Haziran 29, 2012

Çorum Dadaş'tan çekiniyor

Bu sezon lige yeni yükselen ve rakiplerimiz arasında yer alan Çorum Belediyespor yöneticileri ve teknik heyeti grup takımlarını değerlendirdi.

"3 grup içerisinde en zor gruba düştük" sözleriyle sezonun çekişmeli geçeceğini belirten Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ ise şampiyonluğa oynayacak olan takımlar arasında ERZURUM'u da gördüğünü sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

"Grupta 5-6 takımın şampiyonluk, 5-6 takımın da ligde kalma mücadelesi vereceğini düşünüyorum. Ayrıca geçen sezon play-off’tan 2.lige yükselmeyi finalde kaçıran Keçiörengücü’nün yanı sıra Kahramanmaraş Belediye, Altınordu, ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR, Sancaktepe ve Gümüşhane grubun favori takımları arasında yer alıyor."

Haziran 28, 2012

3. Grup'un renkleri ve desenleri: Takım formaları

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun yanı sıra Keçiörengücü, Oyak Renault, Diyarbakırspor, Elazığ Belediyespor, Emrespor, Mardinspor, Kahramanmaraş Belediyespor, Çorum Belediyespor, Altınordu, Kocaelispor, Darıca Gençlerbirliği, Gümüşhanespor, Sancaktepe Belediyespor, Beylerbeyi, Maltepespor, Yozgatspor ve Arsinspor'un mücadele vereceği 3. Lig 3. Grup takımlarına diğer tüm internet platformlarından ayrı olarak, geçen sezon giymiş olunan "forma"larla bakalım istedik..

İşte 3. Lig 3. Grup'un "dış görünüş"ü:

Haziran 27, 2012

Yeni rakiplerimizin analizi [Yorum]

Grubumuz geçen sezona göre çok ama çok daha iyi. Tahminimce önceki yılki gibi puanlar birbirine yakın olarak ilerlemeyecek, üst sıralarla alt sıralarda fark olacaktır..

* Diyarbakırspor, Mardinspor, Kocaelispor gibi üstten "düşerek" gelenler var, bu takımların ciddi derecede maddi problemleri bulunuyor. Mardinspor yine maçlara çıkmayabilir. Üstten düşüp gelen Altınordu da var grubumuzda.

* Alttan gelenlerden; 3. Lig'in ilk mahalle takımı olma ünvanını ele geçiren Emrespor da grubumuza düştü. Yine alttan gelen Maraş Belediyespor ve Çorum Belediyespor var rakiplerimiz arasında. Bunlar çok kısıtlı imkanlarla kadro kuracak olan takımlar. (Maraş Belediye'nin Ersin Şen'i alacağı yönünde dedikodular var)

* Ayrıca 3. Lig'e bu sezon "yükselen" veya "düşen" statüsünde gelen bu 7 takımın kadrolarında 3. Lig kurallarına göre büyük revizyon olacağı aşikâr.

* Darıca, Sancaktepe, Yozgat ve Beylerbeyi'ni zaten biliyoruz. Darıca bu sezon ortalarda kalacaktır büyük ihtimalle. O bölge taraftarı da Kocaelispor ve Gebzespor etrafında yoğunlaşacaktır, Darıca'nın taraftar gücü zate azdı, iyice az olacaktır çünkü aynı maç gününe denk gelirse Kocaeli-Gebze-Darıca maçları, milletin hangi takımları seyretmeye gideceği malum. Yozgat'taki parasal sorun ise ileri boyuta gelmiş durumda, kadro kurmakta sıkıntı çekebilirler.  Sancaktepe 2 sezondur play-off oynuyor, yine üstlerdeki rakiplerimizden olabilirler.

* En güçlü rakibimiz Keçiörengücü olacak. Maddi açıdan 3. Lig'in, hatta alt liglerin en iyi kulübü Keçiörengücü bizi en çok zorlayacak takım olur. Geçen yıl ligi 2. bitirmelerine rağmen o grupta ligi 5. bitiren Kahramanmaraşspor üst lige gitmişti play-off sonunda. Keçiören daha dinç gelecektir bu sene.

