Eylül 27, 2012

Maçlarımız Kardelen TV'den yayınlanacak!

Erzurum'un uydudan yayın yapan tek haber kanalı olan Kardelen TV'den Erzurumspor taraftarını sevindiren harika bir adım geldi. Üçüncü Lig'de şampiyonluğa koşan Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuzun maçları artık her hafta Kardelen TV tarafından canlı olarak ekranlara taşınacak...

Bu sezon Erzurum'daki uyur vaziyette bulunan tüm dinamikler harekete geçiyor...

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un İkinci Lig hedefiyle lige giriş yaparak Erzurumspor efsanesini yeniden ayağa kaldırmak adına yaptığı hamleler tüm şehri kenetledi. Kulübe Erzurumlu işadamları tarfından ciddi miktarda bağışların geldiği, takım formaları ve stadın reklamlarla donatıldığı, kombine kart ve forma satışlarının başladığı bir dönemde atılan olumlu adımlara kayıtsız kalmayan Erzurum medyası da üzerindeki ölü toprağını attı ve Erzurum'un profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a aşina oldu.

KARDELEN AÇACAK EKRANLARIMIZDA

Pusula, Erzurum, Hakimiyet, Erzurum Medya gibi basın kuruluşlarının sayfalarında ağırlıkla haberler ve maç fotoğraflarını verdiği takımımızın bu zorlu maratonunda elini taşın altına koyan bir diğer kuruluş ise Kardelen TV oldu. Yeni atıldığı yayın hayatında kısa sürede hayli mesafe alan Dadaşların TV kanalı olan Kardelen TV, kulübümüzün artık iç ve dış saha maçlarını canlı olarak yayınlayacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu yöneticilerle görüştükten sonra bu hafta TFF'yle yayın hakları konusunda irtibat kuran Kardelen ekibi, yayın konusundaki en ciddi sorun olan "teknik" yöndeki eksikliği de Doğan Haber Ajansı'yla anlaşarak giderdi.

TEŞEKKÜRLER KARDELEN!

Mavi-Beyazlı Erzurum temsilcisinin hem iç, hem de dış saha maçlarını canlı yayınlamayı düşünen Kardelen TV'nin attığı bu ciddi adım, gurbette yaşayan Erzurumspor sevdalılarını heyecanlandırmış durumda.

Hem Erzurumspor'da oynayan futbolcuların ekranlarda kendilerini Türkiye'ye ispatlamasını sağlayacak, hem de maçları izleyemeyen gurbetteki milyonlarca Erzurumlu'yu ekrana kilitleyecek olan bu dev adımı attığı için Kardelen TV ekibine, taraftarlar adına ERZURUMSPOR.NET olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

FREKANS BİLGİLERİ

Uydu üzerinden yayın yapan Erzurum patentli Kardelen TV'nin frekans bilgileri ise şöyle;

Türksat 3A , 42.0 E
Frekans: 11593V
SR: 27500
Fec: 3/4

Haber: Faruk ARSLAN

Eylül 24, 2012

Kombineler satışta!

Erzurum Büyükşehir Belediyespor yönetimi kulübün eksiklerini bir bir gidermeye devam ediyor.

Yeni sezon öncesinde kulüp tesislerini bakıma alan ve "5 yıldızlı otel" seviyesine getiren, formaların satışa sunulması için zemin hazırlayan, formaların hem göğüs hem de sırt bölgesine reklam alımı yapan ve yapılan çalışmalarla stadın iç ve dışının uzun zaman sonra reklamlarla donatılmasını sağlayan Saim Özakalın önderliğindeki yönetim, şimdi de kombine kart konusuna el attı.

