Ağustos 31, 2012

Tarık Tekdal Kahramanmaraş'ta

Geçtiğimiz sezon takımımızın kadrosunda yer alan Tarık Tekdal, Üçüncü Lig'in yeni ekiplerinden ve bu sezon 3. Grup'ta rakiplerimiz arasında yer alan Kahramanmaraş Belediyespor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kahramanmaraş Belediyespor daha önce de Ersin Şen'e 1 yıllık imza attırmıştı.

Ağustos 30, 2012

Yeni formalar göz kamaştıracak

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un yeni sezon forma tasarımları tamamlanma aşamasında.

Lotto tarafından tasarlanan formalarımız arasında en dikkat çekici olanı ise Arjantin milli takımının forma stiliyle hazırlanan 1. formamız.

İkinci formamız düz mavi, üçüncü formamız ise mavi tonların da olacağı beyaz renk ağırlıklı olacak.

İki takımımız karşılaşıyor

Bu sezon profesyonel liglerdeki tek takımımız olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig'de Erzurum'u temsil edecek tek takım olan Yakutiyespor hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Genç kadrosu ve başarılı performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Yakutiyespor ve Üçüncü lig'de şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak olan dostluk maçı 30 Ağustos Perşembe günü Ilıca Aziziye Orhan Tavlı Stadı'nda oynanacak.

Saat 17:00'de başlayacağı açıklanan mücadeleyi futbolseverler ücretsiz olarak seyredebilecek.

Geçmiş olsun Lokman Atakol

Gölcükspor'dan transfer ettiğimiz başarılı kalecimiz Lokman Atakol, dizindeki rahatsızlığı sebebiyle tedavi altına alındı.

Ligin ilk maçına yetişmesi beklenen Lokman'a acil şifalar diliyor, en yakın zamanda kendisini tekrar takımımızla birlikte görmeyi arzu ediyoruz..

Kaleye son 'Dadaş' takviyesi

Yedek kalecilerimizden Sefa Altay'a Bayburt İl Özel İdarespor'dan gelen transfer teklifine olumlu bakan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, kaleye bir Erzurumlu transferi daha yaptı.

Sezona ikisi Erzurumlu 4 kaleciyle devam etmeyi planlayan, bu çerçevede Gölcükspor'dan Lokman Atakol ve İnegölspor'dan İlker Günay'ı transfer eden Dadaşlar, Erzurum Yolspor'dan da Serhat Çakmak'ı kadrosuna katmıştı.

Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan Sefa Altay'ı yeniden kadroda düşünen ancak Bayburt ekibinden gelen teklif üzerine transfere olumlu bakan yetkililer, kaleye Ilıca İdmanocağı'nın gelecek vaad eden kalecisi Yusuf Emre Uçar'ı transfer etti.

Güçlü fiziğiyle dikkat çeken ve İdmanocağı'ndaki performansıyla göz doldurarak Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Yusuf'la kaleci antrenörü Abdullah Gerz yakından ilgileniyor.

METİN KANAR GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz sezon başında Giresunspor'dan transfer edilen fakat bekleneni veremeyen kaleci Metin Kanar, takımın ilk ve ikinci etap kamp çalışmalarına dahil edilmişti fakat performansının yetersiz görülmesi üzerine takımdan gönderilmesi yönünde rapor verildi.

Kendisine kulüp bulması istenilen Metin Kanar'la yeni sezonda yola devam edilmeyeceği ise böylelikle netlik kazanmış oldu.

Ahmet Gür yetersiz bulundu

Karsspor'dan bedelsiz olarak transfer edilen ve takımımızla çalışmalara çıkan Ahmet Gür, teknik direktör Taşkın Güngör'ün "yetersiz" raporu vermesi üzerine takımdan gönderildi. 

Ahmet, geçtiğimiz sezon küme düşen Karsspor formasıyla 18 resmi müsabakada 1195 dakika süreyle sahada kalmıştı.

Dadaş Gokgoş'u 2-1'le geçti

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz, Kazım Karabekir Stadı'nda hazırlık maçında karşılaştığı Gökhan Emreciksin'li, Sinan Kaloğlu'lu, Pascal Feindouno'lu, Sedat Bayrak'lı, Ahmet Şahin'li Elazığspor'u yenik duruma düşmesine rağmen 2-1'lik skorla mağlup etti. Gollerimiz, 60. dakikada Dede Çelik, 79. dakikada Emrah Bayram'dan geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor, hazırlık maçında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor'u 2-1 mağlup etti.

Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan maçta takımımız sahaya, İlker Günay, Zafer Doğan, Dede Çelik, Erdinç Pekgöz, Samet Altuntaş, Emrah Bayram, Muhammed Emin Bakan, Cabir Coşar, Oktay Gümüş, Ahmet Baykal ve Emrah İnanç onbiriyle çıktı. İlk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Sanica Boru Elazığspor, 34. dakikada Sinan Özcan'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARI DADAŞ RESİTALİ

Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise ikinci yarının 60. dakikasında sağ kanattan kullanılan korner atışında topa çok iyi yükselen Dede Çelik'le beraberliği sağladı: 1-1.

