Şubat 17, 2013

Hazır Rize'ye yol yakınken...


Erzurum Büyükşehir Belediyespor Trabzon deplasmanından da faciayla döndü. Arsinspor gibi ligin orta sıra takımına 2-0 kaybeden mavi-beyazlılarda Teknik Direktör Taşkın Güngör kredisini tamamen tüketti.

Sezon başında tam 21 transfer yapıldı...
Ortalama her takım 23 kişilik kadro kuruyorken Erzurum Büyükşehir Belediyespor, tamamen teknik direktör insiyatifiyle 30'a yakın oyuncuyu kadrosunda bulundurarak lige başladı...
Ligde 22 maç geride kaldı...
Hiçbir maçta aynı kadro iki müsabaka üst üste sahaya çıkılmadı...
Kimi transferler haftalarca kadroya giremediği takdirde devre arasında gönderilmeyerek takımda tutuldu...
Sezon başında As takım kadrosuna çıkarılan Erzurum çıkışlı oyuncuların tümü geri gönderildi; Furkan Dumlu haricinde...
Erzurumlu Furkan Dumlu ise hiçbir maçta kadroya alınmadı...
Son yıllarda Erzurum'un yetiştirdiği en yetenekli isimlerden olan Muhammed Emin Bayoğlu adeta "antrenman futbolcusu" yapıldı ve ilk onbire alınmadığı gibi 18 kişilik maç kadrolarına bile giremedi...
Yönetimle ortaklaşa ve orgaize şekilde sezon başında her gün basına ve taraftara "şampiyon olacağız" "rakipleri pas manyağı yapacağız" gazı veren Taşkın Güngör, Play-Off trenini bile kaçırma sürecine giren Erzurum Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü olarak "Biz planımızı iki yıllık yapmıştık, şampiyonluk gibi bir söz vermedik, her sezon üst sıralara oynayan takım oluturma gayesindeyiz" açıklamaları yapmaya başladı...

FATİH-AHMET-EMRAH ÜÇLÜSÜ VE ŞAMPİYONLUK!

Yönetime aleni olarak "Bana Bugsaş'tan Fatih Arat, Ahmet Baykal ve Emrah İnanç'ı alın, sizi şampiyon yapayım" diyen...
Ahmet Baykal'ın Keçiörengücü'nden Bugsaş'a daha yeni transfer olmasına karşın harekete geçerek bu üç ismi de kadrosuna katmayı başaran yönetim gayreti ortadayken...

Erzurum Büyükşehir Belediyespor, haftalardır Erzurum'da yapmadığı "çift forvetle oynama" taktiğini deplasmanda gerçekleştirmek isteyerek, geçen haftanın en formda ismi Ekrem'i yedek kulübesine çekerek Ahmet Baykal ve formsuz Cabir Coşar'ı kadroya alarak başladığı 22. hafta maçında Arsinspor'a 2-0'lık sonuçla mağlup oldu.

Yönetim 'şaşkın'...
Taraftarın sabrı 'taştı'...
Artık kandırılmaktan usanan Erzurum ise ayağa kalktı...

Taşkın Güngör...
Hazır Trabzon'dayken..
Rize'ye de yol yakınken...
...
Her şeyi de biz mi söyleyelim?

Ocak 31, 2013

Çorum deplasmanı yaklaşırken...