Taraftar kitlesi olarak Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Erzurum'un hep eksik yanı olan kombine kartı satışını 2 hafta önceden başlatan yetkililier böylelikle kulübe nakit olarak ciddi bir gelir sağlama hedefinde. Taraftarlar aısından da maça giriş esnasında daha pratik bir yöntem olan kombine kartlara Erzurumlu futbolseverler yoğun bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Şehrin önde gelen isimlerinin aynı zamanda kulübe destek amacıyla çok sayıda temin ettiği kombinelerin satış ücretleri ise şöyle;

Protokol Tribün bölgeleri: 700 TL
Maraton Tribün: 300 TL
Kale Arkası: 300 TL

Erzurum 2-0 Çorum

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Çorum Belediyespor’u iki Fatih'inin golleriyle 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Ligde oynadığı 2 maçta sahadan beaberlikle ayrılan ancak Türkiye Kupası'ndaki 3-1'lik Beşikdüzüspor maçıyla moral bulan Dadaşlar ligdeki ilk galibiyetine Çorum Belediyespor karşısında ulaştı.

Karşılaşmanın büyük bölümünde oyunun mutlak hakimi olan mavi-beyazlılar Fatih Arat ve Fatih Gültekin'in kafa golleriyle 3 puana uzandı. Maçın yıldızı ise bu sezon ligde ilk kez Erzurumspor formasını giyen ve 2 asist yapan Musa Ballı oldu.

NAMAĞLUP 2 TAKIMDAN BİRİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor bu sezon oynadığı 4 resmi müsabakada da mağlup olmayarak 3. Lig 3. Grup takımları arasında Keçiörengücü'yle birlikte namağlup unvanını koruyan iki takımdan biri oldu. Yeni sezonda 3 lig ve 1 Türkiye Kupası maçında boy gösteren Dadaşlar 2 galibiyet 2 de beraberlik aldı.

Ligde oynanan 3 maçta mağlup olmayan Kahramanmaraş Belediyespor, Altınordu ve Oyak Renault ise Türkiye Kupası'nda rakiplerine mağlup olarak ilk turda elenmişlerdi.

DEPLASMAN SEFERLERİ BAŞLIYOR

Ligde ve Türkiye Kupası'nda mağlubiyeti bulunmayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Perşembe günü kupada tur için Adanaspor deplasmanına gidecek. 30 Eylül Pazar günü ise ligin 4. haftasında Kocaeli deplasmanında rakip Kocaelispor olacak.

Eylül 21, 2012

Hatırlatmaya geliyoruz 2000'leri

Tarih: 25 Kasım 2000
Yer: Erzurum Cemal Gürsel Stadı.
Süper Lig'de rakibimiz Adanaspor...
Skor: 2-0

Hatırlatmaya geliyoruz...

Kupa'da rakip Adanaspor

Türkiye Kupası'nın 2. turunda rakibimiz Birinci Lig ekiplerinden Adanaspor oldu. Deplasmanda oynayacağımız maçın tarihi ise 25, 26 veya 27 Eylül olacak.

Maçların yayın hakkı ise A Haber'de.

Eylül 20, 2012

Türkiye Kupası'ndaki son maçımız

Beşikdüzüspor galbiyetiyle uzun zaman sonra yer aldığı Türkiye Kupası'nda tur sevinci yaşayan Erzurum, bundan önceki son Türkiye Kupası mücadelesini tam 9 yıl önce vermişti.

2003-2004 sezonunda 2. Lig B Kategorisi'nde mücadele veren Erzurumspor, 12 Kasım 2003 tarihinde Erzurum'da karşılaştığı Çaykur Rizespor'a ilk yarısı 2-2 biten müsabakada 4-2 mağlup olmuş ve kupadan elenmişti. Takımımızın golleri Hakan Bayraktar ve Ersan Deniz'den gelirken Rize'nin gollerini Tetteh, Ahmet Çağıran, Chukwu ve Murat Sözkesen atmıştı.

Takımımız 9 yıl aradan sonra yine bir Karadeniz takımı olan Beşikdüzüspor'la karşılaştı ve bu kez 3-1'le gülen taraf oldu.

Eylül 19, 2012

Yine 3-1...

Geçtiğimiz sezona kötü başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz, kabus gibi geçen ilk 5 hafta sonrasında sezonun ilk resmi galibiyetini Çarşambaspor'a karşı almıştı. Şimdi takımımızın formasını giyiyor olan İbrahim İdiş'in golüyle 1-0 mağlup duruma düşen takımımız sonrasında 3 gol bularak sahadan 3-1 galip ayrılarak derin bir nefes almıştı.