Dakikalar 78'i gösterirken ani atakla Elazığ kalesine yüklenen Erzurumspor'lu futbolcular topu, ceza sahası içindeki Emrah Bayram'la buluşturdu. Emrah'ın da yerden düzgün ve sert şutu ağlarla buluşarak Palandöken Kartalları'nı üstün duruma taşıdı ve maç bu skorla tamamlandı, 2-1.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor bu maçta sergilediği futbolla lig için taraftarlarını oldukça umutlandırırken 9 Eylül'deki Maltepespor maçı için de büyük moral kazandı.

Ağustos 27, 2012

Dadaş sezonu açıyor: Rakip Elazığspor

 Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Erzurum, ikinci etabını Bolu'da gerçekleştiren ve toplamda 7 hazırlık karşılaşması oynayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, lig öncesi Erzurum'daki son hazırlık çalışmaları evresinde sezon açılışı niteliğindeki hazırlık maçında Süper Lig ekibi Elazığspor'la karşılaşacak.

28 Ağustos Salı günü (yarın) oynanacağı açıklanan müsabakanın başlama saati ise 17:00.

Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanacak olan bu önemli karşılaşmayı Erzurumlu futbolseverler ücretsiz olarak seyredebilecek.

Dadaş'ta transferin en 'Ballı'sı

Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performansla kalitesini ortaya koyan ancak geçirdiği hastalık sebebiyle ikinci devrenin büyük bölümünde takımdaki yerini alamayan, sezon sonunda ise bu gerekçeyle sözleşmesi yenilenmeyen Musa Ballı, hastalığından tamamen kurtulmuş ve İkinci Lig ekiplerinden Ofspor'la anlaşma sağlamıştı. Bunun üzerine sol kanatta Musa'ya yine ihtiyaç duyan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yetkililer yeniden harekete geçerek "14 Numara"yı yeniden takımımıza kazandırdı.

Geçirdiği talihsiz hastalık nedeniyle geçtiğimiz sezon yalnızca 17 maçta görev alan ve 4 gol atıp 5 asist yaparak kalitesini ortaya koyan başarılı orta saha oyuncusu, sezonun geri kalan bölümünde ise hastalığıyla mücadele etmişti. Yeni sezon öncesinde 2.Lig ekiplerinden Ofspor'la sözleşme imzalayan ancak Erzurum Büyükşehir Belediyespor'lu yöneticilerin yoğun uğraşları sonuncunda ikna edilerek yeniden mavi beyazlı kulübe kazandırılan Musa Ballı ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Dün THY'ye ait uçakla Erzurum gelerek ayağının tozuyla ilk antrenmanına çıkan Musa Ballı'nın ilk sözleri ise şunlar oldu:

"Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da şampiyonluk sevinci yaşamak istiyorum, Taşkın hocamız nezaretinde bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Rahatsızlığımdan eser kalmadı, artık tüm gücümle kendimi futbola ve takımıma vereceğim."

Musa Ballı'nın transferi sonrasında açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Menajeri Nejdet Gümüşenek ise "Musa Ballı geçen yıl takıma yaptığı katkılar dolayısıyla mavi beyazlı taraftarlar tarafından yakından tanınmakta ve bilinmekte. Futbolcunun kariyeri başarılarla dolu. Kalitesini kanıtlamış bir futbolcu. Yaş itibariyle takıma büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Ağustos 26, 2012

Rakibimiz Mardinspor'da belirsizlik kalktı

Geçtiğimiz sezon İkinci Lig'de yer alan ancak yaşadığı sıkıntılar sebebiyle 14. haftadan itibaren ligden çekilen ve bu sezon Üçüncü Lig'de Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un grubuna düşen Mardinspor'da belirsizlik ortadan kalktı.

Geçtiğimiz sezon kadroda yer alan tüm futbolcularının şehri terk etmesiyle bu sezon lige katılıp katılmayacağı merak konusu olan Mardinspor'da yetkililer yeni bir karar aldı.

Buna göre Mardinspor, geçen sezon Yerel Amatör Lig'de mücadele eden Mardinspor Amatör Takımı'nın futbolcularıyla 3. Lig 3. Grup maçlarına çıkacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un Mardin ekibiyle ilk maçı ise ligin 7. haftasında 28 Ekim tarihinde oynanacak.

-Faruk Arslan/Erzurumspor.Net-

Ekrem transferinin ardından...