Çorum deplasmanı yaklaştı..
Cuma günü sabahtan "otobüsle" Çorum yolculuğuna çıkacak takım..
Olası bir puan kaybında hocanın Erzurum'a bir daha dönmeyeceğini, Çorum'dan direkt olarak Rize'ye geçebileceğini düşünüyorum. Gümüşhane maçından sonra neden istifa etmediğini de önümüzdeki 5-6 maçlık fikstüre baktığımızda anlarız zaten.. Kendisi kariyerinin henüz başında sayılır ve çalıştırdığı iki takımda da çok iyi not alarak iyi yerler görerek tamamlamış. Şimdi bizim önümüzde de Çorum, Kocaeli, Arsin, Diyarbakır, Elazığ ve Mardin maçları var.. Tam Taşkın Güngör'e göre rakipler yani.. Bu 6 maçı kayıpsız atatıp "ben bırakıyorum" deyip zirvede bıraktım havasına girebilir. Ya da bu 6 maçı kazanarak kredi topladığını düşünerek sonraki hafta peş peşe oynayacağımız Maraş, Beylerbeyi, Sancaktepe ve Keçiören maçlarında "ya bu maçları alırım ya da bu maçlar beni alır" düşüncesindedir..

Bu saatten sonra "hocalık" durumlar bizim nazarımızda biraz itibarsız kalıyor, takımın durumudur bizim için aslolan. Ve fikstüre tek tek bakarsak şu -olası/olması gereken- 6 maçlık galibiyet serisinden sonra  Maraş deplasmanına puan tablosunda çok çok farklı bir yerdeyken gidebiliriz, eğer o gazla Maraş'ı da devirdik mi (hatta puan durumuna göre beraberlik ihtimali bile sevindirici olabilir) o zaman sanırım yine "Taşkın Güngör'ün heykelini dikme" seviciliğine tekrar geçebiliriz.. Biz zaten insanı ya 'putlaştırana kadar' severiz ya da yerin dibine sokacak derecede nefret ederiz. Ayarsız sevmek şehir olarak genlerimizde var gibi..

Bakalım bakalım neler olacak..

Bu arada bir de not: Çorum'la aramızda 10 puanlık fark olmasına rağmen onların attığı gol sayısı bizimkinden fazla..

Ocak 29, 2013

45. YILIN KUTLU OLSUN ERZURUMSPOR'UM

29 Ocak 2013..
45. kuruluş yılın kutlu olsun Erzurumspor.

Artık hiç kimsenin aklına gelmeyeceğini, unutulacağını, anılmayacağını mı zannettin?
Andolsun ki unutulmayacaksın.

Diğer oluşumları yalnızca "Sen'i tekrar bize kavuşturacağı ümidiyle, Sen gibi görerek" seviyor ve destekliyoruz.

Bize her şey Sen'i hatırlatıyor Erzurumspor.
Sen hâlâ bizdesin.
Biz hâlâ sende...

Nice 45. yaşlara Erzurumspor'um.
"Can kuşum,
Umudum,
Canım sevgilim".
..

Ocak 21, 2013

56 gündür nâgalibiz! [HABER]

3. Lig 3. Grup'ta sezona çok iddialı bir biçimde, şampiyonluk parolasıyla başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, haftalardır aldığı 'mağlubiyet derecesindeki' beraberliklerle üst lig hedefinden iyice uzaklaştı. Devre arasının da araya girmesiyle birlikte galibiyet özlemi yaklaşık 2 aya çıkan Erzurumspor taraftarlarının ümitleri yine yavaş yavaş tükeniyor...

Ligin ikinci yarısında karşılaştığı Maltepespor maçında adeta şart olan galibiyete ulaşamayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarının iyice karamsar bir havaya bürünmesine neden oldu.

Son olarak 25 Kasım'da sahasında Oyak Renaultspor'u mağlup eden mavi-beyazlılar bu maçın ardından çıktığı 5 maçta da 3 puana ulaşamadı. 'Beraberlik takımı' görüntüsü çizen ve oynadığı 18 maçın 7'sinde sahadan beraberlikle ayrılan Taşkın Güngör'ün talebeleri, Oyak maçından sonraki 5 müsabakadan 4 beraberlik çıkarırken bir kez de mağlup oldu.

Ligin 3 haftalık devre arasının da araya girmesiyle 3 puan sevincini adeta unutan Erzurumspor taraftarı tam 56 gündür galibiyet sevinci yaşayamadı.