* Gümüşhanespor ise geçen sezon play off oynamış olan iki rakibimizden birisi. 5. olarak play-off'lara kalmışlardı ancak yükselememişlerdi. Sezon başındaki takımımızla yaptıkları iki hazırlık maçında da 1-1 berabere kalmışlardı. Yeni sezonun en sürpriz takımlarından olabilirler. Düşebilirler de, yine ilk 5 mücadelesi verebilirler de. Maddi olarak arkalarında önceki senelerde olduğu gibi Doğan Medya Grubu'nun sahibi Aydın Doğan yok, desteğini çekti. Grubun kapalı kutusu olarak görüyorum Gümüşhane'yi.

* Oyak Renault, Arsinspor ve Elazığ Belediyespor geçtiğimiz sezon ligin alt sıralarında yer alıyordu. Hatta Oyak ve Arsin aynı grupta son hafta küme düşmekten 1 puanla kurtulan iki takım.

* Maltepespor orta sırada bitirdi geçen sezon. Ve Amatör'den gelmişlerdi geçen sene. Maltepe eski Maltepe değil..

***
Erzurumspor geçen sezonki kadroyla rahatlıkla play-off'a oynardı bu grupta.. Daha dinamik oyuncuların katılımıyla oluşturulacak olan bu sezonki kadro tam dişimize göre takımların bulunduğu grupta puanları eminim ki siler süpürür. Hatta eminim çoğumuz daha iddialı olacağız bu sezon için.

Ayrıca;
Geçen sezon 3 İstanbul rakibimiz vardı grubumuzda, bu sezon 2'si aynı 1'i farklı ancak geçen sezon olduğu gibi yine aynı stadlarda İstanbul maçlarımızı oynayacağız. Boğaz köprüsünün dibindeki Beylerbeyi stadı, Sancaktepe Hakan Şükür Stadı ve geçen sene Üsküdar'ın oynadığı ama aslen Maltepe'nin olan Maltepe Hasan Polat Stadı...

Ve bu sezonki "İstanbul üçlüsü" de Anadolu yakasındaki İstanbul takımları.

*
Yeni yönetimi ve acilen yeni transferleri bekliyoruz şimdi. Ligler geçen sezonkine göre 1 hafta daha geç başlayacak, bunu da artı hanemize yazalım, gecikme payımız olsun.

Şampiyon hocamıza da güveniyoruz.

Ve zemin oluşmuş durumda.
Haydi hayırlısı...

Fâruk Arslan/Erzurumspor.Net

İşte 2012-2013 sezonundaki rakiplerimiz

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun 3. Lig'in 2012-2013 sezonunda karşılaşacağı 17 takım bugün çekilen kura ile belirlendi.

18'er takımdan oluşan 3 grubun bulunduğu 3. Lig'de yeni sezon 9 Eylül 2012'de başlayacak. Fikstür çekimi ise ileri bir tarihte yapılacak.

Erzurumspor'umuz geçen sezon olduğu gibi bu sezon da 3. Grup'ta mücadele verecek. Grup'ta en fazla temsilcisi olan iki il ise İstanbul (3) ve Kocaeli (2) oldu.

Ayrıca takımımız, geçtiğimiz sezon da grubumuzda olan 4 takımla 2012-2013 sezonunda yeniden karşılaşacak.

İŞTE DADAŞ'IN YENİ SEZONDA MÜCADELE EDECEĞİ 3. LİG 3. GRUP TAKIMLARI:

  1. Altınorduspor (İzmir)
  2. Arsinspor (Trabzon)
  3. Beylerbeyispor (İstanbul)
  4. Çorum Belediyespor
  5. Darıca Gençlerbirliği (Kocaeli)
  6. Diyarbakırspor
  7. Elazığ Belediyespor
  8. Emrespor (Isparta)
  9. Gümüşhanespor
  10. Maltepespor (İstanbul)
  11. Maraş Belediyespor
  12. Mardinspor
  13. Keçiörengücü (Ankara)
  14. Kocaelispor
  15. Oyak Renault (Bursa)
  16. Sancaktepe Belediyespor (İstanbul)
  17. Yimpaş Yozgatspor

Haziran 26, 2012

Cabir Coşar'a Bank Asya'dan talip var

Takımımızın mücadeleci orta saha oyuncusu Cabir Coşar'a Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor talip oldu.