Geçen sezon orta sahada sadece Ersin ve Cabir'in eline (daha doğrusu ayağına) bakıyorduk bu sene o yönden daha iyi konuma gelineceği aşikar. Muhammed Emin, Oktay Gümüş, Cabir ve Ekrem'in o bölgedeki rekabeti hem başarıyı getirir hem de lig ve Türkiye Kupası için iyi bir dönüşümlü kadro şansını verir hocaya. Ancak bir de öteki boyutu var işin; tam verimli zamanında ve tam kendini göstereceği lig olan Üçüncü Lig'de bu sezon Muhammed Emin Bayoğlu'nun az forma şansı bulması hiç iyi olmayacak. Bir de Muhammet Fettahoğlu vardı, bu ne iş yapacak? Takımdan gönderilmesi gereken birkaç yeni transfer var diye düşünüyorum.. Muhammet Fettahoğlu ve Turan Ekici olabilir bunlar.

Defans kuvvetli, orta saha da çok üretken olacak gibi görünüyor, Taşkın Güngör'ün arzusu bu yönde gibi..

Ayrıca geçen sezona nazaran bu sezon daha genç ama daha tecrübeli bir takım oluşturuldu. Geçen sezonun başında 28 yaşındaki Emre Çelik'in 39, 24 yaşındaki Ferhat Yayla'nın 14, 24 yaşındaki Murat Şahin'in 19, 27 yaşındaki Halil İbrahim Odacı'nın 31, 23 yaşındaki Volkan Serim'in 21 (...) maçlık profesyonel kariyeri varken bunlarla lige başlandığı düşünülürse, bu sezonki yeni transferlerimizden 22-23 yaşında olmalarına rağmen neredeyse 100 maçlık tecrübesi olan futbolcular var, Ekrem Sütçü de bunlardan birisi.. Ayrıca Ekrem'in Doğu'nun "iklimine" alışık olması da hoş bir avantaj.

Yaş olarak tecrübeli olup kontenjan dolduracağına kariyer olarak tecrübeli ve Üçüncü Lig'i bilen genç  futbolcuların takıma kazandırılması daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ve bir husus daha var; Üçüncü Lig "savunma" ligidir. Futbolda İtalya liginin karakteri, Türkiye'de Üçüncü Lig'de bulunuyor. Sert ve defansif futbol ağırlıklı oynuyor takımlar. Geçtiğimiz sezon bu ligde şampiyon olan takımlara da bakın, öyle ahım şahım ofansif futbol takımları değildi, Nazilli Belediyespor haricinde.. Çoğusu maçlarını son dakikalarda attığı gollerle zar zor kazanabilen takımlardı (en çok gol atan İnegölspor da dahil). Yani iş ofans oyunuyla değil, savunma ve orta sahanın ofansa katkısıyla oluyor.. Orta sahanın kilit oyuncuları ve defansın rakip hücumculara karşı dirayeti ve yıldıran futbolu fiziksel üstünlüğü size kazandırıyor, golü bulmanız da bu çalışmanın etkisiyle forvetlerinize ve ileriye doğru bindiren sağ ve sol açık oyuncularınıza kalıyor..

Taşkın Güngör bunun farkında ve takımı buna göre kuruyor benim görebildiğim kadarıyla.

Futbolu teknik-taktik olarak da sevenler şunu görür;

* Muhammed Emin Bayoğlu-Emin Bakan-Cabir-Oktay orta sahanın göbeğinde oynayan çalışkan futbolcular.
* Muhammet Fettahoğlu defansif yönlü oynayan orta saha oyuncusu.
* Ekrem Sütçü ve Turan Ekici o bölgede ofansif özellikli oyuncular. Turan Ekici oyun içerisinde sağ açığa, Ekrem Sütçü sol açığa kayabilen iki ters ayaklı orta saha oyuncusu.
* Ahmet Baykal sol açık ve oyun içerisinde forvete kayabilen bir oyuncu.
* Emrah İnanç forvet arkasında ve oyun içerisinde forvete kayabilen bir oyuncu.

Emrah Baykal transfer edildiğinde de söylemiştim; "Oyun içerisinde de birçok mevkide oynayabilen futbolcu transferleri de yapıldığından değişken ve aktif bir takım oluşturacağını düşünüyorum Taşkın Güngör'ün"..

Ayrıca hocanın idmanlarda takıma ağırlıklı olarak pas çalışması yaptırdığını da biliyoruz. Yeni savunmacılarımızdan biri geçenlerde "pas çalışmalarından artık başımız dönüyor" mealinde sözler söylemişti.. Defansa dahi çok pas yaptırılıyor, defans-orta saha koordinesinde "güzel oyun" izleterek topu ileriye aktaracak bir takım oluşturma gayretinde Taşkın Güngör..

Ben yeni hocamızın Hasan Çelik'ten daha sistematik biri olduğunu düşünüyorum. Kendisini pişirmek için özellikle profesyonel ligin en alt kademesini seçmesi de ince bir ayrıntı.

Ne söylersek söyleyelim, iş yine de transferlerle şunla bunla olmuyor, sahadaki uyumla, kaliteyle oluyor. İnşallah "bu sezon sıra bizde" dedirtebilir bu takım bize ve inşallah sezon sonunda şampiyonluk sevincini tadarız...

Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET

Ekrem Sütçü Erzurum'da

  
Transferin hızlı takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da Taşkın Güngör'ün orta saha için takımda "pasör" vasfıyla yer alacak bir futbolcu takviyesi isteğine göre sürdürülen çalışmalar sonuçlandı. Geçtiğimiz sezon Karsspor'da oynayan ve İkinci Lig takımlarından Anadolu Selçukluspor'a transfer olan Ekrem Sütçü, transfer dönemindeki ikinci ve son anlaşmasını Erzurum ekibiyle yaptı.

3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluğu hedefleyen ve bu doğrultuda transferlerini sürdüren mavi-beyazlılarda orta sahaya bir takviye daha yapıldı. Muhammed Emin Bakan, Cabir Coşar ve Oktay Gümüş gibi önemli futbolcuların bulunduğu orta sahaya Taşkın Güngör'ün isteği doğrultusunda, pas özelliği kuvvetli olan ve  yaptığı asistlerle beraber attığı gollerle adından sıkça söz ettiren Ekrem Sütçü takviyesi yapıldı.

Sil baştan takım kuran Dadaşlar'ın 20. transferi olan 23 yaşındaki Ekrem Sütçü, geçtiğimiz sezon orta sahada görev almasına karşın 9 kez rakip fileleri havalandırarak Karsspor'da Serkan Urgancı'yla birlikte en golcü futbolcu olmuştu.

FENERBAHÇE ALTYAPISI, 98 KEZ 3. LİG MAÇI

Futbola 2000 yılında Fenerbahçe'de başlayan İstanbul Kadıköy doğumlu Ekrem Sütçü, 19 yaşında profesyonel olarak Oyak Renaulspor'la sözleşme imzaladı. İki sezon boyunca Bursa ekibinde 43 müsabakaya çıkan genç yetenek, 2010-2011 sezonunda Ünyespor'a transfer oldu. Sezon sonunda İkinci Lig'e çıkacak olan Ünye'de ilk devre boyunca 14 maça çıkan ve performansıyla göz dolduran Ekrem, devre arasında Karsspor'un "pahalı transferleri" arasında yer aldı ve bu ekibin yolunu tuttu.

1.5 sezon boyunca formasını giydiği Karsspor'un değişmezlerinden olarak 39 maça çıkan Ekrem Sütçü, özellikle geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla dikkat çekti. Sol ayağını çok etkili kullanmasıyla bilinen genç oyuncu, Karsspor formasıyla 32 müsabakada 2774 dakika süreyle sahada kaldı ve kritik maçlarda attığı 9 golle takımının en skorer iki futbolcusundan biri oldu. Sezon sonunda 40 puan toplayan ancak "şaibe" seslerinin yüksek olduğu 2. Grup'ta olaylı bir şekilde küme düşen Karsspor'dan ayrılarak İkinci Lig takımlarından Konya Selçukluspor'la anlaşan Ekrem, bu takımda Konya ve Bolu kampı süresince yer almasına rağmen geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılmıştı.

Teknik direktör Taşkın Güngör'ün çok istediği futbolculardan olan Ekrem Sütçü'yle iletişime geçerek transferi nihayete erdiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor yönetimi böylelikle yeni sezon kadrosunu büyük ölçüde şekillendirmiş oldu.

Yürekten inanıyor

Karsspor'da genel olarak 10 sırt numaralı formayı giyen, zaman zaman da 11 numaralı formayla sahada yer alan 23 yaşındaki Ekrem Sütçü, yeni sezonda Erzurumspor forması giyecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını ve yeni takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayacağına yürekten inandığını belirtti.

Biz de bu anlaşmanın takımımız ve Ekrem için hayırlı olmasını diliyor, yeni transferimize mavi-beyazlı formasıyla üstün başarılar diliyoruz.

Ağustos 24, 2012

1999'dan bir kırıntı


Tarih; 8 Ağustos 1999..
Rakip, Süper Lig'e yeni yükselmiş olan Denizlispor..
Yer ERZURUM..

Binlerce taraftar coşkuyla DADAŞ'ını destekliyor..

İsmet Arzuman'ın düdük çaldığı maçta Adnan Guşo, Ömer Erdoğan, Ali Rıza Salcı, Sergie, Kürşat Karakaş, Zafer Demir, Abdulkadir Şakşak, Muzaffer Bilazer, Atacan, Mutlu ve Coşkun Birdal'lı kadromuzla sahaya çıkıyor ve "anı" olarak tarihe bu fotoğrafı bırakıyoruz...

Ve o günlere duyduğumuz özlemle haykırıyoruz;
BİR BAŞKADIR "MAVİ BEYAZ SEVDA!"

Ağustos 22, 2012

Maltepespor maçının başlama saati


Spor Toto 3. Lig 3. Grup'un ilk haftasında oynanacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Maltepespor karşılaşmasının tarihi ve başlama saati açıklandı.

8 Eylül'de start alacak olan Üçüncü Lig'in ilk haftasında Erzurum Büyükşehir Belediyespor sahasında İstanbul ekiplerinden Maltepespor'u konuk edecek. Federasyon tarafından 9 Eylül Pazar günü oynanacağı açıklanan mücadelenin başlama saati ise 16:00 olarak belirlendi.