GOL KISIRLIĞI

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden 18 takım arasında hâlen en az gol yiyen 3 ekipten biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, rakip kaleye gol atma konusunda ise adeta yoklara oynuyor.

Şimdiye kadar oynadığı maçların yalnızca birinde 3 gol atan Erzurum ekibi, diğer tüm müsabakaları golsüz yada 1 veya 2 gol atarak kapadı.

Oynadığı 18 maçta sadece 24 gol atabilen Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 12. sıradaki 20 puanlı Yimpaş Yozgatspor'dan dahi az gol attı (27). Lider Darıca Gençlerbirliği'nin attığı gol sayısı ise Erzurum'un iki katı seviyesine yakın; 45.

TAŞKIN GÜNGÖR'E GÖRE HAVA HOŞ

İkinci devrenin ilk maçında İstanbul deplasmanında Maltepespor karşısında sahadan yine bir puanla ayrılarak liderin 13, Play-Off potasının 6 puan uzağında kalan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un teknik patronu Taşkın Güngör, yaptığı açıklamada, kalan 16 maçlık periyotta puan tablosunun üst sıraları için alınan bu bir puanların çok önemli hale geleceğini iddia etti.

Gelecek hafta ligde 38 puanla 4. sırada bulunan Gümüşhanespor'u Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda ağırlayacaklarını, bu maçtan mutlak üç puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Göngör, "Ligin zirvesinde bulunan takımların birçoğuyla Erzurum’da karşılaşacağız. Bu maçları kazandığımız takdirde ligin zirvesi için iddiamızı sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.

ELDE VAR '6 PUANLIK' GÜMÜŞHANE MAÇI

Elde edilen sonuçlarla ortaya çıkan bu karamsar tablonun bir nebze de olsa dağıtılması için şimdi tüm gözler 19. haftada oynanacak Gümüşhanespor maçına çevrilmiş durumda.

İlk maçta Gümüşhane deplasmanında rakibin bariz üstünlüğüyle oynanan ancak 0-0 tamamlanan müsabakanın rövanşı niteliğindeki bu kritik müsabaka, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Teknik Direktör Taşkın Güngör'ün adeta kaderini ve kredisini belirleyecek nitelikte.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Ocak 20, 2013

Maltepe deplasmanı: İlk yarı vasat, ikinci yarı tek kale


Ben öncelikle tüm Erzurumlular'a maçı daha rahat yerde izlettirebilecek, kale arkasına hapsettirilmeyecek girişimi başlatan Erzurumspor.Net'in naçizane bir yetkilisi olmanın huzuruyla stada girdim bugün.. Kimsenin haberi olmaksızın sürdürüğümüz bu girişimlerde bir tebrik bile beklemeksizin, haberleştirmeyerek, geri planda kalarak taraftara bir nevi 'hizmet' etmiş olmanın zevki bir başka.

Teklifimizi kabullenerek bunu Maltepespor mercilerine ısrarla ileten ve sonuç da almayı başaran yönericilerimize de teşekkürler.

*
Maçın ilk yarısı tam bir faciaydı. Yeni transferlerden özellikle İsmail Aslan'ın kapasitesi eğer bu ise transfer dönemi bitmeden zararın neresinden dönülürse kârdır denilerek hemen gönderilsin ve eksik yerimiz olan sol kanada transfer yapılsın derim. Hiçbir özelliği olmayan bir futbolcu görünümü verdi 45 dakika boyunca. Diğer kanat oyuncusu Cihan Fatih ise "eh" idi.. Kaleci Erhan Kırcı ilk yarıdaki takımın ve sahanın en iyisiydi. Güven veriyor, yan toplar ve cepheden gelen şutlarda çok başarılı bir kaleci.. İnşallah böyle devam eder.

