Ağustos 18, 2012

Ahmet Baykal Erzurum’da


Yeni sezonda kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da sürdürülen transfer çalışmalarının neticesinde kadroya bir takviye daha yapıldı. 3 sezon boyunca formasını giydiği Keçiörengücü'yle sözleşmesi sona eren Ahmet Baykal önümüzdeki sezon mavi-beyazlı formayla mücadele edecek.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor, dış transferde 19. imzayı Ahmet Baykal'a attırdı. Musa Ballı'dan boşalan sol kanat bölgesine takviye için arayışlarını sürdüren mavi-beyazlılar, uzun uğraşlar sonucunda Ankara ekibi Keçiörengücü'nün genç futbolcusunu kadrosuna kattı.

Yeni sezon için anlaşmaya varılan; Lokman Atakol, İlker Günay, Serhat Çakmak, Sarper Kıskaç, Fatih Gültekin, Erdinç Pekgöz, İsmail Türkaslan, Samet Altuntaş, Mehmet Öztonga, Zafer Doğan, Ahmet Gür, Muhammet Fettahoğlu, Oktay Gümüş, Muhammed Emin Bakan, Turan Ekici, Emrah İnanç, İbrahim İdiş ve Fatih Arat'tan sonra 19. transfer olan Ahmet Baykal da takımın geneli gibi "genç oyuncu" statüsünde bulunuyor.

3 SEZON BOYUNCA KEÇİÖRENGÜCÜ

Aslen Edirneli olan ve futbol kariyerine Edirnespor'da başlayan 22 yaşındaki futbolcu, sonrasında ise Ankaraspor altyapısına kazandırıldı. 2009-2010 sezonunda "3. Lig'in Ankaraspor'u" olarak bilinen Keçiörengücü'ne transfer olan Ahmet Baykal, bu takımda 3 sezon boyunca 82 resmi müsabakada görev alarak 13 kez de rakip fileleri havalandırdı.

Geçtiğimiz sezon 3. Lig 2. Grup'ta lider Nazilli Belediyespor'un ardından ligi 2. sırada tamamlayan ve oynadığı Play-Off maçlarının finalinde Kahramanmaraşspor'a 2-0 mağlup olarak İkinci Lig biletini kaçıran Keçiörengücü'nde, 8'i ilk onbir olmak üzere 24 maçta 974 dakika forma giyen Ahmet, bu müsabakalarda 4 gol attı ve 2 de sarı kart gördü.

Teknik direktör Hüsnü Kaçmaz'ın orta sahanın solunda görev verdiği Ahmet Baykal, oynadığı ofansif futbolun yanı sıra oyun içerisinde forvete de verdiği katkıyla biliniyor. Maçın gidişatına göre ağırlıklı olarak sol kanatta veya forvette mücadele verdiği Keçiörengücü formasıyla üç sezon boyunca başarılı bir performans sergileyen genç yeteneğin sözleşme süresi sezon sonunda dolmuştu.

1.82 boyunda ve 80 kilo ağırlığında olan Ahmet Baykal'ın bonservis bedeli olmadan katıldığı Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da da hem sol kanadın hem de forvet bölgesinin yükünü hafifleterek asist ve gol anlamında takıma büyük ölçüde katkı sağlaması bekleniyor.

1 yorum:

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...