Ocak 11, 2013

Kemal Akbaba Erzurum'da

3. Lig 3. Grup ekiplerinden Erzurum Büyükşehir Belediyespor, hücum bölgesinde Fatih Arat'la birlikte takımın gol yükünü çekebilecek forvet oyuncusu transferinde sona geldi. 1.5 sezondur Bursa Nilüferspor'da forma giyen Kemal Akbaba her konuda anlaşan Dadaşlar, oyuncuyla 1.5 yıl süreli mukavele imzaladı. 24 yaşındaki Kemal, kariyeri boyunca 174 lig maçına çıkarken 34 kez de çeşitli kademelerde milli takım formasını giymesiyle dikkat çekiyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da hücum transferi nihayete erdirildi. Forvet ve forvet arkası mevkiinde oynayabilen Kars doğumlu Kemal Akbaba Erzurum ekibiyle her konuda anlaşarak 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Bursa Nilüferspor'da 10 sırt numaralı formayı giyen ve iler uçta Gökhan Karadeniz'le birlikte takımın en önemli silahı olan Kemal, bir diğer mavi-beyazlı takım olan Erzurum'un kadrosuna katıldı. Transferiyle ilgili Erzurumspor.Net'e açıklamalarda bulunan hücum oyuncusu, Erzurum'da şampiyonluk sevinci yaşayacağına yürekten inandındığını ve buradaki taraftar potansiyelinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

KARİYERİNİN 5 DÖNEMİ 'KİRALIK'

2000 yılında Gençlerbirliği'nde futbol hayatına başlayan Kemal, 2004-2005 sezonunda profesyonel oldu ve kiralık olarak forma giydiği Gençlerbirliği Oftaş'ın İkinci Lig mücadelesinde 25 kez forma giyerek 4 gol kaydetti ve takımıyla şampiyonluk sevinci yaşadı. 2005-2006 sezonunda yeniden kiralık olarak Oftaş'ta (şimdiki adıyla Hacettepe) oynayan Kemal, oynadığı 21 maçta 5 gol kaydetti ve yine şampiyonlukla sezonu kapatarak takımının Turkcell Süper Lig'e yükselmesinde önemli bir rol oynadı.

2007-2008 sezonunda uzun uğraşlar sonucu Birinci Lig ekibi Samsunspor'un kadrosuna kattığı Kemal Akbaba, ilk devre boyunca 13 maçta 2 gol kaydetti. Devre arasında İkinci Lig takımlarından Telekomspor'a kiralanan Akbaba, burada forma giydiği 7 lig maçında da 2 gol kaydetti.

İLK KEZ SÜPER LİG

2008-2009'da Süper Lig'e transfer olarak yeniden Gençlerbirliği'ne dönen forvet oyuncusu, Ankara ekibinde 6 maça çıkabilirken 1 kez fileleri havalandırdı ve devre arasında yeniden Hacettepespor'a kiralandı. Hacettepe'de sezonu A2 ve A takımda dönüşümlü olarak geçiren Kemal, bu ekipte 4 kez A, 8 kez de A2 takımıyla maça çıkarken 7 gol kaydetti.

2009-2010 sezonunda İkinci Lig takımlarından Kırşehirspor'un Gençlerbirliği'nden kiraladığı Akbaba, burada 6 maça çıkarken gol kaydedemedi.

Ertesi sezon Beşiktaş'ın A2 takımına transferi gerçekleşen Kemal, siyah-beyazlı formayla çıktığı 20 maçta 8 gol attı.

2011-2012'de ilk kez Üçüncü Lig'in yolunu tutarak Bursa Nilüferspor kadrosuna katılan yetenekli oyuncu, 1.5 sezonda çıktığı 23 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Futbola ilk başladığı 2000 yılından itibaren Milli Takım'ın sırasıyla U15, U16, U17, U18 ve U19 kademelerinde top koşturan Akbaba, uluslararası platformda çıktığı 34 maçta rakip fileleri 9 kez sarstı.

İKİ AYAĞINI DA KULLANABİLİYOR

1.78 boyunda ve 71 kilo ağırlığında olan Kemal Akbaba, sağ ayağı kadar sol ayağını da etkili kullanabiliyor.

31 Mayıs 2014'e kadar mukavele imzalanan 24 yaşındaki hücum oyuncusu, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 2. Lig koşusunda Fatih Arat'la birlikte en büyük gol umudu olacak.

ÖZAKALIN'LA BİRLİKTE AHMET KÜÇÜKLER DE ANTALYA YOLCUSU

Transfer görüşmelerinde sona yaklaşan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da son hamlelerle birlikte takviye çalışmaları noktalanacak. Görüşmelerin yürütüldüğü Doğan Ateş'i Altınordu'ya kaptırmasından sonra orta sahaya Doğan ayarında bir oyuncu bulunamaması halinde oyuncu almayı düşünmeyen mavi-beyazlılar, orta sahanın sağ ve solu için iki transfer yapacak. Başkan Saim Özakalın'ın bizzat devreye girerek görüşmeleri yürüttüğü iki oyuncuyu da yanına alarak takımın kamp yaptığı Antalya'ya geçmesi bekleniyor.

Öte yandan Onursal Başkan Ahmet Küçükler'in de hafta sonunda Antalya'ya çıkarma yapacağı öğrenildi.

3. Lig'in iki kademe üzerindeki ligde top koşturan bu iki oyuncunun takıma kazandırılmasıyla birlikte transfer çalışmalarını noktalayacak olan Dadaşlar, tamamen lige ve 20 Ocak'ta oynanacak olan Maltepespor maçına konsantre olacak.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...