Geçtiğimiz sezon 1. Lig'de küme düşmekten son anda kurtulan ve yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak isteyen Gaziantep ekibi, Erzurumspor'lu Cabir'e göz koymuş durumda. (O dönem) teknik direktörlüğünü Erzurum spor kamuoyunun yakından tanıdığı Ümit Birol'un yaptığı Lüleburgazspor'dan bonservis bedeli olmadan takıma kazandırılmış olan Cabir Coşar, ilk sezonunda mavi-beyazlı formayla çıktığı 32 müsabakada 2 gol atmış, 8 golün de hazırlayıcısı olmuştu.

Resmi teklif sunulan Erzurumspor yöneticilerinin ise cevabı 3 Temmuz'daki Genel Kurul sonrası vermesi bekleniyor.

Takımın orta alandaki 'beyni' olan ve 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Cabir'in çok yüksek bir teklif gelmemesi halinde satılması düşünülmüyor.

Yani; transferin gerçekleşmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un yüksek meblağları gözden çıkarması gerekiyor...

-MBS-

Haziran 25, 2012

3 kritik tarih

Yeni sezona girilirken Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un gelecek günlerinde kritik gelişmeler olacak

Yeni teknik direktörle anlaşma sağlanmasından sonra transfer görüşmelerini sürdüren, aynı zamanda gönderilecek futbolcularla birlikte takımın üçte ikisini değiştirecek olan Dadaşlar'da gündemin diğer bölümünü ise kongre oluşturuyor.

Hem lig, hem de kongreyle ilgili kulübün önünde şu 3 tarih dikkat çekici boyuta gelmiş durumda:

27 Haziran 2012:
Takımımızın yeni sezondaki 18 rakibinin de belli olacağı 2. ve 3. Lig grup kuralarının çekim günü.

3 Temmuz 2012:
Olağanüstü kongre Temmuz'un ilk Salı'sında. Mehmet Aydın'ın yeniden başkanlığa seçilmesi beklenen kongrede yönetime daha aktif isimler getirilmesi gündemde. Kongrede ayrıca kulübümüzün adının 'Büyükşehir Belediye Erzurumspor' olarak değiştirilmesi bekleniyor.

9 Eylül 2012:
Üçüncü Lig'de 2012-2013 sezonu 9 Eylül'de start alacak. Geçtiğimiz sezon ligin 28 Ağustos'ta başladığı düşünülürse yeni dönemdeki biraz daha 'geç başlayış'ın takımımız için de iyi olacağı düşünülüyor.

Ayrıca mutlak şampiyonluk parolasıyla gireceğimiz yeni sezon öncesinde, Haziran ayında "gün olarak" net bir gelişme olması ufukta görünür değilse de; hazırlık, uyum ve kamp çalışmalarının zirve yapacağı en önemli ayın Haziran olacağını da kestirmek zor olmasa gerek...

-MBS-

Haziran 23, 2012

Her yönüyle 2011-2012 sezonu

İlk kez yer aldığı 3. Lig 3. Grup'u 6. sırada tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un sezon boyunca takım ve futbolcular açısından bir çok istatiksel verileri ön plana çıkmış oldu. Ulusal basının genel olarak görmediği, yerel basının ise es geçtiği bu ince detayları sizler için araştırdık...

3. Lig'deki ilk sezonunda oynadığı 36 maçtan 53 puan çıkararak ligi 6. sırada tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un bu sezonki istatiksel verileri de dikkat çekti. "3. Lig'de ilk sezonunda üst üste en çok maç kazanma" rekorunun ele geçirildiği 2011-2012 sezonunda, ligde "en çok kırmızı kart gören futbolcu" ve "en çok sarı kart gören futbolculardan biri"nin bulunduğu mavi-beyazlı Erzurum temsilcisinin diğer bir çok istatîki verilerini sizler için araştırdık.

İLK 5 KILPAYI KAÇTI

Ligde çıktığı 36 maçı 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyetle tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor 5. sırayı aldığı takdirde üst lig için eleme maçları oynama hakkı kazanacaktı fakat bu fırsatı kılpayı kaçırarak sıralamada 6. sırayı alarak ligi noktaladı.