O maçta ilk kez Erzurumspor forması giyen Musa Ballı harika oyununu maç 2-1'ken attığı golle taçlandırarak takımımızın üçüncü golünü atmıştı.

Bu sezon..
2 haftalık beraberlik serisi ve oynanan kötü futbol..
Çıkış arayan bir Erzurumspor ve "yine 3-1"..

Karşımızda yine bir Karadeniz takımı, yine 1-0 mağlup duruma düşüş ve yine 3 gollü geri dönüş.
Yine 3. gol Musa Ballı'dan ve yine Musa Ballı'nın bu sezon takımımızla ilk maçı.

Geçen sezondan tek fark var; bu sezon daha erken uyandık!
Ve geçen yılki gibi mağlubiyet serisi olan değil, 3 maçta hiç mağlup olmamış bir takımımız var...

Haydi..
1-0 geriden gelip LİGİ 3-1 alalım ve 3. golümüz ŞAMPİYONLUK golü olsun...

Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET

Eylül 17, 2012

Rakibimizi Tanıyalım: Beşikdüzüspor

* Geçtiğimiz sezon Taşkın Güngör'ün İnegölspor'unun olduğu grupta ligi 9. sırada tamamlayan Trabzon temsilcisi Beşikdüzüspor'un kadrosunda ağırlıklı olarak Karadenizli oyuncular bulunuyor.

* 2011-2012 sezonunda takımın formasını en uzun süre giyen ve takımın en golcü ismi olan defans oyuncusu Emre Kara, sezon sonunda Kahramanmaraşspor'a transfer olmuştu.

* Yaz transfer döneminde 9 oyuncuyla yollarını ayıran mavi-beyazlı Trabzon ekibi, yine Karadenizli oyuncu ağırlıklı 13 transfer yaptı.

* Gökhan Uzungöngör'ün çalıştırdığı Beşikdüzü, 3. Lig 1. Grup'ta oynadığı iki maçta 3 gol atarken kalesinde 4 gol gördü. 1 mağlubiyet 1 de beraberliği bulunan Beşikdüzü'nün 1 puanı bulunuyor ve Erzurumspor gibi onlar da henüz galibiyetle tanışmış değil.

Gümüşhane maçının anlattıkları..

Direkt söze girmek gerekirse;
Ne kadar yeni olunursa olunsun, bu kadar negatif takım olmamalı.
Deplasmandır, temkinli oyundur tamam ama orta sahada iki pas yapamama sendromu bu takımın mantalitesine işlememeli.

Cabir de Oktay da orta sahada çok silikti, Oktay çıktıktan sonra Cabir daha özgür oynadı, biraz daha etkili oldu.. Bizim sol bek (Samet Altuntaş) Yılmaz Can Taşkıran karşısında resmen darmadağın oldu ama oraya Mehmet Öztonga takviyesi gelmedi.. Ayrıca 90 dakika boyunca hiç kanat organizasyonumuz yoktu..

Gümüşhane de yeni takım, onlar da pek etkili değildi ama bireysel oyun olarak bizi ezen 3-4 oyuncuları vardı. Ayrıca bir pozisyonda mutlak golden yararlanamadılar, bizim kaleci de 3-4 iyi pozisyon çıkardı.. Savunmamızda Erdinç Pekgöz de çok sağlamdı.

Orta saha-forvet kanalı ise oluşturulamamış, kablolar kopuk..

Bir başka husus ise; Ekrem Sütçü bu takımda yedek kalmaz. Muhammed Emin'in de Cabir'in de Oktay Gümüş'ün de yerinde rahatça oynar bu çocuk. Ve Musa Ballı'nın kondisyonsuz hali bile şu sol kanadın bu kadar durağan olmamasına yeterli olurdu.

Yine de deplasmandan alınan bir puan güzel. Geçen seneki 4'te 0'dansa psikolojik olarak da iki haftada 2 puan daha iyi, o seneye göre..

