Kasım 12, 2012

İyi yoldayız...

İki haftadır sahanın ofansif anlamda yıldızı Güner, defansif anlamda Lokman oluyor. Defansif kurgumuz da çok iyi.. Grubun en az gol yiyen ikinci takımıyız. Maçtaki golü de İsmail'in hatalı pasıyla yedik, bireysel hata harici zor gol yiyen takımız. Anlaşılan Taşkın Güngör kendisini "Türkiye'nin Lucescu'su" olmaya adamış. İyi defans yapan, mücadeleci ve kazanmasını bilen, zirveye oynayan ekipler ortaya çıkarıyor. Ancak Lucescu'ya bu ülkede nasıl her puan kaybından sonra sövüldüyse, şampiyonluklar hatta Avrupa Kupası dahi kazansa da Türkiye'de, skor kötü olunca "defans oynatıyor, kovulsun bu adam" dediler, dediler ve şampiyon yaptığı iki takımdan birden kovdurdular adamı.. Şimdi Ukrayna'yı uçuruyor. Yani "değer" bilmek lazım.

Takımımız son 7 maçtan 6 galibiyet çıkardı. Profesyonel liglerde şampiyonluk havasını yıllar sonra ilk kez bu kadar erken yaşıyoruz.. İnşallah devamı gelir.

Tabii eksikler de çok. Golü kalemizde görene kadar sahada çok kötü bir Erzurumspor vardı. Golden sonra tam tersi oldu, orta sahada çok kritik yerlerde çok sayıda top çaldık rakipten. Bunları gole çevirebilseydik farka koşacaktık..

Oynayan oynamayanı aratmıyor. Teknik kapasitesi orta seviyede olan ancak mücadele kapasitesinin üst düzey olmasıyla bu açığı kapatabilen bir takımımız var. Bu iki özelliği dengelersek o zaman harika olacaktır işte..

Ayrıca yine yıllar sonra ilk kez 11. hafta itibariyle maç başı puan ortalamamız 2,0 oldu. Bu seviye zirveye oynatır. 2 ve buçuk arası puan ortalaması bizi şampiyon yapar.

Bir de şöyle bir şey var; zirvenin en iddialı 3 takımı olan Kahramanmaraş, Sancaktepe ve Keçiörengücü'nü puan sıralamasında altımıza almış durumdayız.
İyi yoldayız..

Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...