Bu müsabakayla birlikte Kazım Karabekir Stadı da mavi-beyazlı taraftarlarla birlikte 2012-2013 sezonuna merhaba diyecek.

Ağustos 18, 2012

Bir 'Ahmet Baykal' analizi

Keçiörengücü geçen sezon benim dikkatimi en çok çeken takımlardandı ve iki maçını canlı olarak seyretmiştim.

Bu transfer gerçekten ince eleyip sık dokunulmış "teknik bir transfer" diyebilirim.

Keçiörengücü geçen sezon çok hoş bir futbol yapısıyla saha içerisinde zaman zaman üç, zaman zaman tek forvetle oynuyordu. Sol ve sağ açıkları yüzde 60-70 kapasiteyle forvet olarak da oynayabiliyordu. Yani şöyle; forvette sabit olarak Mustafa Ünver'leri vardı. Sağ forvette (çok beğendiğim) Yıldıray Koçal, sol forvette Ahmet Baykal. Bu sağ ve soldakiler hızlı oyunculardı ve orta sahanın sağında ve solunda da oynayabilen futbolculardı. Maçta rakibin ve oyunun durumuna göre ağırlıklı olarak forvette yada kanatlarda oynuyorlardı. Yine rakibin durumuna göre "üçlü" gidemeyeceklerse Ahmet'i yedek tutup sonradan oyuna sürüyorlardı. Ama bildiğimiz "yedek"lerden değildi, gerçekten tam gidşata göre anında oyuna alınabilen bir oyuncuydu.

Örneğin benim de izlediğim İstanbulspor-Keçiörengücü maçının ilk yarısının 30 küsürüncü dakikasında oyuna alınmıştı Ahmet. Devre arası veya 60. 70. dakikalar beklenmeden, "joker" oyuncu değil de "oyuna göre banko" olan bir futbolcu olarak görülüyordu yani. O maçta ilk yarı Yıldıray'a adeta yapışmış olan İstanbulspor'lu oyunculara karşı soldan Ahmet takımı adeta domine ediyordu ofansif olarak sol kanatta. 9 numaraları Mehmet pozisyon gereği sağa koştukça Ahmet'te içeri giriyordu.. Ahmet'in arkasında oynayan sol bekleri harikaydı ama, defansif yönü çok kuvvetliydi uyumları çok hoşuma gitmişti benim. (Bizim sol bekte de İkinci Lig'den gelen Samet ve milli formayı giymiş olan Mehmet var, defansif sağlamlık oluşacaktır ve bu düşünülerek yapılmıştır bu transfer muhtemelen)

Keçiörengücü'nün önce teknik direktörünü sonra Yıldıray ve defanstaki Ferit Şener'i çok beğenmiştim. Komple iyi ve fizik gücü üst düzey olan bir takımdı, o takımdan yapılan her transfer etkili olurdu.. (Aynı maçta 25 numara giyen İstanbulspor'un sol açık oyuncusu da ofans anlamında çok etkiliydi)

Benim hoş karşıladığım, her an gol pozisyonu üretebilecek seri bir futbolcuyu transfer etmiş olduk.. 22 yaşında olmasına karşın 82 maçlık tecrübe de çok önemli bir ayrıntı. Aynı anda oynadıkları süre içerisinde Emrah İnanç ve Ahmet Baykal, Fatih Arat'a çok gol pozisyonu hazırlarlar, ve inşallah çok da gol attırırlar/ve atarlar. 

Oyun içerisinde de birçok mevkide oynayabilen futbolcu transferleri de yapıldığından değişken ve aktif bir takım oluşturacağını düşünüyorum Taşkın Güngör'ün.

İnşallah her şey iyi olur..
4. haftadaki Kocaelispor-Erzurumspor maçını iple çekiyorum.. Oyun şablonunu da görmek gerek...

Faruk Arslan/Erzurumspor.Net

Ahmet Baykal Erzurum’da


Yeni sezonda kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da sürdürülen transfer çalışmalarının neticesinde kadroya bir takviye daha yapıldı. 3 sezon boyunca formasını giydiği Keçiörengücü'yle sözleşmesi sona eren Ahmet Baykal önümüzdeki sezon mavi-beyazlı formayla mücadele edecek.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor, dış transferde 19. imzayı Ahmet Baykal'a attırdı. Musa Ballı'dan boşalan sol kanat bölgesine takviye için arayışlarını sürdüren mavi-beyazlılar, uzun uğraşlar sonucunda Ankara ekibi Keçiörengücü'nün genç futbolcusunu kadrosuna kattı.