GERÇEK TABLOYU 'ZAMAN' GÖSTERECEK

Takımın zamana ihtiyacı var, bu aşikar. Çünkü kamp döneminde takım her yönden hazırlanır, hazırlık maçlarıyla oyuncuların kondisyon ve maç seviyeleri ölçülür ve genellikle oyuncular tek yarı oynayıp değiştirilir. Lig maçlarının ise hem havası hem ağırlığı çok başka olur. Yeni takımlar içinse 4-5 haftalık "maç tecrübesi"ne ihtiyaç duyulur böyle.. Sonrasında feci takım olacak manasına da gelmez bu; ama sonrasındaki tablodur gerçekçi olan.

Kaldı ki bugün sahada bizden daha iyi görünüm veren ve yine yeni bir takım olan Gümüşhanespor'dan iki hafta sonunda puan olarak önde olmamız gibi matematiksel bir gerçek te söz konusu.

"Panik yapmayın, organize olun" sözü bizim için geçerli oluyor şu aşamada...


-Fâruk Arslan/ERZURUMSPOR.NET-

İkinci haftada da beraberlik: 0-0

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Erzurumsporumuz, deplasmanda karşılaştığı Gümüşhanespor'la golsüz berabere kaldı. Oynanan futbol ise takımın daha zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi.  Kaleci İlker Günay ise başarılı kurtarışlarıyla büyük beğeni topladı.

3. Lig'de sezona şampiyonluk iddiasıyla giren Erzurumspor ligin ikinci haftasında da sahadan beraberlikle ayrıldı. Oynanan etkisiz futbolla taraftarına "biraz daha zamana ihtiyacımız var" mesajı veren takımda İlker Günay ve Erdinç Pekgöz'ün performansı alkış topladı. Gümüşhanespor'da ise Yalçın Can Taşkıran oynadığı seri ve göze hoş gelen futbolla Erzurum savunmasına zor anlar yaşattı.

Kadırga TV'den canlı olarak da yayınlanan müsabakada, genel hatları ile 90 dakika boyunca sahada sönük kalan mavi-beyazlı Erzurum ekibi, aldığı bu skorla Maltepespor maçından sonra yine sahadan beraberlikle ayrılmış oldu.

Dadaşlar önümüzdeki hafta kendi saha ve seyircisi önünde ligin yeni takımlarından Çorum Belediyespor'u ağırlayacak.

Eylül 16, 2012

Rakibimizi Tanıyalım: Gümüşhanespor

* Gümüşhanespor'la takımımız geçtiğimiz sezonki sezon açılışı karşılaşmalarında hem Erzurum hem de Gümüşhane'deki maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

* Kırmızı-Beyazlılar geçen sezon 63 puan toplayarak ligi 5. sırada bitirmiş ancak play-off ilk turunda Hacettepe engeline takılarak üst lige terfi şansını değerlendirememişti.

* Geçtiğimiz sezonda attığı 13 golle takımın en golcü ismi olan Sinan Yitmez İkinci Lig ekiplerinden Bandırmaspor'a transfer oldu. O sezonda 34 maçta 2827 dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı futbolcusu olan 25 yaşındaki Tekin Adar ise yeni sezonda da Gümüşhanespor'un orta alandaki en büyük kozu.

* Transfer dönemini Erzurumspor gibi hızlı geçiren Gümüşhanespor'da ilk olarak Yimpaş Yozgatspor'a giden Galip Gündoğdu'nun yerine takımın başına Yavuz İncedal getirildi.

