Kasım 25, 2012

Oyak maçından sonra 'zirve' yapan güven

Şükürler olsun. Haftalar sonra hatta yıllar sonra ilk kez "takır takır" top oynayarak maç kazanan izleyenleri korkuya düşürmeden galip gelen bir Erzurumspor maçı seyrettim.. Takım tam anlamıyla oturmuş ve savunmanın sağlamlığı takım orta alanda da ileride de diriyken daha da güzel oluyor..

Fatih Arat süperdi. Kaliteli forvet işte budur. Attığı iki şık golden daha enfesini ise hakem ofsayt gerekçesiyle vermedi.. Çok çalışkan ve sorumluluk alan forvet Fatih. Kanatlara koşuyor top çalıyor ve top servisini iyi yapıyor. İleride organize olamadığımız maçlarda ise tek kalıyor ve sönük kalıyor haliyle. Ama bu maçta çok iyiydi orta sahamız. Emin'i çok beğendim.. Orta alanda en belirgin özelliğimiz ise çok top çalıyor oluşumuz. Kritik bölgelerde çok iyi hamlelerle fazlasıyla top kapan bir ekibiz. Bu konuda Muhammet Fettahoğlu hem çaldığı hem de servis ettiği toplarla önplana çıkıyor. Canını dişine takarak oynuyor geleceği çok parlak bu çocuğun.
Savunmamız ve kale ise her zamanki gibi...

Attığımız ikinci golde Fatih'in güzel yükselişi ve klas vuruşunun öncesindeki paslaşmalar ve Cabir'in iyi ortası da o atağı tamamiyle "takım olarak atılan gol" sınıfına soktu adeta. O gol bir yere not edilmeli...

Bu takım artık rüştünü gerçekten de ispat etti. Bu hafta rakiplerin puan kaybetmemesiyle pek kazançlı çıkmadık ama oynanan futbol ve skor umutları "zirve"ye çıkardı. Aradaki puan farkını da iyi açtık aslında. 5. sıradayız ve 6. Sancaktepe'ye 3 puan takıyoruz. Darıca ve Altınordu ise elbet takılacaktır.. Emre maçından sonra iç sahada Altınordu'yla sonra Darıca'da yine iç saha gibi bir maçta Darıca'yla oynayacağız. Devre sonlarına doğru bu maçları kayıpsız atlatırsak bu hava bizi sezon sonuna kadar götürür...

Kardelen TV'ye de ayrıca teşekkürler.. Ancak deplasman maçlarımızda olsa "tanımıyorlardır" diyerek es geçebiliriz ama Erzurum kanalında Erzurum takımının oyuncularının isimlerini hatalı söylemek ve hatalı yazmak kabul edilebilir bir şey değil. Yeni oldukları için teknik hatalar mutlaka olur olacaktır da ama bunlar "hata" değil ne yazık ki..

Takımımız taş gibi. Bundan sonra rehavete kapılmadan istikrarlı bir gidişat gerekli.. Devreye de 4 hafta kaldı sanırım. Bu 4 maçı da kayıpsız atlatırsak ikinci yarıya çok başka şekilde başlar ve götürürüz. Özellikle Altınordu ve Darıca maçları..

Bir de geçen sezonun sonlarında yaptığımız zirve hesaplarını şimdi ilk yarının ortalarında yapıyoruz bu çok büyük bir aşama ve çok büyük bir fark.. Bu farkın "mimarı"na yani Taşkın hocaya ayrıca teşekkürler..

Sezon sonunda bize coşku yaraşır..

-Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...