TFF tarafından tescil edilecek olan bu sezonun 3. Lig 3. Grup puan durumunun ilk 10 sırasını alan takımlar şöyle oluştu:



KADRO

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 24 transferle başladığı sezonun sonunda kadroda bulunan futbolcuların geçen yıl top koşturdukları takım ve ligleri:

FUTBOLCU - GEÇEN SEZONKİ TAKIMI - GEÇEN SEZONKİ TAKIM LİGİ

Metin Kanar: Giresunspor - Bank Asya 1. Lig
Rasim Mutlu: Kırşehirspor - 3. Lig
Sefa Altay: Erzurum BŞB - BAL
Uğur Arslan Kuru: Altınordu - 3. Lig
Murat Şahin: Sancaktepe Belediyespor - 3. Lig
Murat Gülbaba: Balıkesirspor - 2. Lig
Mert Zafer Aydın: Altınordu - 3. Lig
Dede Çelik: Ankara Demirspor - 3. Lig
Tarık Tekdal: Beykozspor - 3. Lig
Ferhat Yayla: Eyüpspor - 2. Lig
Serhad Kaya: Beşiktaş - U18
Emrah Bayram: Çanakkale Dardanelspor - 2. Lig
Mustafa Öztürk: Diyarbakır BŞB - 3. Lig
Güner Okay: Erzurum BŞB - BAL
Cabir Coşar: Lüleburgazspor - 3. Lig
Ersin Şen: Erzurum BŞB - BAL
Muhammed Emin Bayoğlu: Tedaş 12 Martspor - Yerel Amatör
Halil İbrahim Odaci: Erzurum BŞB- BAL
Emre Çelik: Erzurum BŞB - BAL
Musa Ballı: Türk Telekomspor - 2. Lig
Mehmet Türk: İskenderunspor - 3. Lig
Volkan Bayram: Erzurum BŞB - BAL
Volkan Serim: Sancaktepe Belediyespor - 3. Lig

YAŞ ORTALAMASI

Sezonu 23 futbolcuyla tamamlayan Dadaşlar'ın yaş ortalaması, 3. Lig'in "kural"ına uygun vaziyetteki yaşta kaldı: 24,2.

Mevkisel olarak ortalama çıkarıldığında ise; Kaleciler 22, savunma 24.3, orta saha 25,5 ve forvet 21.7 yaş ortalamasını tutturdu.

GÖREV SÜRELERİ

Ligde çıkılan 36 maç oranıyla takımda en fazla süre alan futbolcular listesinde başı Murat Gülbaba çekiyor. Mavi-beyazlı formayla çıktığı 35 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan tecrübeli stoper toplamda 3.150 dakika forma giydi. Murat Gülbaba'dan sonra takımda en çok forma giyen 5 futbolcu ise; Cabir Coşar (33 maç-2.839 dakika), Volkan Serim (29 maç-2.518 dakika), Ersin Şen (30 maç-2.513 dakika), Uğur Arslan Kuru (28 maç-2.194) ve Ferhat Yayla (24 maç-2.126 dakika) oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor formasını bu sezon en az giyen 5 futbolcu arasında bulunan isimler ise şunlar: Sefa Altay (90), Volkan Bayram (341), Halil İbrahim Odaci (624), Muhammed Emin Bayoğlu (761) ve Serhad Kaya (858).

EN GENÇ-EN YAŞLI

2011-2012 sezonu sonunda takımda bulunan futbolcular arasında yaşça en büyük ve en tecrübeli isim 30 yaşındaki Murat Gülbaba (2 Mart 1982) idi. Takımımızın genç oyuncular listesinin zirvesindeyse 19 yaşındaki Serhad Kaya (15 Ocak 1993) bulunuyor.

SARARANLAR VE KIZARANLAR

Erzurum temsilcisinin hiç şüphesiz ki bu yıl başını ağırtan en önemli sorunu "kart cezaları" oldu. Özellikle son haftalara doğru neredeyse her maçta kart cezalısı futbolcusu bulunan Palandöken Kartalları'nın sarı ve kırmızı kart listesi hayli kabarık.