Beklerimiz de vasatın altındaydı ilk yarı. İkinci yarının ilk 5 dakikalık diliminden sonra ise 40 dakika boyunca sahada çok iyi, ilk yarıdakinden yüzde yüz değişmeli bir Erzurumspor izledik.. Heyecan olarak üst seviyede geçti maç ama Maltepesporlu topçuların kendilerini fazlanın da fazlası seviyesinde yere bırakması sinir bozucuydu.. Erzurum'u soğutamamaları, her oyun başlangıcında yine dalga dalga yüklenmemiz de olumlu bir ayrıntıydı.

60'tan sonra Maltepe fiziksel olarak oyundan düşünce daha rahat oynadı bizim takım.. Bu, sezonun ilk yarısında da böyleydi; bize saldıran takımlara karşı üç pas bile yapamıyoruz, fiziksel olarak geride bırakarak yarı sahalarına hapsettiğimiz takımları ise adeta perişan ediyoruz.. 60'tan sonra durum yine böyle oldu. Bu "sorun" hallolmazsa olası Play-Off maçlarında rakiplerin tümünün "ısıran" türde olacağını hesaba kattığımızda durumun vahim olduğu tablosu çıkıyor ortaya.

Orta alanda Emin Bakan gibi bir oyuncumuzun olması çok ama çok büyük bir şans..Hem defansif anlamda hem ofansif anlamda hem takımsal hem bireysel anlamda tam bir yetenek.. Pas yüzdesi çok ama çok yüksek. Bu sayede top servisini çok iyi yaparak takımın adeta beyni oldu bu maçta da.. Kaptanlık da çok yakışıyor Emin'e. Çünkü kaptanlık seviyesinde ve yaşında. Emin'in olduğu maçlarda Cabir'e vermesek keşke pazubandı..

Savunmadaki iki bekin ikinci yarıda hücuma katkısı üst düzeydi. Dede-Fatih ise bu ligin bence en kaliteli stoperleri arasında ilk 5'e rahatlıkla girer. Ancak bu ikili bireysel yeteneklerini "ortaklaşa" yapamıyor. Uyum sorunları var, ara ara çok sırıtıyorlar.. Özellikle kalecimizin bu savunma ikilisiyle çok iyi iletişim ağı olması lazım maç esnasında. Hatta onları koordine etmeli.. Erhan'a çok iş düşüyor kalede...
Duran toplarda ise Musa'yı çok aradık ve çok arayacağız gibi sinyal verdi takım.

Fatih Arat çok yalnız kaldı, ikinci yarı sağ kanattan forvete geçen Cihan, Fatih'in yükünü hayli azalttı ve Fatih kenarlara daha kolay yapabildi koşusunu. Hava toplarında da yine iyiydi ama onu tamamlayacak ve ona pozisyon aldıracak bir hücumcu şart bu takıma.. Kemal Akbaba da bu işi göremezse yandık.

Taşkın Güngör'ün ikinci yarıdaki taktik değişikliği çok iyi oldu. O değişikliği artık genele de yayması lazım..
Savunma dörtlüsünün önünde Fettahoğlu, onun önünde Ekrem-Emin, solda İsmail, sağda Cihan, ileride tek Fatih'le başlamıştı maça, ikinci yarıda ise klasik 4-4-2'ye geçerek Ekrem'i sağa, Fettahoğlu'nu orta göbeğe kaydırdı. Solda oynayan Emrah Bayram ise Darıca maçı sonrasında "bu adam sol kanadın yanındna bile geçirilmemeli" sözümden dolayı adeta beni mahcup etti ve onu izlediğim maçlardaki en iyi performansını sergiledi.

Ekrem sağdan, Emrah soldan hücumu çok iyi besledi ama bitirici vuruşu bir türlü yapamadık.. Emin'in direkten dönen şutu, Emrah'ın şutunu kalecinin harika şekilde çıkarması, Fatih Arat'ın kafa vuruşunun kalecinin bile bakışları arasında direği sıyırıp gitmesi, Dede'nin ofsayt diye verilmeyen golü, Cihan Fatih'in kontrol edemeyerek mutlak fırsattan yararlanamadığı pozisyon, son anlarda Ahmet'in kafa vuruşunu kalecinin çıkarması, yine Ahmet'in yerden vuruşunu savunmanın çizgi ötesinde çıkarması bizi tribünde iyice mahvetti..

