Haziran 27, 2012

Yeni rakiplerimizin analizi [Yorum]

Grubumuz geçen sezona göre çok ama çok daha iyi. Tahminimce önceki yılki gibi puanlar birbirine yakın olarak ilerlemeyecek, üst sıralarla alt sıralarda fark olacaktır..

* Diyarbakırspor, Mardinspor, Kocaelispor gibi üstten "düşerek" gelenler var, bu takımların ciddi derecede maddi problemleri bulunuyor. Mardinspor yine maçlara çıkmayabilir. Üstten düşüp gelen Altınordu da var grubumuzda.

* Alttan gelenlerden; 3. Lig'in ilk mahalle takımı olma ünvanını ele geçiren Emrespor da grubumuza düştü. Yine alttan gelen Maraş Belediyespor ve Çorum Belediyespor var rakiplerimiz arasında. Bunlar çok kısıtlı imkanlarla kadro kuracak olan takımlar. (Maraş Belediye'nin Ersin Şen'i alacağı yönünde dedikodular var)

* Ayrıca 3. Lig'e bu sezon "yükselen" veya "düşen" statüsünde gelen bu 7 takımın kadrolarında 3. Lig kurallarına göre büyük revizyon olacağı aşikâr.

* Darıca, Sancaktepe, Yozgat ve Beylerbeyi'ni zaten biliyoruz. Darıca bu sezon ortalarda kalacaktır büyük ihtimalle. O bölge taraftarı da Kocaelispor ve Gebzespor etrafında yoğunlaşacaktır, Darıca'nın taraftar gücü zate azdı, iyice az olacaktır çünkü aynı maç gününe denk gelirse Kocaeli-Gebze-Darıca maçları, milletin hangi takımları seyretmeye gideceği malum. Yozgat'taki parasal sorun ise ileri boyuta gelmiş durumda, kadro kurmakta sıkıntı çekebilirler.  Sancaktepe 2 sezondur play-off oynuyor, yine üstlerdeki rakiplerimizden olabilirler.

* En güçlü rakibimiz Keçiörengücü olacak. Maddi açıdan 3. Lig'in, hatta alt liglerin en iyi kulübü Keçiörengücü bizi en çok zorlayacak takım olur. Geçen yıl ligi 2. bitirmelerine rağmen o grupta ligi 5. bitiren Kahramanmaraşspor üst lige gitmişti play-off sonunda. Keçiören daha dinç gelecektir bu sene.

* Gümüşhanespor ise geçen sezon play off oynamış olan iki rakibimizden birisi. 5. olarak play-off'lara kalmışlardı ancak yükselememişlerdi. Sezon başındaki takımımızla yaptıkları iki hazırlık maçında da 1-1 berabere kalmışlardı. Yeni sezonun en sürpriz takımlarından olabilirler. Düşebilirler de, yine ilk 5 mücadelesi verebilirler de. Maddi olarak arkalarında önceki senelerde olduğu gibi Doğan Medya Grubu'nun sahibi Aydın Doğan yok, desteğini çekti. Grubun kapalı kutusu olarak görüyorum Gümüşhane'yi.

* Oyak Renault, Arsinspor ve Elazığ Belediyespor geçtiğimiz sezon ligin alt sıralarında yer alıyordu. Hatta Oyak ve Arsin aynı grupta son hafta küme düşmekten 1 puanla kurtulan iki takım.

* Maltepespor orta sırada bitirdi geçen sezon. Ve Amatör'den gelmişlerdi geçen sene. Maltepe eski Maltepe değil..

***
Erzurumspor geçen sezonki kadroyla rahatlıkla play-off'a oynardı bu grupta.. Daha dinamik oyuncuların katılımıyla oluşturulacak olan bu sezonki kadro tam dişimize göre takımların bulunduğu grupta puanları eminim ki siler süpürür. Hatta eminim çoğumuz daha iddialı olacağız bu sezon için.

Ayrıca;
Geçen sezon 3 İstanbul rakibimiz vardı grubumuzda, bu sezon 2'si aynı 1'i farklı ancak geçen sezon olduğu gibi yine aynı stadlarda İstanbul maçlarımızı oynayacağız. Boğaz köprüsünün dibindeki Beylerbeyi stadı, Sancaktepe Hakan Şükür Stadı ve geçen sene Üsküdar'ın oynadığı ama aslen Maltepe'nin olan Maltepe Hasan Polat Stadı...

Ve bu sezonki "İstanbul üçlüsü" de Anadolu yakasındaki İstanbul takımları.

*
Yeni yönetimi ve acilen yeni transferleri bekliyoruz şimdi. Ligler geçen sezonkine göre 1 hafta daha geç başlayacak, bunu da artı hanemize yazalım, gecikme payımız olsun.

Şampiyon hocamıza da güveniyoruz.

Ve zemin oluşmuş durumda.
Haydi hayırlısı...

Fâruk Arslan/Erzurumspor.Net

1 yorum:

  1. biz dadaşı olması gereken yerde bekliyoruz. hadi başarılar dadaşa

    YanıtlaSil

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...