Orta sahanın en etkili futbolcularından biri olan Ersin Şen, "sararanlar" listesinin başını çekyor. Çıktığı 29 maçın hiçbirinde kırmızı kart görmeyen ancak 17'sinde sarı kart gören Ersin Şen, takımının en çok sarı kart gören ismi olurken 3. Lig genelinde ise en çok sarı kart gören iki futbolcudan biri olarak (diğeri 18 kartla Batman Petrolspor'lu Halil Aşut) sezonu kapattı.

Ersin'den sonra "en çok sararan 5'li" listesi oluşturulduğunda ise sırayı şu isimler alıyor: Volkan Serim (13), Cabir Coşar (13),Murat Şahin (9), Uğur Arslan Kuru (7), Murat Gülbaba (6).

"Kızaranlar" tablosunda ise takım ve ligin en çok kırmızı kart gören ismi, sol bek pozisyonunda mücadele eden Ferhat Yayla oldu. Ferhat'ı 2 kırmızı kartla Uğur Arslan Kuru takip etti. Bu ikiliyi, birer kırmızı kartla takip eden futbolcular; Musa Ballı, Emrah Bayram, Volkan Serim, Mert Zafer Aydın ve Rasim Mutlu oldu. Bilindiği üzere Rasim Mutlu, Bursa Nilüferspor deplasmanındaki maçta hakemin Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un golünü vermemesi üzerine yedek kulübesinden çıkarak hakeme yönelik sert sözler söylemesiyle, oyunda olmadan kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

Ayrıca bu sezon teknik direktör Faik Demir de 4-3'lük Çanakkale Dardanelspor maçında hakem tarafından tribünlere gönderilmiş, aldığı bir maçlık "kulübeye giriş yasağı"yla Erzurum'da 1-0 kazanılan Tarsus İdman Yurdu müsabakasında takımını tribünden kontrol etmek zorunda kalmıştı.

Kart Grafiği

Çıkılan 36 müsabakanın, 4. haftadaki Afyonkarahisarspor ve 13. haftadaki Çanakkale Dardanelspor maçları hariç tüm maçlarda sarı veya kırmızı kart gören Erzurum Büyükşehir Belediyespor futbolcularının haftalık kart çizelgesi de kabarık şekilde oluştu.

Bir maçta bir takımdan 5 ve üzeri oyuncunun kart gördüğü zaman Federasyon tarafından kulübe verilen 900 TL'lik "takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" cezasının alındığı maçların da görülebileceği sezonluk kart grafiği şöyle:



GOLLER-GOLCÜLER

Lig boyunca oynadığı maçlarda toplam 46 gol atan Erzurumspor'un sezonun tamamında "bitirici forvet" sıkıntısı çektiği de aşikâr.

Kadrosunda Tarık Tekdal, Volkan Serim, Habib Uzun, Ümit Güner ve Volkan Bayram'ı bulundurarak 5 forvet oyuncusuyla başladığı ligin sonraki haftalarında Habib Uzun ve Ümit Güner'le yolların ayrılması Tarık'ın stoper mevkiinde daha etkili olması ve o bölgede oynatılmaya başlanmasıyla "iki Volkan'ıyla" santrfor mevkiini yürüten Erzurum ekibi, devre arasında ofansif ortasaha ve forvet oynayabilen Mehmet Türk'ü kadrosuna katmıştı. Ancak Mehmet'ten bu noktada tam verim alamayan ve gollerinin büyük bölümünü duran toplardan bulan Dadaşlar'ın bu sezonki en golcü futbolcuları 8 golle Volkan Serim ve Ersin Şen oldu. Bu ikiliyi 6 golle Murat Gülbaba, 4 golle Mustafa Öztürk, 3 golle Musa Ballı, 2 golle Cabir Coşar, Mehmet Türk, Güner Okay, Volkan Bayram ve Tarık Tekdal takip etti. Mavi beyazlı formayla tek gol atarak sezonu kapatan isimler ise; Ferhat Yayla, Mert Zafer Aydın, Emrah Bayram, Emre Çelik ve devre arasnda takımdan ayrılan Serkan Yıldık oldu.

