Ağustos 18, 2012

Bir 'Ahmet Baykal' analizi

Keçiörengücü geçen sezon benim dikkatimi en çok çeken takımlardandı ve iki maçını canlı olarak seyretmiştim.

Bu transfer gerçekten ince eleyip sık dokunulmış "teknik bir transfer" diyebilirim.

Keçiörengücü geçen sezon çok hoş bir futbol yapısıyla saha içerisinde zaman zaman üç, zaman zaman tek forvetle oynuyordu. Sol ve sağ açıkları yüzde 60-70 kapasiteyle forvet olarak da oynayabiliyordu. Yani şöyle; forvette sabit olarak Mustafa Ünver'leri vardı. Sağ forvette (çok beğendiğim) Yıldıray Koçal, sol forvette Ahmet Baykal. Bu sağ ve soldakiler hızlı oyunculardı ve orta sahanın sağında ve solunda da oynayabilen futbolculardı. Maçta rakibin ve oyunun durumuna göre ağırlıklı olarak forvette yada kanatlarda oynuyorlardı. Yine rakibin durumuna göre "üçlü" gidemeyeceklerse Ahmet'i yedek tutup sonradan oyuna sürüyorlardı. Ama bildiğimiz "yedek"lerden değildi, gerçekten tam gidşata göre anında oyuna alınabilen bir oyuncuydu.

Örneğin benim de izlediğim İstanbulspor-Keçiörengücü maçının ilk yarısının 30 küsürüncü dakikasında oyuna alınmıştı Ahmet. Devre arası veya 60. 70. dakikalar beklenmeden, "joker" oyuncu değil de "oyuna göre banko" olan bir futbolcu olarak görülüyordu yani. O maçta ilk yarı Yıldıray'a adeta yapışmış olan İstanbulspor'lu oyunculara karşı soldan Ahmet takımı adeta domine ediyordu ofansif olarak sol kanatta. 9 numaraları Mehmet pozisyon gereği sağa koştukça Ahmet'te içeri giriyordu.. Ahmet'in arkasında oynayan sol bekleri harikaydı ama, defansif yönü çok kuvvetliydi uyumları çok hoşuma gitmişti benim. (Bizim sol bekte de İkinci Lig'den gelen Samet ve milli formayı giymiş olan Mehmet var, defansif sağlamlık oluşacaktır ve bu düşünülerek yapılmıştır bu transfer muhtemelen)

Keçiörengücü'nün önce teknik direktörünü sonra Yıldıray ve defanstaki Ferit Şener'i çok beğenmiştim. Komple iyi ve fizik gücü üst düzey olan bir takımdı, o takımdan yapılan her transfer etkili olurdu.. (Aynı maçta 25 numara giyen İstanbulspor'un sol açık oyuncusu da ofans anlamında çok etkiliydi)

Benim hoş karşıladığım, her an gol pozisyonu üretebilecek seri bir futbolcuyu transfer etmiş olduk.. 22 yaşında olmasına karşın 82 maçlık tecrübe de çok önemli bir ayrıntı. Aynı anda oynadıkları süre içerisinde Emrah İnanç ve Ahmet Baykal, Fatih Arat'a çok gol pozisyonu hazırlarlar, ve inşallah çok da gol attırırlar/ve atarlar. 

Oyun içerisinde de birçok mevkide oynayabilen futbolcu transferleri de yapıldığından değişken ve aktif bir takım oluşturacağını düşünüyorum Taşkın Güngör'ün.

İnşallah her şey iyi olur..
4. haftadaki Kocaelispor-Erzurumspor maçını iple çekiyorum.. Oyun şablonunu da görmek gerek...

Faruk Arslan/Erzurumspor.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...