* Bu dönemde 12 futbolcuyla yollarını ayıran Gadalar, kadrolarını tam 24 futbolcuyla takviye etti. Gümüşhanespor'un o transferleri şunlar; Oğuz Çalışkan (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Fırat Hekimoğlu (Aydınspor 1923), İlyas Ekiz (Afyonkarahisarspor), Anıl Bircan (Elazığ Belediyespor), Ali Özgür Basa (Pazarspor), Koray Sönmez Uysal - Samet Taş (Siirtspor), Özgür Şahin (Kepez Belediyespor), Mustafa Tahir Babaoğlu (Göztepe - kiralık), Mehmet Akif Nas (Kelkit Hürriyetspor), Emin Özdemir (Fatsa Belediyespor), Yunus Beyaz (Tepecikspor), Burak Altunay (Toroslar Belediyespor), Mehmet Sönmez (Tavşanlı Linyitspor), Gökhan Karali (Akçaabat Sebatspor), Rahmi Muhammet Akyazı - Osman Nuri Çulfa (Tarsus İdman Yurdu), Çetin Çelik (Nevşehirspor Gençlik), Ahmet Kılıçarslan - Yılmaz Can Taşkıran (Tavşanlı Linyitspor - kiralık), Hasan Üstünkaya (Keçiörengücü), Aykut Çift (Samsunspor - kiralık), Orhan Deymeci (Denizlispor - kiralık), Burak Bükel (Kayserispor - kiralık)

* Takımımızla sözleşmesi biten ve serbest piyasada yer alan Mehmet Türk'le de anlaşan Gümüş, daha sonra bu oyuncuyu İskenderunspor'a göndermişti.

* Ligin ilk haftasında Darıca Gençlerbirliği deplasmanına çıkan Gümüşhanespor, iki kere öne geçtiği maçta rakibine karşı tutunamayarak sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Eylül 09, 2012

Dadaş'a 'gök mavi' çok yakışıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un yeni sezon 1. forması, ERZURUMSPORUMUZ'un liglerde son olarak mücadele verdiği dönem olan 2009-2010 sezonunda giymiş olduğu forma stili ve renginin benzeri olarak tasarlandı.

Böylelikle geçen sezonki "koyu mavi"den vazgeçilerek yeniden "GÖK MAVİ" forma renklerine dönüldü.

Ayrıca takımımız bu sezon şampiyon olduğu takdirde Erzurumspor'un son olarak mücadele verdiği lig olan İkinci Lig'e yükselmiş olacak.

...
ERZURUMSPOR
KÜLLERİNDEN
DOĞACAK!

Erzurum 1-1 Maltepe

Erzurum Büyükşehir Belediyespor ligin ilk haftasında kendi evinde Maltepespor’u ağırladı. Mavi- beyazlılar ilk yarısını 1-0 mağlup kapattığı maçta, Fatih Gültekin’in penaltıdan attığı golle sahadan 1-1 berabere ayrıldı. İki tarafın puanları paylaştığı maçta, orta hakem Ramazan Keleş verdiği kararlarla maça damgasını vurdu.

Spor Toto 3.Lig 3.Grupta Erzurum Büyükşehir Belediyespor ligin ilk haftasında kendi evinde Maltepespor’u ağırladı. Mavi- beyazlılar ilk yarısını 1-0 mağlup kapattığı maçta, 52. dakikada Fatih Gültekin’in penaltıdan attığı golle rakibi karşısında 1 puana razı oldu.

Spor Toto 3.Lig heyecanı yaklaşık 123 gün sonra, hafta sonu start aldı. Geçtiğimiz sezon play-off’larla 2.Lige çıkmayı son haftalarda kaçıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk maçına kendi seyircisi önünde çıktı. Kazım Karabekir Stadyumu’nda Maltepespor’u ağırlayan mavi- beyazlılar, 1-0 yenik  düştüğü maçta 1 puanı penaltıdan attığı golle kurtardı. Yoğun yağış altında yaklaşık 5 bin taraftarın karşısında maça çıkan  ev sahibi Erzurum ekibi, rakibinden önce hakemle mücadele etmek zorunda kaldı. Maçın orta hakemi Ramazan Keleş verdiği kararlarla maça damgasını vururken, mavi- beyazlılara 1 puan 52.dakikada Fatih Gültekin’in penaltıdan attığı golle gelirken, rakip adına tek gol ise mücadelenin 44. dakikasında Çağlar Yıldırım’ın ayağından geldi.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor ligin ilk haftasında kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Maltepespor karşısında 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor ligin ilk haftasında kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Maltepespor karşısında 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. İlk yarıyı 1-0 mağlup olarak kapatan Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıda etkili bir futbol ortaya koydu. 53. dakikada penaltıdan Fatih ile beraberliği yakalayan mavi beyazlılar galibiyet golünü bulamayınca müsabaka 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Müsabakanın 60. dakikasında etkili olan sağanak yağış şiddetini artırınca müsabakanın orta hakemi Ramazan Keleş futbolcuları soyunma odasına gönderdi. 5 dakikalık bir aranın ardından müsabakaya yeniden devam edildi. Hakem Ramazan Keleş müsabaka sonuna 9 dakika ekledi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI:

Orta hakem Ramazan Keleş’in ilk düdüğüyle maça ev sahibi Erzurum Büyükşehir Belediyespor başladı.