İkinci yarıdaki oyun Maltepe'nin fiziksel ve kalite olarak Erzurumspor'un gerisinde kalması bizim açımızdan çok iyi olsa da, bunda o taktik değişiminin de etkisinin olduğunu düşünüyorum. Taşkın hoca bunun farkına varmıştır büyük ihtimalle.

Önümüzdeki hafta Güner-Cabir-Kemal'in de gelişiyle daha güçlü olabiliriz.. Oktay Gümüş'ün cezası da bitti.
Gümüşhane maçı dönüm maçı.

Haydi, güldür yüzümüzü artık be Erzurumspor..

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Ocak 14, 2013

Cihan Fatih Özdemir Erzurum'da

Sağ kanat bölgesi için transfer çalışmalarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, İkinci Lig ekiplerinden Ünyespor'un 27 yaşındaki oyuncusu Cihan Fatih Özdemir'le her konuda anlaşma sağladı.

Ankara doğumlu Cihan Fatih, Polatlı Bugsaşspor, Ankaraspor, Batman Petrolspor, Keçiören, Fethiyespor, Diyarbakır BŞB, Karsspor, Ofspor ve son olarak da Ünyespor formalarını giydi.

Kariyerinde 101 İkinci Lig, 66 Üçüncü Lig, 28 A2 ligi tecrübesi bulunan tecrübeli oyuncu bu sezon Ünyespor'la 15 maça çıkmıştı.

Takımımızın Antalya kampına da katılan Cihan Fatih Özdemir'le 1.5 yıllık mukavele imzalanak.


-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

İsmail Aslan kiralık olarak gelecek

Transfer çalışmalarını hızlandıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor sol kanat transferinde de hamlesini yaparak İsmail Aslan'la her konuda anlaştı. Giresunspor'da kiralık olarak forma giyen İsmail için yeşil-beyazlıları ikna eden Erzurum yönetimi, Fenerbahçe'yle de görüşmelerini son aşamaya taşıdı.

Musa Ballı'nın takımdan ayrılmasından sonra sol kanat için arayışlara giren Erzurum Büyükşehir Belediyespor transferde sona geldi. Uzun zamandır görüşmelerin sürdürüldüğü ve Taşkın Güngör'ün sol kanat transferi için belirlediği aday listesinin en başında yer alan 21 yaşındaki İsmail Aslan'la her konuda anlama sağlandı. Giresunspor yönetimini de ikna eden Dadaşlar, Fenerbahçe Kulübü'yle görüşmelerini ise sürdürüyor. Bonservisiyle birlikte satışa yanaşmayan sarı-lacivertlilerle son olarak 'kiralık' anlaşması için masaya oturan Erzurum ekibi transferi büyük ölçüde tamamladı.

A2 TECRÜBESİ DAHA FAZLA

Futbola 2002 yılında Giresunspor'da başlayan, 2007 yılında transfer olduğu Fenerbahçe altyapısında profesyonel olan İsmail Aslan, sarı-lacivertlilerin A2 takımında adından sıkça söz ettirdi.

5 sezon boyunca top koşturduğu Fenerbahçe'de 101 maça çıkan genç oyuncu,Gökay İravul, Okan Alkan, Recep Niyaz ve Berk Elitez'le birlikte takımın öne çıkan isimleri arasında geliyordu.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında A takıma çağırılan ve takımın kampına da katılan İsmail, Aykut Kocaman'ın biraz daha tecrübelenmesi için oyuncuyu ısrarla kadrosuna katmak isteyen Giresunspor'a kiralanmasına onay vermesiyle birlikte memleketinin takımına geri döndü. Birinci Lig'de zor günler geçiren Giresunspor'da derde derman olamayarak sezonu son 3 takımın arasında tamamlayıp İkinci Lig'in yolunu tuttu.