Yeni sezon için anlaşmaya varılan; Lokman Atakol, İlker Günay, Serhat Çakmak, Sarper Kıskaç, Fatih Gültekin, Erdinç Pekgöz, İsmail Türkaslan, Samet Altuntaş, Mehmet Öztonga, Zafer Doğan, Ahmet Gür, Muhammet Fettahoğlu, Oktay Gümüş, Muhammed Emin Bakan, Turan Ekici, Emrah İnanç, İbrahim İdiş ve Fatih Arat'tan sonra 19. transfer olan Ahmet Baykal da takımın geneli gibi "genç oyuncu" statüsünde bulunuyor.

3 SEZON BOYUNCA KEÇİÖRENGÜCÜ

Aslen Edirneli olan ve futbol kariyerine Edirnespor'da başlayan 22 yaşındaki futbolcu, sonrasında ise Ankaraspor altyapısına kazandırıldı. 2009-2010 sezonunda "3. Lig'in Ankaraspor'u" olarak bilinen Keçiörengücü'ne transfer olan Ahmet Baykal, bu takımda 3 sezon boyunca 82 resmi müsabakada görev alarak 13 kez de rakip fileleri havalandırdı.

Geçtiğimiz sezon 3. Lig 2. Grup'ta lider Nazilli Belediyespor'un ardından ligi 2. sırada tamamlayan ve oynadığı Play-Off maçlarının finalinde Kahramanmaraşspor'a 2-0 mağlup olarak İkinci Lig biletini kaçıran Keçiörengücü'nde, 8'i ilk onbir olmak üzere 24 maçta 974 dakika forma giyen Ahmet, bu müsabakalarda 4 gol attı ve 2 de sarı kart gördü.

Teknik direktör Hüsnü Kaçmaz'ın orta sahanın solunda görev verdiği Ahmet Baykal, oynadığı ofansif futbolun yanı sıra oyun içerisinde forvete de verdiği katkıyla biliniyor. Maçın gidişatına göre ağırlıklı olarak sol kanatta veya forvette mücadele verdiği Keçiörengücü formasıyla üç sezon boyunca başarılı bir performans sergileyen genç yeteneğin sözleşme süresi sezon sonunda dolmuştu.

1.82 boyunda ve 80 kilo ağırlığında olan Ahmet Baykal'ın bonservis bedeli olmadan katıldığı Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da da hem sol kanadın hem de forvet bölgesinin yükünü hafifleterek asist ve gol anlamında takıma büyük ölçüde katkı sağlaması bekleniyor.

Ağustos 08, 2012

Sözleşmeleri feshedildi

Geçtiğimiz sezon takımımızın kadrosunda bulunan ve yeni dönemde yola devam edilmeyen futbolculardan Murat Şahin, Emre Çelik, Ferhat Yayla, Halil İbrahim Odaci ve Serhad Kaya'nın sözleşmeleri feshedildi. Geçtiğimiz günlerde de Volkan Bayram ve Tarık Tekdal'la yollar ayrılmıştı.

Ayrıca takımımızdan Uğur Arslan Kuru Aydınspor, Ersin Şen Kahramanmaraş Belediyespor, Mehmet Türk Gümüşhanespor, Rasim Mutlu Silivrispor, Volkan Serim Kırıkhanspor ve Mert Zafer Aydın Altınordu'yla anlaşmıştı. Sözleşmesi biten Musa Ballı'nın yanı sıra 30 yaş kuralı sebebiyle serbest kalan Murat Gülbaba da yeni sezonda kadromuzda olmayacak olan oyuncular arasında.

Takımımızın yeni sezon hazırlık kampına götürülmeyen kaleci Metin Kanar da kendisine kulüp arıyor.

Ağustos 07, 2012

Dadaş'ın hazırlık maçları takvimi

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz, 8 Ağustos Çarşamba günü Kahramanmaraşspor'la, 9 Ağustos Perşembe günü 3. Grup'taki rakiplerimizden Altınordu'yla, 11 Ağustos Cumartesi günü ise Sakaryaspor'la hazırlık maçı oynayacak.

Dünkü maçta 2. Lig'den Bank Asya'ya yeni yükselmiş olan Şanlıurfaspor'la oynayan ve maçı 1-0 kaybeden takımımızın, 3. Lig'den 2. Lig'e yükselen Kahramanmaraşspor, 2. Lig'den 3. Lig'e bu sezon düşmüş olan Altınordu ve Bank Asya'dan 2. Lig'e yine bu sezon düşmüş olan Sakaryaspor gibi kadrosunu yeni ligine göre büyük ölçüde yenilemeyi düşünen takımlarla kozlarını paylaşması dikkat çekiyor. Bilindiği gibi Erzurumsporumuz da önceki sezondan kadrosunda sadece 8 futbolcuyu tutarak çok sayıda transferle yeni bir takım oluşturmuştu.


Bu arada, Erzurumlu olan ve bir dönem Erzurumspor forması da giymiş olan Abdulkadir Öz'ün formasını giydiği Azerbaycan takımı Bakü'nün de Erzurum Büyükşehir Belediyespor'la Bolu'da hazırlık maçı yapmak için teklif sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Erzurum 0-1 Şanlıurfa


Bugün (6 Ağustos Pazartesi) takımımız Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'la karşılaştığı hazırlık maçını 1-0 kaybetti. Şanlıurfaspor'un ve maçın tek golü Gökhan Güleç'ten geldi.