12’nci dakika, Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçta ilk pozisyonu yakalayan taraf oldu. Emrah Bayram’ın sağ kanattan içeri inip yaptığı ortasına iyi yükselen Ahmet topu, kafayla Cabir’e indirdi. Cabir’in ceza saha dışından sert şutu az farkla auta gitti.

31’nci dakika, Maltepespor’da Mahmut’un kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Çağlar altı pas içinde topa vurdu. Top İlker’in kontrolünde az farkla auta gitti.

42’nci dakikada, Yine Maltepespor’un kullandığı serbest vuruşta Okan’ın şutunu Dede Çelik çizgiden çıkardı.

44’ncü dakika, Maltepespor’un hızlı gelişen atağında ceza sahasına giren Muhammet topu Çağlar'la buluşturdu. Çağlar’ın ceza yayı çizgisinden vurduğu sert şut ağlarla buluştu. 0-1

51’nci dakika, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un ceza sahası içinde oluşturduğu karambolde rakip takım oyuncu Serdal, altı pas içine Emrah’ın şutuna eliyle müdahale edince maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Fatih Gültekin kaleci ve topu farklı köşelere gönderdi. 1-1

60’nci dakika; Maçta etkili olan sağanak yağış şiddetini artırınca müsabakanın orta hakemi Ramazan Keleş, futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Yaklaşık 6 dakikalık bir aranın ardından müsabakaya yeniden devam edildi.

77’nci dakika: Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da ikinci yarıda oyuna giren Emrah İnanç, Oktay’ın pasında ceza sahası dışından mükemmel vurdu top kaleci Emre’de kaldı.

Kalan dakikalarda her iki takımın da gol için yaptığı ataklar sonuçsuz kalınca 90 dakika 1-1 sona erdi.

Rakibimizi Tanıyalım: Maltepespor

* Maltepespor geçtiğimiz sezon 3. Lig 2. Grup'ta oynadığı 36 maçtan 45 puan toplayarak -5 averajla ligi 10. sırada tamamladı.

* Takımlarının en istikrarlı oyuncusu 32 maçta 2720 dakika süreyle defans bölgesinde görev yapan Ramazan Salmanlı oldu. En golcü futbolcuları ise oynadığı 15 maçta 12 gol atan Sefa Durmuş'tu.

* Geçen sezon takımda bulunan 9 isimle yola devam eden Maltepe'de bu isimler, Ramazan ve Sefa'nın yanı sıra Gani Balkan, Erdem Akuklu, Çağlar Yıldırım, Erdem Köse, Fikret Kavaklı, Mahmut Acar ve Görege Gürol oldu.

* Altyapıdan kadrosuna Burak Seven ve Cem Deniz Koşalay'ı katan İstanbul ekibinin bu sezonki transferleri ise şunlar;

Yavuz Ayazoğlu-Serdal Alan (Kırklarelispor), Muhammed Ali Aydın (İzmirspor), Kadir Öge (Gölcükspor), Hasan Köse (Kırıkhanspor), Serdar Keşçi (Gümüşhaespor), Okan Duran (Trabzon Kanuni), Anıl Özenerli (Göztepe), İsa Ekici (Büyükçekmecespor), Hüseyin İliç-Burak Kaya (Şekerspor).

* Maltepespor geçtiğimiz sezon kiralık olarak verdiği oyuncularından olan Mehmet Ali Kayaili (Lüleburgazspor) ve Muzaffer Özkaya'yı da (Küçükçekmece) bu sezon kadrosuna aldı.

