sırada tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da mutlak şampiyonluk hedefiyle girilen 2012-2013 sezonu öncesinde takımdaki yenilenme sürüyor.

Sezon sonunda teknik heyetin raporu doğrultusunda yolların ayrıldığı Metin Kanar, Rasim Mutlu, Ferhat Yayla, Serhad Kaya, Mert Zafer Aydın, Uğur Arslan Kuru, Murat Şahin, Ersin Şen, Musa Ballı, Emre Çelik, Halil İbrahim Odaci, Mehmet Türk ve 30 yaş kontenjanına takıldığı için sözleşmesi otomatik olarak fesholan Murat Gülbaba'dan sonra yeni sezon için Erzurum'da kampa giren ve yeni bir teknik direktörle yola devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da, kamp süresince de Volkan Serim ve Volkan Bayram takımdan ayrılmıştı.

İkinci etap kamp çalışmaları için Bolu'ya gitmeye hazırlanan Dadaşlar'da Taşkın Güngör'ün isteği doğrultusunda son olarak da Tarık Tekdal'ın sözleşmesi feshedildi. Böylece Tarık'la birlikte geçtiğimiz sezonki kadrodan toplam 16 futbolcuyla yollar ayrılmış oldu.

TARIK TEKDAL'IN ERZURUM KARİYERİ

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'den şampiyon olarak 3. Lig'e yükselen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un, aynı sezon 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e düşen Beykospor'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Tarık Tekdal, mavi-beyazlı formayla 18 maça çıktı. Toplamda 1254 dakika süre alan Tarık, rakip kaleye 2 gol gönderme başarısı gösterdi.

Faik Demir'in takımın başına gelmesiyle birlikte savunma yönü keşfedilen ve sert oyunuyla bu bölgede oldukça verimli olan Tarık, sezonun ikinci devresinin ikinci maçında oynanan Yozgatspor müsabakasının 81. dakikasında girdiği ikili mücadelede kafasına aldığı sert darbeyle oyunu yarıda bırakmış ve kafatasında çatlak olma şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Bu sakatlık sonrası sezonu kapatan Tarık Tekdal, ligin son haftalarına doğru iyileşerek hazır hale gelmişse de riske edilmemiş ve yeni sezona saklanmıştı.

Sezon sonunda teknik heyetin "mutlaka takımda tutulması gerekilen oyuncular" listesinde yer alan Tarık Tekdal, Taşkın Güngör'ün gözüne giremeyince kariyerinde yeni bir sayfa açmak zorunda kaldı.

Tarık Tekdal'a yeni futbol yaşantısında üstün başarılar diliyor, mavi-beyazlı formayla hayatı pahasına verdiği mücadeleden ötürü teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...