Tarık Tekdal’la yollar ayrıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yaprak dökümü sürüyor. Geçen sezonki kadronun 3'te 2'sini değiştirme kararı alan ve bu çerçevede birçok oyuncuyla yollarını ayıran mavi-beyazlı ekibimizde son olarak Tarık Tekdal'la kulübün ilişiği kesildi.

Geçtiğimiz sezonu 53 puanla 6. sırada tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da mutlak şampiyonluk hedefiyle girilen 2012-2013 sezonu öncesinde takımdaki yenilenme sürüyor.

Sezon sonunda teknik heyetin raporu doğrultusunda yolların ayrıldığı Metin Kanar, Rasim Mutlu, Ferhat Yayla, Serhad Kaya, Mert Zafer Aydın, Uğur Arslan Kuru, Murat Şahin, Ersin Şen, Musa Ballı, Emre Çelik, Halil İbrahim Odaci, Mehmet Türk ve 30 yaş kontenjanına takıldığı için sözleşmesi otomatik olarak fesholan Murat Gülbaba'dan sonra yeni sezon için Erzurum'da kampa giren ve yeni bir teknik direktörle yola devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da, kamp süresince de Volkan Serim ve Volkan Bayram takımdan ayrılmıştı.

İkinci etap kamp çalışmaları için Bolu'ya gitmeye hazırlanan Dadaşlar'da Taşkın Güngör'ün isteği doğrultusunda son olarak da Tarık Tekdal'ın sözleşmesi feshedildi. Böylece Tarık'la birlikte geçtiğimiz sezonki kadrodan toplam 16 futbolcuyla yollar ayrılmış oldu.

TARIK TEKDAL'IN ERZURUM KARİYERİ

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'den şampiyon olarak 3. Lig'e yükselen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un, aynı sezon 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e düşen Beykospor'dan transfer ettiği 21 yaşındaki Tarık Tekdal, mavi-beyazlı formayla 18 maça çıktı. Toplamda 1254 dakika süre alan Tarık, rakip kaleye 2 gol gönderme başarısı gösterdi.

Faik Demir'in takımın başına gelmesiyle birlikte savunma yönü keşfedilen ve sert oyunuyla bu bölgede oldukça verimli olan Tarık, sezonun ikinci devresinin ikinci maçında oynanan Yozgatspor müsabakasının 81. dakikasında girdiği ikili mücadelede kafasına aldığı sert darbeyle oyunu yarıda bırakmış ve kafatasında çatlak olma şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Bu sakatlık sonrası sezonu kapatan Tarık Tekdal, ligin son haftalarına doğru iyileşerek hazır hale gelmişse de riske edilmemiş ve yeni sezona saklanmıştı.

Sezon sonunda teknik heyetin "mutlaka takımda tutulması gerekilen oyuncular" listesinde yer alan Tarık Tekdal, Taşkın Güngör'ün gözüne giremeyince kariyerinde yeni bir sayfa açmak zorunda kaldı.

Tarık Tekdal'a yeni futbol yaşantısında üstün başarılar diliyor, mavi-beyazlı formayla hayatı pahasına verdiği mücadeleden ötürü teşekkür ediyoruz.

İbrahim İdiş Erzurum'a transfer oldu

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da forvet bölgesine transfer için arayışlar sürerken bu mevkiye geçen yıl Çarşambaspor forması giyen İbrahim İdiş takviyesi yapıldı. İbrahim geçtiğimiz sezon 7 kez fileleri havalandırmıştı.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Çarşambaspor'dan İbrahim İdiş'le sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon en sıkıntılı bölge olan forvete gol ve golcü sorununu çözecek olan güçlü transferler bekleyen taraftarlar, bu bölgeye yapılan ikinci takviyeyle de tatmin olmadı.

Geçtiğimiz sezon kadrosunda Volkan Serim, Tarık Tekdal, Ümit Güner, Volkan Bayram ve Habib Uzun gibi 5 hücum oyuncusunu barındırarak lige başlayan, sonrasında Ümit Güner ve Habib'le yolları ayıran Erzurumspor, Tarık Tekdal'ın da stoper mevkisinde daha başarılı performans sergileyerek o bölgeye çekilmesiyle ileri uçta sadece Volkan Serim ve Volkan Bayram'ın kalmasıyla alternatif sıkıntısı yaşamıştı. Devre arasında, o sezonki 3. Lig'in en çok gol atan 3 futbolcusndan biri olan Mehmet Türk'ü kadrosuna dahil eden ancak bu oyuncudan da fazla verim alamayan Mavi-beyazlı ekibimizin bu sezon isabetli takviyelerle forvet anlamında tüm sıkıntıları çözmesi bekleniyor.

