Ocak 14, 2013

İsmail Aslan kiralık olarak gelecek

Transfer çalışmalarını hızlandıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor sol kanat transferinde de hamlesini yaparak İsmail Aslan'la her konuda anlaştı. Giresunspor'da kiralık olarak forma giyen İsmail için yeşil-beyazlıları ikna eden Erzurum yönetimi, Fenerbahçe'yle de görüşmelerini son aşamaya taşıdı.

Musa Ballı'nın takımdan ayrılmasından sonra sol kanat için arayışlara giren Erzurum Büyükşehir Belediyespor transferde sona geldi. Uzun zamandır görüşmelerin sürdürüldüğü ve Taşkın Güngör'ün sol kanat transferi için belirlediği aday listesinin en başında yer alan 21 yaşındaki İsmail Aslan'la her konuda anlama sağlandı. Giresunspor yönetimini de ikna eden Dadaşlar, Fenerbahçe Kulübü'yle görüşmelerini ise sürdürüyor. Bonservisiyle birlikte satışa yanaşmayan sarı-lacivertlilerle son olarak 'kiralık' anlaşması için masaya oturan Erzurum ekibi transferi büyük ölçüde tamamladı.

A2 TECRÜBESİ DAHA FAZLA

Futbola 2002 yılında Giresunspor'da başlayan, 2007 yılında transfer olduğu Fenerbahçe altyapısında profesyonel olan İsmail Aslan, sarı-lacivertlilerin A2 takımında adından sıkça söz ettirdi.

5 sezon boyunca top koşturduğu Fenerbahçe'de 101 maça çıkan genç oyuncu,Gökay İravul, Okan Alkan, Recep Niyaz ve Berk Elitez'le birlikte takımın öne çıkan isimleri arasında geliyordu.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında A takıma çağırılan ve takımın kampına da katılan İsmail, Aykut Kocaman'ın biraz daha tecrübelenmesi için oyuncuyu ısrarla kadrosuna katmak isteyen Giresunspor'a kiralanmasına onay vermesiyle birlikte memleketinin takımına geri döndü. Birinci Lig'de zor günler geçiren Giresunspor'da derde derman olamayarak sezonu son 3 takımın arasında tamamlayıp İkinci Lig'in yolunu tuttu.

Bu sezon takımının yedek kulübesinde kalan ve 11 resmi müsabakada takımının formasını giyen İsmail Aslan, devre arası transfer döneminin açılmasıyla birlikte Taşkın Güngör'ün de ısrarla istemesi üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a evet dedi.

31 KEZ MİLLİ FORMA

U15, U16, U17 ve U18 kademelerinınde 31 kez de milli takım forması giyen İsmail Aslan, tekniği ve bileklerine hakimiyetiyle birlikte "bireysel oyun" anlamda sahadaki duruşuyla dikkat çekiyor. Çalım ve hız özelliği hayli yüksek olan genç oyuncunun Üçüncü Lig'de yeteneklerini daha rahat göstereceği öngörülüyor.

175 boyunda ve 66 kilo ağırlığında olan İsmail, orta sahanın ortasında da oynayabiliyor.

ALTERNATİFİ HÜSEYİN EROL'DU

Sol açık bölgesine takviye için sürdürülen çalışmaların öteki kanadında yerel alan isim ise Kırıkhanspor'un formasını giyen 23 yaşındaki Hüseyin Erol'du. Teknik Direktör Taşkın Güngör'ün, "İsmail olmazsa Hüseyin de olur" görüşünü yönetime bildirmesiyle birlikte alternatifini de hazır tutan Erzurum ekibi, Kırıkhan'da 4 sezon boyunca 95 maça çıkan başarılı sol kanat oyuncusuyla yakın temas kurdu. İsmail'le görüşmelerin olumlu yönde ilerlemesi ve transferin artık imzaya kalmasıyla birlikte Kırıkhan ekibi de Hüseyin'i, transferi için çok ısrarcı olan Batman Petrolspor'a verdi.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...