* İstanbul temsilcisinin teknik direktörlüğünü Atakan Çağlayan yapıyor.

Dadaş’ın 2012-2013 sezonu kadrosu

Transfer döneminin kapanmasıyla birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyespor da hızlı geçirdiği imza sezonunu noktalamış oldu. Kadrosunu 21 oyuncuyla güçlendiren ve adeta silbaştan takım kuran mavi-beyazlılarda iç transferde ise 2 oyuncunun sözleşmesi uzatıldı.

Geçtiğimiz sezon beklenen verimi alamadığı oyuncularla yollarını ayıran ve transfer döneminin hızlı takımlarından olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, yeni sezona tam 21 yeni takviyeyle giriş yapacak. Aynı zamanda yönetim ve teknik heyet olarak da yenilenen Palandöken Kartalları'nda tek hedef şampiyonluk.

İÇ TRANSFERDE 2 İMZA

Üçüncü Lig'de mücadele verdiği ilk sezonunda ligi 6. sırada tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, takımla sözleşmesi sona eren Dede Çelik ve Musa Ballı'yla yeniden anlaşarak "yola devam" dedi. 2011-2012 sezonunun ikinci transfer döneminde kadroya katılan Mustafa Öztürk'le ise anlaşmaya varılmış ancak oyuncunun kişisel problemlerini gerekçe göstererek kulüpten ayrılmak istemesi sonrasında kendisine ödenen peşinat geri istenmiş ve kulüple ilişiği kesilmişti.

Erzurum ekibi aynı zamanda geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan ve en az 1 yıl daha sözleşmeleri bulunan Cabir Coşar, Emrah Bayram, Güner Okay ve Muhammed Emin Bayoğlu'nun yeni sezonda da takımda kalmasına karar verdi. Ayrıca altyapıda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Furkan Dumlu'yla da profesyonel sözleşme imzalandı.

Öte yandan sözleşmesi devam eden oyuncular arasında bulunan ve yeni dönemde de kadroda düşünülen Volkan Serim ise ailevi problemlerini gerekçe göstererek Erzurum'dan ayrılmış ve Kırıkhanspor'a imza atmıştı.

DIŞ TRANSFERDE İMZA ŞOV

Erzurum Büyükşehir Belediyespor açısından oldukça hızlı geçeceğini önceden de duyurmuş olduğumuz transfer sezonunda Dadaşlar tam 21 oyuncuyla anlaşarak adeta imza şov yaptı.

Yeni sezonda şampiyonluk için iddialı bir takım kurma hedefiyle sürdürülen çalışmalar sonucunda; 1 oyuncu A2 takımı, 4 oyuncu amatör lig, 10 oyuncu İkinci Lig, 2 oyuncu Üçüncü Lig, 2 oyuncu Birinci Lig, 1 oyuncu Süper Lig ve 1 oyuncuyu da Belçika Ligi takımından transfer eden mavi-beyazlılar uyum sorununu kısa sürede aşarak başarıya ulaşmayı arzuluyor.

KİMLE, KAÇ YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI?

Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yeni sezon için kadroya katılan futbolcular, geldikleri takımlar, sözleşme süreleri ve oynadıkları mevkileri ise şöyle;

Futbolcu / Geldiği Takım (Bulunduğu Lig) / Yaş / Mevki / Sözleşme Süresi

Lokman Atakol - Gölcükspor (Üçüncü Lig) - 27 - Kaleci - 2 Yıl

İlker Günay - İnegölspor - (İkinci Lig) - 21 - Kaleci - 2 Yıl

Serhat Çakmak - Erzurum Yolspor (Yerel Amatör Lig) - 22 - Kaleci - 2 Yıl

Gürcan Yücelik - Kahramanmaraşspor (İkinci Lig) - 25 - Kaleci - 2 Yıl

Fatih Gültekin - İnegölspor (İkinci Lig) - 25 - Defans - 2 Yıl

Erdinç Pekgöz - Beykozspor (Bölgesel Amatör Lig) - 22 - Defans - 2 Yıl

Zafer Doğan - Gölcükspor (Üçüncü Lig) - 23 - Defans - 2 Yıl

İsmail Türkaslan - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (A2) - 19 - Defans - 2 Yıl