Daha önce, forvet arkasında ve forvette oynayabilen, geçtiğimiz sezon Bugsaşspor'da sadece 2 gol atan Emrah İnanç'ı kadrosuna katan takımımız, ikinci forvet transferini de İbrahim İdiş'i alarak gerçekleştirdi. Taraftarların yüksek beklentilerini karşılayabilecek kariyerli bir forvet transferi ise henüz gerçekleşmedi.

İbrahim İdiş

2011-2012 sezonunda takımımızın da bulunduğu 3. Lig 3. Grup'ta topladığı 16 puanla ligi son sırada tamamlayan Çarşambaspor'da 2'si penaltıdan olmak üzere 7 gol atan İbrahim İdiş'in 5 yıllık profesyonel kariyeri boyunca attığı gol sayısı ise 15.

SON ÜÇ SEZONDA İKİ KEZ KÜME DÜŞTÜ

Futbola başladığı Bucaspor'da 2007 yılında profesyonel olan İbrahim İdiş sonrasında ise Menemen Belediyespor ve İzmirspor'a kiralandı. 2009-10 sezonunda Menemen Belediyespor'la çıktığı 16 maçta 3 gol atabilen İbrahim, sonraki durağı olan İzmirspor'da ise yalnızca 2 maça çıkabildi. İzmirspor'un küme düşmesiyle birlikte Gümüşhanespor'a bonservisiyle birlikte transfer olan 22 yaşındaki forvet, 2010-11 sezonunda Gümüşhane formasını da 2 kez giyebildi ve gol atamadı. Geçtiğimiz sezon başında ise ikinci kez küme düşme tecrübesini yaşayacağı Çarşambaspor'a transfer oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un Üçüncü Lig'deki ilk galibiyetini aldığı 3-1'lik Çarşambaspor maçında takımını öne geçiren golü atmış olan İbrahim İdiş, bu takımda 2'si penaltıdan olmak üzere toplamda 7 gol attı. Yeşil-beyazlı formayla 25 maçta 1835 dakika süre alan İbrahim, sezon boyunca 5 kez sarı 2 kez de kırmızı kart görmüştü.

Çarşambaspor'da 9 sırt numaralı formayı giyen 22 yaşındaki İbrahim İdiş 1.80 boyunda ve 76 kilo ağırlığında.

Mustafa Öztürk direkten döndü!

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un orta sahadaki başarılı isimlerinden Mustafa Öztürk, önceki gün aldığı ayrılık kararından jet bir dönüş yaparak yeni sezon öncesinde takımda kalma kararı aldı. Erzincan Refahiyespor hazırlık maçında da görev alan başarılı oyuncu taraftarların yoğun sevgisiyle karşılaştı.

Spor Toto 3.lig 3.Grup ekiplerinden Erzurum Büyükşehir Belediyespor önceki gün orta sahadaki güçlü isimlerden Mustafa Öztürk'ün takımdan ayrılma kararıyla sarsılmıştı.

Yönetimle maddi konularla anlaşamadığı iddia edilen başarılı oyuncu, takımın kamp yaptığı oteli terk ederek memleketine dönmüştü.

Öztürk'ün bu kararı ise en çok mavi beyazlı taraftarları üzmüştü. Bunun üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyespor'lu yöneticiler ile Mustafa Öztürk arasında yoğun bir transfer görüşmesi başladı. Saatler süren görüşmelerin ardından ardından başarılı oyuncu ile tekrardan anlaşma sağlanarak memleketinden apar topar Erzurum'a getirildi.

Ayağının tozuyla maça çıktı

Sabah saatlerinde THY'ye ait uçakla Ankara'dan Erzurum'a gelen oyuncu, ayağının tozuyla Erzincan Refahiyespor ile oynanan hazırlık maçında görev aldı. Deplasman ekibinin maçın 10'ncu dakikasında Serdal'ın ayağından gelen golle 1-0 galip geldiği maçta 70 dakika sahada kalan Mustafa Öztürk oynadığı futbolla yine göz doldurdu. Yeni sezon öncesinde formasını kimseye kaptırmaya niyetinin olmadığı başarılı orta saha oyuncusunun atmış olduğu bir gol ise ofsayt gerekçesiyle orta hakem tarafından iptal edildi.

Taraftarlardan yoğun sevgi gösterisi

Refahiyespor karşısında hazırlık maçı olmasına rağmen takımlarını yalnız bırakmayan yaklaşık 2 bin mavi beyazlı taraftar maç öncesinde adeta tribün resitali sunarak, takımlarını ateşlediler. Erzurum Büyükşehir Belediyespor'lu oyunculara yoğun sevgi gösteren taraftarlar ayrılma kararırdan vazgeçen Mustafa Öztürk'ü ise bağırlarına bastılar. " Buraya buraya Mustafa Öztürk buraya' diye tezahüratlarda bulunan taraftarlar, başarılı orta saha oyuncusuna üçlü çektirdi.

Öte yandan Mustafa Öztürk'ün takıma yeniden döndüğü için çok mutlu olduğu bildirildi.