Gol Grafiği

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 1 ve 36. hafta aralığında oynadığı maçlarda attığı ve yediği gollerin tablosu ise şu şekilde oluştu;


(Not: Kırmızı renk yenilen, sarı renk atılan golleri sembolize ediyor.)

GOL DAKİKALARI

Toplamda 46 gol atıp kalesinde 42 gol gören Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un rakip fileleri en çok sarstığı dakikalar 31-40 ile 61-70. dakikaları arasında 8'er golle oldu. En çok gol yenilen dakikalar da, maçların 41-50 ve son 10 dakikalık sürelerinde yine 8'er golle oldu.

Palandöken Kartalları'nın attığı ve yediği gollerin zaman dilimleri ve grafiksel tablosu şu şekilde oluştu:




FORM GRAFİĞİ

Sezona oldukça kötü bir giriş yaparak ilk 5 haftayı galibiyet alamadan geçiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, ligin 3, 4 ve 5. haftalarını puan cetvelinin son sırasında tamamlamıştı. Sonrasında ise inişli çıkışlı bir grafik çizen mavi-beyazlılar 25. haftadan itibaren sıralamada ilk 10 takım arasına girdi ve lig sonuna kadar bu derecenin altına düşmedi.

Sezon boyunca en yüksek sıralamasına, play-off umutlarını matematiksel olarak noktaladığı son haftada ulaşarak puan cetvelinin 6. sırasında yer alarak yarışı tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un ligin ilk ve son haftasına kadarki form grafiği şöyle oluştu:



'SERİ' DURUMU

Erzurum Büyükşehir Belediyespor bu sezon, "3. Lig'e yükseldiği ilk sezonda üst üste en çok maç kazanan takım olma" ünvanını 5 maçlık galibiyet serisiyle ele geçiren takım olarak en parlak ve olumlu serisini elde etmiş oldu. Sırasıyla; Çarşambaspor (4-1), Aydınspor 1923 (1-0), Pazarspor (4-0), Hatayspor (2-1) ve Beylerbeyispor (1-0) maçlarını kazanan Dadaşlar kırılması güç bir rekora imza attı. Bunun haricinde ligin ilk 4 haftalık periyodunu mağlup olarak kapatan Dadaşlar, "en kötü seri"ye de bu süreçte imza atmıştı.

Ayrıca mavi-beyazlılar sezon boyunca 2 maçlık beraberlik, 5 maçlık galip gelememe, 5 maçlık mağlup olmama ve gol atma, 3 maçlık da gol yememe serileri yakalayarak 2011-2012 sezonunu noktaladı.


  • Faruk Arslan | Erzurumspor.Net

Caner Altın'dan Erzurumspor açıklaması

Üçüncü Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla girecek olan ve takımın başına şampiyon bir hocayı getiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, forvet transferi için kariyernde 5 sezon Süper Lig, 4 sezon da Bank Asya 1. Lig tecrübesi olan ve bonservisi elinde olan Caner Altın'ı takıma kazandırmak için harekete geçtiğini duyurmuştuk.

Bu haberimiz anında medya dünyasında yankılanarak "kardelenhaber.com" adlı haber sitesi tarafından da duyuruldu ve Caner Altın'ın da bir cümlelik sözlerine yer verildi.

İşte Caner'in Erzurumspor'a transfer olacağı ihtimalini güçlendiren o sözler:

"2. Lig'de orta sıralara oynayan bir takımdan teklif var ancak ben eski kariyerime ulaşmak için 3. Lig'de ŞAMPİYONLUĞA oynayacak takıma gitmeyi tercih ederim."

Evet..
Fazlı Ulusal'dan sonra böylesine kariyerli bir forveti ağırlamaya, şampiyonluğa kanat çırpmaya hazır mısın Şehr-i Sevdâ?

-MBS-

Dadaş'ın rakipleri belli oluyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun da yer aldığı 3. Lig gruplarını belirleyecek olan kura çekimi 27 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek.

Ankara'da yapılacak olan kura çekimi saat 14:00'te başlayacak.

Bilindiği üzere 3. Lig'de gruplar 3'erli olarak 19'ar takımdan oluşuyor. 36 müsabaka sonunda gruplarında ilk sırayı alan takımlar direkt olarak 2. Lig'e yükselirken, 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar Play-Off müsabakaları oynamaya hak kazanıyor.