Bu sezon takımının yedek kulübesinde kalan ve 11 resmi müsabakada takımının formasını giyen İsmail Aslan, devre arası transfer döneminin açılmasıyla birlikte Taşkın Güngör'ün de ısrarla istemesi üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a evet dedi.

31 KEZ MİLLİ FORMA

U15, U16, U17 ve U18 kademelerinınde 31 kez de milli takım forması giyen İsmail Aslan, tekniği ve bileklerine hakimiyetiyle birlikte "bireysel oyun" anlamda sahadaki duruşuyla dikkat çekiyor. Çalım ve hız özelliği hayli yüksek olan genç oyuncunun Üçüncü Lig'de yeteneklerini daha rahat göstereceği öngörülüyor.

175 boyunda ve 66 kilo ağırlığında olan İsmail, orta sahanın ortasında da oynayabiliyor.

ALTERNATİFİ HÜSEYİN EROL'DU

Sol açık bölgesine takviye için sürdürülen çalışmaların öteki kanadında yerel alan isim ise Kırıkhanspor'un formasını giyen 23 yaşındaki Hüseyin Erol'du. Teknik Direktör Taşkın Güngör'ün, "İsmail olmazsa Hüseyin de olur" görüşünü yönetime bildirmesiyle birlikte alternatifini de hazır tutan Erzurum ekibi, Kırıkhan'da 4 sezon boyunca 95 maça çıkan başarılı sol kanat oyuncusuyla yakın temas kurdu. İsmail'le görüşmelerin olumlu yönde ilerlemesi ve transferin artık imzaya kalmasıyla birlikte Kırıkhan ekibi de Hüseyin'i, transferi için çok ısrarcı olan Batman Petrolspor'a verdi.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Ocak 11, 2013

Kemal Akbaba Erzurum'da

3. Lig 3. Grup ekiplerinden Erzurum Büyükşehir Belediyespor, hücum bölgesinde Fatih Arat'la birlikte takımın gol yükünü çekebilecek forvet oyuncusu transferinde sona geldi. 1.5 sezondur Bursa Nilüferspor'da forma giyen Kemal Akbaba her konuda anlaşan Dadaşlar, oyuncuyla 1.5 yıl süreli mukavele imzaladı. 24 yaşındaki Kemal, kariyeri boyunca 174 lig maçına çıkarken 34 kez de çeşitli kademelerde milli takım formasını giymesiyle dikkat çekiyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da hücum transferi nihayete erdirildi. Forvet ve forvet arkası mevkiinde oynayabilen Kars doğumlu Kemal Akbaba Erzurum ekibiyle her konuda anlaşarak 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Bursa Nilüferspor'da 10 sırt numaralı formayı giyen ve iler uçta Gökhan Karadeniz'le birlikte takımın en önemli silahı olan Kemal, bir diğer mavi-beyazlı takım olan Erzurum'un kadrosuna katıldı. Transferiyle ilgili Erzurumspor.Net'e açıklamalarda bulunan hücum oyuncusu, Erzurum'da şampiyonluk sevinci yaşayacağına yürekten inandındığını ve buradaki taraftar potansiyelinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

KARİYERİNİN 5 DÖNEMİ 'KİRALIK'

2000 yılında Gençlerbirliği'nde futbol hayatına başlayan Kemal, 2004-2005 sezonunda profesyonel oldu ve kiralık olarak forma giydiği Gençlerbirliği Oftaş'ın İkinci Lig mücadelesinde 25 kez forma giyerek 4 gol kaydetti ve takımıyla şampiyonluk sevinci yaşadı. 2005-2006 sezonunda yeniden kiralık olarak Oftaş'ta (şimdiki adıyla Hacettepe) oynayan Kemal, oynadığı 21 maçta 5 gol kaydetti ve yine şampiyonlukla sezonu kapatarak takımının Turkcell Süper Lig'e yükselmesinde önemli bir rol oynadı.

