Kasım 29, 2012

Geçen sezonki performansa 'fark' attık

Spor Toto 3. Lig'e ilk yükseldiği sezonun ilk haftalarını hayli sıkıntılı geçiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonda adeta kabuğunu kırdı. Teknik Patron Taşkın Güngör'le birlikte geçen sezona nazaran bambaşka bir yolda seyreyleyen Dadaşlar'ın iki sezonluk istatiksel verileri oldukça dikkat çeken farklılıklar içeriyor.

Erzurum kentinin futboldaki gözdesi Erzurum Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk parolasıyla girdiği ligde, geride kalan 13 haftada üst sıralara ağırlığını koymuş durumda. Büyük ölçüde yenilediği kadrosuyla başlangıç yaptığı 2012-2013 sezonunda Taşkın Güngör yönetiminde zirveye kanatlanan Palandöken Kartalları, puan sıralamasında rakiplerinin bir bir üzerine çıkarken, geçtiğimiz sezonki performans göz önüne alındığında "kendi kendine" de puansal üstünlük sağlıyor.

13. HAFTA İTİBARİYLE...

Hasan Çelik yönetiminde girilen, sonrasında Faik Demir'le yola devam edilen 2011-2012 sezonunun 13. haftası itibariyle oynadığı 12 maçtan (1 hafta bay geçildi) 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 13 puanla ligde 14. sırada bulunan Erzurum ekibi, yeni sezonun geride kalan 13. haftasında ise çok farklı bir konumda.

-Aradaki Puan Farkı 14-

13. hafta itibariyle 8 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 27 puan toplayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor ligde 5. sırada bulunuyor. Geçen sezonun bu zaman diliminde 5. sıradaki Siirtspor'un 6 puan gerisinde olan takımın, bu sezon ise bir basamak altında, 6. sırada bulunan Sancaktepe Belediyespor'la arasında 3 puanlık fark açılmış durumda.

Ayrıca yeni sezonun 14. sırasındaki takım da hemen hemen geçen sezonki sıralamadaki benzer puana sahip. Geride kalan 13 maçta Yimpaş Yozgatspor, topladığı "12 puan"la puan sıralamasında 14. konumda.

-"Averaj" Farkı-

2011-2012 sezonunda attığı 12 gole karşılık kalesinde gördüğü 13 golle "-1" averaja sahip olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Taşkın Güngör nezaretinde bu sezon çıktığı maçlarda ise rakip kalelere 20 gol gönderdi. Kalesinde yalnızca 8 gol gören mavi-beyazlılar "+12" averaja sahip.

Geçtiğimiz sezon baz alınarak puan cetveline bakıldığında ise liderlik koltuğunda oturan ve sezonu şampiyon tamamlayan Hatayspor'un 13. hafta itibariyle kalesinde 8 gol gören takım  olduğu görülüyor.

Yeni sezonda Erzurum'un atma başarısı gösterdiği "20" gol ölçüsüyle bakıldığında ise geçen sezonki 3. Lig 3. Grup tablosundan sadece iki örnek karşımıza çıkıyor; 23 gol atan, 1. sıradaki Hatayspor ve 21 gol atan, 6. sıradaki Bursa Nilüferspor.

-Ligin En Az Gol Yiyen İkinci Takımı-

Maçlardan beraberlik ağırlıklı sonuçlar alarak başladığı 2012-2013 sezonunda sonradan açılan ve art arda aldığı galibiyetlerle adım adım zirveye koşan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un en önemli özellikleri arasında savunma kurgusu geliyor.

Son 9 maçından 7 galibiyer ve 1 beraberlik çıkarabilen Dadaşlar, 2. sıradaki Altınordu'yla birlikte ligin en az gol yiyen iki takımından biri konumunda...

13 maç sonunda kalesinde 6 gol gören Altınordu'yu yakından takip eden Erzurum savunması, 13 maçta 8 kez rakip forvetlere geçit verdi ve 18 takımlı grubun en az gol yiyen ikinci takımı oldu.

TAŞKIN GÜNGÖR FAKTÖRÜ

Geçtiğimiz sezon bir diğer 3. Lig takımı İnegölspor'u çalıştıran Taşkın Güngör'ün şampiyon yaparak üst lige taşıdığı Bursa ekibi, sezon boyunca deplasman maçlarında kalesinde yalnızca 6 gol görmüştü.

Taşkın Güngör'ün takımı ayrıca 2011-2012 sezonunda profesyonel liglerde deplasmanlarda en az gol yiyen takım olma ünvanına ulaşmıştı.

Faruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...