Temmuz 25, 2012

Mehmet Öztonga Erzurum'da

Yeni sezonda şampiyonluk umutlarıyla hazırlıklarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Sol kanada ve forvete yapılacak olan takviyelerle transferi sonlandırma amacında olan Dadaşlar, Kayseri Erciyesspor'un milli futbolcusu Mehmet Öztonga'yla anlaşmaya vardı.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da transfer çalışmaları hızlandı. En geç Temmuz ayının sonuna kadar tüm takviyeleri gerçekleştirmiş olarak Bolu kampına gitmeyi hedefleyen mavi-beyazlılar son olarak Kayseri Erciyesspor'dan Mehmet Öztonga'yı renklerine bağladı. Geçtiğimiz günlerde basına, "Kocaeli takımlarından birinde forma giymek istiyorum" şeklinde demeç veren Mehmet, Erzurum'un devreye girmesiyle birlikte yapılan teklife evet dedi ve yeni sezonda Üçüncü Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan takımımıza katılma kararı aldı.

Geçtiğimiz sezonu Erzurumspor'un da grubunda yer alan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'da kiralık olarak geçiren 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bonservisi için Kayseri Erciyesspor kulübüne herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek.
 

MEHMET ÖZTONGA KİMDİR?

Futbol kariyerine 2000 yılında Kocaelispor'da başlayan ve 2006 yılında yine bu takımda profesyonel olan Mehmet, Yeşil-Siyahlılar ile 2008-2009 sezonundaki Süper Lig serüveni de dahil olmak üzere 18 maça çıktı. Kocaelispor'un ardarda iki sezon boyunca küme düşmesiyle birlikte 2010-2011 sezonu başında Birinci Lig ekiplerinden Diyarbakıspor'la sözleşme imzalayan ancak yeni takımında yedek kulübesinde kalarak maça çıkamayan Mehmet Öztonga'nın devre arasındaki durağı ise yine Birinci Lig'te mücadele veren Kayseri Erciyesspor oldu.

İki yıl süren Kayseri macerasının ardından milli futbolcunun geçen sezonun devre arasındaki durağı, 3. Lig ekiplerinden Diyarbakır Kayapınar Belediyespor oldu. Sezon başında Kayseri Erciyesspor'la biri lig, biri de Türkiye Kupası maçı olmak üzere iki müsabakaya çıkan Mehmet, devre arasında katıldığı Kayapınar'da 14 müsabakada forma giydi. Ayrıca Erzurum'da oynanan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un son saniye golüyle kazandığı karşılaşmada da rakip olarak forma giymişti.

Son maçına Erzurum'da çıktı

Yeni transferimiz Mehmet Öztonga'nın, 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer olduğu Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'la çıktığı son maç da 29 Nisan 2012'de Erzurum karşısında 1-0 mağlup oldukları bu müsabaka olmuştu. Bu maçtan sonra ligin son haftasında kendi sahasında Çarşambaspor'u ağırlayacak olan Diyarbakır ekibi, Çarşambaspor'un ligden çekilerek maçlara çıkmaması üzerine bu karşılaşmada sahaya çıkmadan 3-0 hükmen galip ayrılmıştı.

Sözleşmesi sona ererek bu kulüpten sezon sonunda ayrılan Mehmet Öztonga, Kayapınar Belediyespor'da 41 sırt numaralı formayı giyiyordu.

Milli Takım kariyeri

Yetiştiği Kocaelispor'un altyapısında henüz 15 yaşındayken milli takımlara çağırılan genç yetenek, Milli Takım formasıyla U15, U16, U18 ve U19 kademelerinde kadroya çağırıldı. 12 Ağustos 1990 doğumlu genç yetenek, milli formayla toplamda 31 müsabakaya çıktı.

Genellikle savunmanın solunda oynayan yeni transferimiz Mehmet Öztonga ortasahanın sol kanadında da görev yapabiliyor.

Takımımızda Samet Altuntaş'tan sonra sol kanada yapılan ikinci takviye olan Mehmet, 1.77 boyunda ve 69 kilo ağırlığında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...