2007-2008 sezonunda uzun uğraşlar sonucu Birinci Lig ekibi Samsunspor'un kadrosuna kattığı Kemal Akbaba, ilk devre boyunca 13 maçta 2 gol kaydetti. Devre arasında İkinci Lig takımlarından Telekomspor'a kiralanan Akbaba, burada forma giydiği 7 lig maçında da 2 gol kaydetti.

İLK KEZ SÜPER LİG

2008-2009'da Süper Lig'e transfer olarak yeniden Gençlerbirliği'ne dönen forvet oyuncusu, Ankara ekibinde 6 maça çıkabilirken 1 kez fileleri havalandırdı ve devre arasında yeniden Hacettepespor'a kiralandı. Hacettepe'de sezonu A2 ve A takımda dönüşümlü olarak geçiren Kemal, bu ekipte 4 kez A, 8 kez de A2 takımıyla maça çıkarken 7 gol kaydetti.

2009-2010 sezonunda İkinci Lig takımlarından Kırşehirspor'un Gençlerbirliği'nden kiraladığı Akbaba, burada 6 maça çıkarken gol kaydedemedi.

Ertesi sezon Beşiktaş'ın A2 takımına transferi gerçekleşen Kemal, siyah-beyazlı formayla çıktığı 20 maçta 8 gol attı.

2011-2012'de ilk kez Üçüncü Lig'in yolunu tutarak Bursa Nilüferspor kadrosuna katılan yetenekli oyuncu, 1.5 sezonda çıktığı 23 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Futbola ilk başladığı 2000 yılından itibaren Milli Takım'ın sırasıyla U15, U16, U17, U18 ve U19 kademelerinde top koşturan Akbaba, uluslararası platformda çıktığı 34 maçta rakip fileleri 9 kez sarstı.

İKİ AYAĞINI DA KULLANABİLİYOR

1.78 boyunda ve 71 kilo ağırlığında olan Kemal Akbaba, sağ ayağı kadar sol ayağını da etkili kullanabiliyor.

31 Mayıs 2014'e kadar mukavele imzalanan 24 yaşındaki hücum oyuncusu, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 2. Lig koşusunda Fatih Arat'la birlikte en büyük gol umudu olacak.

ÖZAKALIN'LA BİRLİKTE AHMET KÜÇÜKLER DE ANTALYA YOLCUSU

Transfer görüşmelerinde sona yaklaşan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da son hamlelerle birlikte takviye çalışmaları noktalanacak. Görüşmelerin yürütüldüğü Doğan Ateş'i Altınordu'ya kaptırmasından sonra orta sahaya Doğan ayarında bir oyuncu bulunamaması halinde oyuncu almayı düşünmeyen mavi-beyazlılar, orta sahanın sağ ve solu için iki transfer yapacak. Başkan Saim Özakalın'ın bizzat devreye girerek görüşmeleri yürüttüğü iki oyuncuyu da yanına alarak takımın kamp yaptığı Antalya'ya geçmesi bekleniyor.

Öte yandan Onursal Başkan Ahmet Küçükler'in de hafta sonunda Antalya'ya çıkarma yapacağı öğrenildi.

3. Lig'in iki kademe üzerindeki ligde top koşturan bu iki oyuncunun takıma kazandırılmasıyla birlikte transfer çalışmalarını noktalayacak olan Dadaşlar, tamamen lige ve 20 Ocak'ta oynanacak olan Maltepespor maçına konsantre olacak.

-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Ocak 07, 2013

Bolu 2-0 Erzurum [Hazırlık Maçı]

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Riu Kaya Belek Otel'de sürdüren mavi-beyazlı ekibimiz, ikinci hazırlık maçında PTT 1. Lig ekiplerinden Boluspor'la karşılaştı. Maç, rakibin her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 sonuçlandı.