Üçüncü Lig'den İkinci Lig'e toplam 6 takım terfi ediyor. Her sezon sonunda gruplarında son dört sırayı alan (toplamda 12 takım) ise Bölgesel Amatör Lig'e düşüyor.

-MBS-

"Caner Altın Erzurum'la anlaştı" iddiası

Üçüncü Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla girecek olan ve takımın başına şampiyon bir hocayı getiren Erzurum Büyükşehir Belediyespor transfer için kolları sıvamış durumda.

MBS'ye gelen bilgilere göre mavi-beyazlı ekibimiz futbolseverlerin yakından tanıdığı bir ismin peşinde: CANER ALTIN!

Samsunspor'da başladığı futbol hayatını 12 sezon boyunca bu kulüpte sürdüren Ankaralı oyuncu, sonrasında ise sırasıyla Konyaspor, Boluspor, Diyarbakırspor ve Türk Telekomspor'da top koşturdu. Geçen sezonu boşta geçiren 29 yaşındaki tecrübeli yıldızın bu sezon ilk kez bir 3. Lig takımında forma giyeceği konuşuluyor.

Her iki ayağını da çok etkili kullanan forvet oyuncusu Caner Altın, kariyeri boyunca; 83 kez Süper Lig, 60 kez Bank Asya 1. Lig, 4 kez İkinci Lig, 60 kez A2 takım ve 15 kez Türkiye Kupası maçına çıktı. Bu maçlarda toplam 78 gol atmayı başaran Caner, lig bazında; 5 sezon Süper Lig, 4 sezon Bank Asya 1. Lig ve bir sezon 2. Lig'de mücadele etti.

Başarılı forvet ayrıca 14 kez Ümit Milli formayı giydi.

Erzurumspor ve Caner Altın'ın yollarının kesişmesinin her iki taraf için de "yeniden parlayış" dönemi olacağına işaret ediliyor.

-MBS-

Taşkın hocanın gözdeleri Erzurum'a mı?

Geçtiğimiz sezon Taşkın Güngör'ün yönetiminde şampiyonluğa ulaşan İnegölspor'da Taşkın hocanın takıma kazandırdığı 5 futbolcunun sözleşmeleri feshedildi. Bu oyuncuların 4'ü yada tamamının Erzurumspor'a transfer olmalarına kesin gözüyle bakılıyor...

İnegölspor'un şampiyonluğa ulaşan kadrosunda yer alan Oktay Gümüş, Ekrem Dil, Hicabi Demir, Muahmmet Fettahoğlu ve kaleci İlker Günay'ın bugün itibarıyla serbest bırakılmasıyla birlikte bu oyuncuların bonservis bedeli olmadan mavi-beyazlı takımımıza katılmaları gündeme geldi.

Gittiği takımlara yakından tanıdığı oyuncuları da götürmesiyle bilinen başarılı teknik direktör Taşkın Güngör'ün Erzurum ekibiyle sözleşme imzalamasından sonra tüm gözler Güngör'ün takıma kazandıracağı futbolculara çevrilmiş durumda.

İŞTE O 5 FUTBOLCU

İkinci Lig'e çıkan İnegölspor'un serbest bıraktığı, Taşkın Güngör'ün gözdelerinden ve Karadeniz'in yetiştirdiği yetenekli futbolculardan olan bu 5 ismi sizler için araştırdık.

İşte yakın zamanda "transfer" olarak takımımıza kazandırılma ihtimalleri yüksek olan o isimler:

Hicabi Demir

27 yaşındaki Giresunlu oyuncu İnegölspor'a sezon başında 2. Lig ekibi Ofspor'dan transfer edilmişti.  İnegöl'de 14 numaralı formasıyla toplam 31 maça çıkan Hicabi, bu maçlarda 6 kez rakip filelere gol bıraktı. Oynadığı maçlarda 8 kez sarı kart gören Demir, orta sahanın sağında görev yapıyor.

Kendisine özgü bir futbol stili olan Hicabi Demir, gittiği her takımda taraftarlarca sempatik bulunan ve çok sevilen bir futbolcu olma özelliğinde.