Sarper Kıskaç - Standard Liege (Belçika Ligi) - 22 - Defans - 2 Yıl

Mehmet Öztonga - Kayseri Erciyesspor (Birinci Lig) - 22 - Defans - 2 Yıl

Samet Altuntaş - Ofspor (İkinci Lig) - 23 - Defans - 2 Yıl

Ekrem Sütçü - Karsspor (Bölgesel Amatör Lig) - Orta Saha - 2 Yıl

Furkan Çağlın - İnegölspor (İkinci Lig) - 18 - Orta Saha - 2 Yıl

Muhammed Emin Bakan
- Kayseri Erciyesspor (Birinci Lig) - 26 - Orta Saha - 2 Yıl

Turan Ekici
- Elazığspor (Süper Lig) Orta Saha - 22 - 2 Yıl

Muhammet Fettahoğlu - İnegölspor (İkinci Lig) - 20 - Orta Saha - 2 Yıl

Oktay Gümüş - İnegölspor (İkinci Lig) - 23 - Orta Saha - 2 Yıl

Ahmet Baykal
- Bugsaşspor (İkinci Lig) - 22 - Forvet - 1 Yıl (Kiralık)

İbrahim İdiş
- Çarşambaspor (Bölgesel Amatör Lig) - 22 - Forvet - 2 Yıl

Emrah İnanç - Bugsaşspor (İkinci Lig) - 22 - Forvet - 1 Yıl (Kiralık)

Fatih Arat
- Bugsaşspor (İkinci Lig) - 23 - Forvet - 2 Yıl

Erzurum Büyükşehir Belediyespor ayrıca Musa Ballı ve Dede Çelik'in sözleşmesini 2 yıl uzattı. Altyapıdan çıkarılan Furkan Dumlu'yla 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalanırken teknik direktör Taşkın Güngör de 2 yıllık mukavelenin altına imza attı.

Ayrıca Cabir Coşar ve Emrah Bayram'ın kulüple 1 yıllık sözleşmesi bulunurken, Güner Okay ve Muhammed Emin Bayoğlu'nun 2015 yılında son bulacak olan 3 yıllık sözleşmesi var.

'GİDENLER' DOSYASI

Mavi-Beyazlı Erzurum temsilcisinde yeni dönemde yolların ayrıldığı oyuncular ise şunlar;

Rasim Mutlu (Silivrispor), Sefa Altay (Bayburt İl Özel İdarespor), Metin Kanar (Siirtspor), Mert Zafer Aydın (Altınordu), Uğur Arslan Kuru (Aydınspor), Serhad Kaya (Çankırıspor), Ersin Şen (Kahramanmaraş Belediyespor), Mustafa Öztürk (Şekerspor), Mehmet Türk (Gümüşhanespor), Volkan Serim (Kırıkhanspor), Tarık Tekdal (Kahramanmaraş Belediyespor), Murat Gülbaba, Murat Şahin, Ferhat Yayla, Emre Çelik, Halil İbrahim Odaci ve Volkan Bayram.

Takımımıza yeni katılan futbolcu ve teknik heyete hoşgeldiniz diyor ve nice başarılara beraberce ulaşmayı umuyor, yeni sezonda kariyerlerini başka takımlarda sürdürecek olan eski oyuncularımıza ise verdikleri emeklerden ötürü teşekkür ediyor, yeni kariyerlerinde üstün başarılar dliyoruz.

Eylül 06, 2012

A2 Ligi'nde 3. Lig'deki 3 takımdan biriyiz!

Bu sezon A2 liginde mücadele edecek olan 44 takım arasında A takımı Üçüncü Lig'de mücadele eden sadece 3 takım bulunuyor; bunlardan birisi de Erzurum Büyükşehir Belediyespor.

Diğer Üçüncü Lig takımları ise Kocaelispor ve Derince Belediyespor.

Ayrıca Üçüncü Lig'deki toplam takım sayısının 54 olduğunu da belirtmiş olalım.