Bu sabah saat 11:00'de oynanan müsabakada Boluspor'un gollerini 7. dakikada Serge Djiehoua, 70. dakikada Aydın Çetin kaydetti.

Ekibimiz Antalya'daki 3. hazırlık maçını Cumartesi günü 3. Lig 2. Grup ekibi Menemen Belediyespor'la oynayacak.

Ocak 05, 2013

Kampta ikinci etap ve hazırlık maçları [Haber]

İkinci yarı hazırlıklarına erken başlayarak Antalya Kundu'daki Melas Lara Otel'de kampa giren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, buradaki çalışmalarını tamamlayarak Belek'e geçti. Kaya Holding'in Erzurumlu Başkanı Burhanettin Kaya ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz'ın katkılarıyla Belek Riu Kaya Hotel'da masrafsız olarak 15 gün kamp yapacak olan mavi-beyazlılarda, oynanacak hazırlık maçları da netleşmeye başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da devre arası hazırlıklarının ilk etabı tamamlandı. 28 Ocak Cuma günü Antalya Kundu'da toplanarak Teknik Direktör Taşkın Güngör nezaretinde çalışmalara başlayan 3. Lig 3. Grup ekibi, 15 gün boyunca teknik-taktik ağırlıklı olarak günde çift idman yaptı.

Musa Ballı, Lokman Atakol, Emrah İnanç, İbrahim İdis, Serhat Çakmak ve Mehmet Öztonga'yla yollarını ayıran ve kaleci Erhan Kırcı'yı kadrosuna dahil eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor, çalışmalarını 23 kişilik kadrosuyla sürdürdü.

TEK HAZIRLIK MAÇI

Hazırlık çalışmaları arasında 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Silivrispor'la 4 Ocak Cuma günü antrenman maçına da çıkan mavi-beyazlılar, maçın 66. dakikasında Ahmet Baykal'ın kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etti.

Öte yandan, ikinci yarıda yedek oyuncularını sahaya süren Silivrispor'un, sonradan oyuna dahil olan iki oyuncunun sakatlık geçirmesi ve kenarda başka oyuncu kalmamasıyla oyuna 9 kişi devam etme mecburiyetinde kalmasından sonra oyun, Taşkın Güngör'ün talebiyle 80. dakikada sonlandırıldı.

Bu müsabakada yeni takımının formasını ilk kez giyen kaleci Erhan Kırcı performansıyla beğeni topladı.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI BELEK'TE

Silivrispor'la oynanan hazırlık maçının ardından ilk etap çalışmalarını tamamlayan Erzurumspor, ikinci etap kampı için Antalya Belek'e geçti.

Riu Kaya Hotel'de 15 gün boyunca misafir edilecek olan mavi-beyazlı Erzurum temsilcisi burada yeni transferlerinin de katılımıyla çalışmalarını hızlandırmayı düşünüyor.

Ankaragücü A2 takımından transfer edilen ofansif orta saha oyuncusu İlhami Uğur Yılmaz'ın da kadroya dahil olduğu çalışmalar 5 Ocak'ta başladı.

HAZIRLIK MAÇLARI

3. Lig 3. Grup'ta ikinci sezon müsabakaları öncesinde Antalya'da 2 veya 3 hazırlık maçı daha oynamayı planlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da rakip takımlar ve maç fikstürü de netleşmeye başladı.

Hazırlıklarını Antalya'da sürdüren PTT 1. Lig ekibi Boluspor'la 7 Ocak Pazartesi günü karşılaşacak olan Dadaşlar, sonrasında ise 12 Ocak Cumartesi günü, 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor gibi 7. sırada bulunan Menemen Belediyespor'la kozlarını paylaşacak.

Antalya'daki çalışmalarını 18 Ocak'ta sonlandıracak olan mavi-beyazlılar, aynı gün, ligde 20 Ocak Pazar günü karşılaşacağı Maltepespor maçı için İstanbul'a geçecek.


-Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-