Kasım 12, 2012

Erzurum 2-1 Sancaktepe [HABER]

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta zirveyi yakından ilgilendiren zorlu müsabakada Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 1-0 mağlup duruma düştüğü maçta Sancaktepe Belediyespor'u Fatih Gültekin ve Güner Okay'ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Oynadığı son 7 maçın 6'sında sahadan galip ayrılarak puanını 23'e yükselten Palandöken Kartalları, zirve yolunda önemli bir engeli daha aştı.

Dadaşlar rakip tanımıyor... Lige beraberliklerle giriş yapan ve şampiyonluk yolunda kaptırdığı puanlarla taraftarlarını endişelendiren Mavi-Beyazlı Erzurum temsilcisi, son haftalarda art arda aldığı 3 puanlarla parmak ısırtıyor. Taşkın Güngör'ün önderliğinde çıktığı 11 maç sonunda ligin en az gol yiyen ikinci takımı olma hüviyetini yakalayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor gözünü zirveye dikti.

CABİR'SİZ ORTASAHA, DEDE'SİZ SAVUNMA

Müsabakaya takımın iki  kaptanı Cabir ve Dede'den yoksun olarak başlayan Dadaşlar, maçın  ilk 15 dakikalık zaman diliminde hayli tutuk bir görüntü sergiledi. Dakikalar 17'yi gösterirken savunmada hazırlık pasları esnasında İsmail Türkaslan'ın kritik bölgede topu rakibine kaptırması ve Sancaktepe Belediyesporlu Doğan Ateş'in yaklaşık 35 metreden aşırtma vuruşunun ağlarla buluşmasıyla gelen beklenmedik gol kısa süreli paniğe neden olsa da Erzurum ekibi çabuk toparlandı. Yaklaşık 8 bin taraftarının desteğini arkasına alarak ataklarını sıklaştıran ve beraberlik için Sancaktepe kalesini abluka altına alan Erzurum Büyükşehir Belediyepor, sol kanattan aldığı topla ilerleyen son haftaların formda ismi Güner Okay'ın ceza sahasına yaptığı ortayı rakip savunmacı Uğurcan Arslantürk'ün elle kesmesi sonucunda penaltı kazandı. 25. dakikada topun başına geçen Fatih Gültekin'in kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndermesiyle birlikte skora denge geldi: 1-1.

Golden sonra oldukça morallenen ve kontrollü oyunla rakip kaleye yüklenen Erzurumlu futbolcular, takımın geriye yaslandığı bir bölümde ikinci golü buldu. 43. dakikada rakip Sancaktepe'nin atağını önleyen kaleci Lokman'ın yaptığı isabetli degaj, sol kanatta Güner Okay'ı hareketlendirdi. Güner'in iyi kontrolle önüne alıp ceza sahasına kadar sürdüğü topu sol ayağıyla kalecinin uzanamayacağı köşeye bırkamasıyla birlikte Kazım Karabekir Stadı'nı dolduran binlerce taraftar bu defa öne geçmenin coşkusuyla ayaklandı: 2-1.

İKİNCİ YARIDA DEVREYE GİREN HAKEM FAKTÖRÜ

Güner'in şık golüyle kapanan ilk devrenin ardından ikinci yarıda Sancaktepe Belediyespor'lu oyuncuların beraberliği sağlamak için baskılı oynaması oyunu korakor bir hale getirdi. İkinci yarının henüz 9 dakikalık dilimi geride kalmışken rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında hakemin ikinci kez elini cebine atarak Zafer Doğan'ı çift sarı kartla oyun dışına göndermesi ortalığı bir anda karıştırdı.  Taraftarların hakeme yönelik yoğun tepkileri esnasında oyunu terk eden Zafer Doğan ise Erzurum'daki son iki maçta kırmızı kart gören ikinci oyuncu oldu.

Kahramanmaraş Belediyespor maçında oyunda 1-0'lık üstün durumdayken Cabir'in kırmızı kartla oyun dışında kalmasından sonra üstünlüğü rakibe kaptırarak kalesinde gördüğü 2 golle sahadan mağlup ayrılan Erzurum Büyükşehir Belediyepor, bu kırmızı karttan sonra taraftarlarına yine "acaba maç yine mi dönecek?" dedirttiyse de oyunun geri kalan bölümünde daha hırslı görüntü çizen mavi-beyazlı oyuncular kalesini gole kapamayı bildi.

TAŞKIN GÜNGÖR TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Oyunun en kritik anlarında hakem Nuri Karahançer'in faul çaldığı her pozisyonda sarı kartına başvurması taraftarlar ve Erzurumspor yedek kulübesi tarafından tepkiyle karşılanırken bir pozisyon sonrası hakeme sert şekilde tepki gösteren Taşkın Güngör tribünlere gönderildi. Bu dakikadan itibaren oyunu forse eden Dadaşlar, savunma ve kaleci Lokman Atakol'un başarılı hamleleriyle Sancaktepe ataklarını sonuçsuz bıraktı ve 90+4. dakikada hakemin maçı bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte bu kritik virajı da kayıpsız olarak dönerek 3 puana ulaştı.

SON 7 MAÇTA 6. GALİBİYET

3. Grup'ta şampiyonluğun en iddialı ekiplerinden olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, son 7 haftada oynadığı iç ve dış saha maçlarından tam 18 puan çıkardı. Ligin 4. haftasında Kocaelispor deplasmanından 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldıktan sonra sırasıyla Arsinspor (2-0), Diyarbakırspor (1-0), Elazığ Belediyespor (2-0) ve Mardinspor (3-0) maçlarını gol dahi yemeden kayıpsız atlatan Palandöken Kartalları, 9. hafta müsabakasında kendi sahasında 1-0 öne geçmesine rağmen son saniyede yediği golle Kahramanmaraş Belediyespor'a 2-1'lik skorla mağlup olmuştu. Kahramanmaraş maçından sonra toparlanan Erzurumspor, İstanbul deplasmanında Beylerbeyi'ni 1-0'lık skorla mağlup ettikten sonra Erzurum'daki Sancaktepe Belediyespor maçından da galip ayrılarak oynadığı son 7 maçın 6'sında sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

BİR KRİTİK VİRAJ DAHA: KEÇİÖRENGÜCÜ

Son haftaların formda ekibi Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un ligin 12. haftasındaki durağı ise Ankara olacak.

Geçtiğimiz sezon İkinci Lig'e çıkma fırsatını Play-Off maçlarında kaçıran ve bu sezon ligin favori ekipleri arasında gösterilen Keçiörengücü deplasmanına çıkacak olan mavi-beyazlı Erzurum ekibi, Cabir ve Zafer'den yoksun olarak mücadele vereceği bu zorlu karşılaşmadan iyi bir neticeyle ayrılarak Erzurum'a dönmenin hesaplarını yapıyor.

Rakip Keçiörengücü, 11 maç sonunda topladığı 20 puanla ligin 7. sırasında bulunuyor.

-Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...