Ocak 21, 2013

56 gündür nâgalibiz! [HABER]

3. Lig 3. Grup'ta sezona çok iddialı bir biçimde, şampiyonluk parolasıyla başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, haftalardır aldığı 'mağlubiyet derecesindeki' beraberliklerle üst lig hedefinden iyice uzaklaştı. Devre arasının da araya girmesiyle birlikte galibiyet özlemi yaklaşık 2 aya çıkan Erzurumspor taraftarlarının ümitleri yine yavaş yavaş tükeniyor...

Ligin ikinci yarısında karşılaştığı Maltepespor maçında adeta şart olan galibiyete ulaşamayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarının iyice karamsar bir havaya bürünmesine neden oldu.

Son olarak 25 Kasım'da sahasında Oyak Renaultspor'u mağlup eden mavi-beyazlılar bu maçın ardından çıktığı 5 maçta da 3 puana ulaşamadı. 'Beraberlik takımı' görüntüsü çizen ve oynadığı 18 maçın 7'sinde sahadan beraberlikle ayrılan Taşkın Güngör'ün talebeleri, Oyak maçından sonraki 5 müsabakadan 4 beraberlik çıkarırken bir kez de mağlup oldu.

Ligin 3 haftalık devre arasının da araya girmesiyle 3 puan sevincini adeta unutan Erzurumspor taraftarı tam 56 gündür galibiyet sevinci yaşayamadı.

GOL KISIRLIĞI

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden 18 takım arasında hâlen en az gol yiyen 3 ekipten biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, rakip kaleye gol atma konusunda ise adeta yoklara oynuyor.

Şimdiye kadar oynadığı maçların yalnızca birinde 3 gol atan Erzurum ekibi, diğer tüm müsabakaları golsüz yada 1 veya 2 gol atarak kapadı.

Oynadığı 18 maçta sadece 24 gol atabilen Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 12. sıradaki 20 puanlı Yimpaş Yozgatspor'dan dahi az gol attı (27). Lider Darıca Gençlerbirliği'nin attığı gol sayısı ise Erzurum'un iki katı seviyesine yakın; 45.

TAŞKIN GÜNGÖR'E GÖRE HAVA HOŞ

İkinci devrenin ilk maçında İstanbul deplasmanında Maltepespor karşısında sahadan yine bir puanla ayrılarak liderin 13, Play-Off potasının 6 puan uzağında kalan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un teknik patronu Taşkın Güngör, yaptığı açıklamada, kalan 16 maçlık periyotta puan tablosunun üst sıraları için alınan bu bir puanların çok önemli hale geleceğini iddia etti.

Gelecek hafta ligde 38 puanla 4. sırada bulunan Gümüşhanespor'u Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda ağırlayacaklarını, bu maçtan mutlak üç puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Göngör, "Ligin zirvesinde bulunan takımların birçoğuyla Erzurum’da karşılaşacağız. Bu maçları kazandığımız takdirde ligin zirvesi için iddiamızı sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.

ELDE VAR '6 PUANLIK' GÜMÜŞHANE MAÇI

Elde edilen sonuçlarla ortaya çıkan bu karamsar tablonun bir nebze de olsa dağıtılması için şimdi tüm gözler 19. haftada oynanacak Gümüşhanespor maçına çevrilmiş durumda.

İlk maçta Gümüşhane deplasmanında rakibin bariz üstünlüğüyle oynanan ancak 0-0 tamamlanan müsabakanın rövanşı niteliğindeki bu kritik müsabaka, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Teknik Direktör Taşkın Güngör'ün adeta kaderini ve kredisini belirleyecek nitelikte.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...