İlker Günay

Taşkın Güngör'le birlikte Bayrampaşa'da profesyonel sözleşme imzalayan ve İnegölspor'a da Taşkın hoca tarafından transfer edilen İlker 20 yaşında. Bayrampaşa ve İnegölspor'da yedek kaleci olarak görev alan İlker'in, geçen sezon takımda yer alan iki kalecisini de gönderecek olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a ikinci kaleci olarak transferi gündemde.

Oktay Gümüş

Futbola Çaykur Rizespor'da başlayan ancak kendisini 2009-2010 sezonunda transfer olduğu Bayrampaşa'da gösteren Oktay Gümüş, buradaki ilk sezonunda 20, ikinci sezonunda 31 maça çıkarak toplamda 6 gol attı. Geçtiğimiz sezon başında ise İnegölspor'a transfer olan 23 yaşındaki futbolcu, orta sahanın değişmez isimlerinden oldu ve takımının oynadığı 36 maçın 33'ünde forma giydi. İnegöl'de 15 sırt numaralı formasıyla 3 gol atan Oktay, 3 sarı, 1 de kırmızı kart görerek sezonu tamamladı.

Ekrem Dil

Taşkın Güngör'ün 2. Lig ekibi Ofspor'dan kendi takımına kazandırdığı ikinci futbolcu olan Ekrem Dil, savunmada oynamasına rağmen attığı gollerle tanınıyor. Giydiği 2 numaralı formasıyla sağ bek pozisyonunda Taşkın hocanın vazgeçilmezlerinden olan 27 yaşındaki oyuncu, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ofspor'da 16 maça çıktı. Ligin ikinci yarısında Taşkın Güngör'ün Bayrampaşa'sına transfer olan Ekrem, bu takımda da 13 maçta forma giydi. Ekrem Dil 09-10 sezonunda oynadığı iki takımda da 3 sarı kart görerek ilginç bir istatistik oluşturmuş oldu.

2010-2011 sezonunda ise Bayrampaşa'yla 31 maçta görev alan Rizeli oyuncu 8 sarı kart gördü ve toplam 4 gol attı. 2011-12 sezonunda Taşkın Güngör'le birlikte İnegölspor'a transfer olan Ekrem, 25 kez formasını giydiği bordo-beyazlı takımda 6 kez rakip fileleri sarstı. Ekrem Dil, İnegölspor formasıyla çıktığı maçlarda 7 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Muhammet Fettahoğlu

Geçtiğimiz sezonun başında İnegölspor'a Çaykur Rizespor'un A2 takımından transfer edilen genç yetenek Muhammet Fettahoğlu, ligi 77 puanla şampiyon olarak tamamlayan Taşkın Güngör'ün ekibinin "nöbetçi orta sahası" oldu. Bordo beyazlı formayla 16 maça çıkan 20 yaşındaki Muhammet, 2 kez ilk 11'de sahaya çıkarken 14 kez oyuna sonradan dahil oldu. Rize Çayeli doğumlu genç yetenek, 6 sırt numaralı formayı terlettiği bu maçlarda 1 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

3 İSİM DAHA VAR ANCAK...

Teknik Direktör Taşkın Güngör'le birlikte önce Bayrampaşa sonra da İnegölspor serüvenine atılan diğer futbolculardan Özgür Mollamehmetoğlu (Pazar), Fatih Gültekin (Rize), Sofu Baykal (Konya) ise İnegölspor'la olan sözleşmelerini uzattıkları için bu sezon Taşkın hocayla birlikte Erzurumspor'a gelmeleri şimdilik zor gözüküyor.  Başarılı kaleci Sofu Baykal'ın 30 yaşına girerek 3. Lig'de yaş kontenjanına takılıyor olması, Erzurum'a transferini imkansız kılan bir başka etken.

Ayrıca Taşkın Güngör'ün İnegölspor'a transfer ettirdiği Karadeniz Ereğli'li Serhad Kalkavan ve 3 sezondur İnegöl forması giyen Araklı'lı Özgür Mollamehmetoğlu, takımlarıyla olan sözleşmelerini uzatan futbolcular arasında yer alıyor.