Eylül 17, 2012

Gümüşhane maçının anlattıkları..

Direkt söze girmek gerekirse;
Ne kadar yeni olunursa olunsun, bu kadar negatif takım olmamalı.
Deplasmandır, temkinli oyundur tamam ama orta sahada iki pas yapamama sendromu bu takımın mantalitesine işlememeli.

Cabir de Oktay da orta sahada çok silikti, Oktay çıktıktan sonra Cabir daha özgür oynadı, biraz daha etkili oldu.. Bizim sol bek (Samet Altuntaş) Yılmaz Can Taşkıran karşısında resmen darmadağın oldu ama oraya Mehmet Öztonga takviyesi gelmedi.. Ayrıca 90 dakika boyunca hiç kanat organizasyonumuz yoktu..

Gümüşhane de yeni takım, onlar da pek etkili değildi ama bireysel oyun olarak bizi ezen 3-4 oyuncuları vardı. Ayrıca bir pozisyonda mutlak golden yararlanamadılar, bizim kaleci de 3-4 iyi pozisyon çıkardı.. Savunmamızda Erdinç Pekgöz de çok sağlamdı.

Orta saha-forvet kanalı ise oluşturulamamış, kablolar kopuk..

Bir başka husus ise; Ekrem Sütçü bu takımda yedek kalmaz. Muhammed Emin'in de Cabir'in de Oktay Gümüş'ün de yerinde rahatça oynar bu çocuk. Ve Musa Ballı'nın kondisyonsuz hali bile şu sol kanadın bu kadar durağan olmamasına yeterli olurdu.

Yine de deplasmandan alınan bir puan güzel. Geçen seneki 4'te 0'dansa psikolojik olarak da iki haftada 2 puan daha iyi, o seneye göre..

GERÇEK TABLOYU 'ZAMAN' GÖSTERECEK

Takımın zamana ihtiyacı var, bu aşikar. Çünkü kamp döneminde takım her yönden hazırlanır, hazırlık maçlarıyla oyuncuların kondisyon ve maç seviyeleri ölçülür ve genellikle oyuncular tek yarı oynayıp değiştirilir. Lig maçlarının ise hem havası hem ağırlığı çok başka olur. Yeni takımlar içinse 4-5 haftalık "maç tecrübesi"ne ihtiyaç duyulur böyle.. Sonrasında feci takım olacak manasına da gelmez bu; ama sonrasındaki tablodur gerçekçi olan.

Kaldı ki bugün sahada bizden daha iyi görünüm veren ve yine yeni bir takım olan Gümüşhanespor'dan iki hafta sonunda puan olarak önde olmamız gibi matematiksel bir gerçek te söz konusu.

"Panik yapmayın, organize olun" sözü bizim için geçerli oluyor şu aşamada...


-Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

1 yorum:

  1. Mükemmel tespitlerinden ötürü teşekkürler Faruk Başkan.Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil

Düşünce ve fikirlerinizi paylaşın...