Temmuz 30, 2012

İsmail Türkaslan Erzurum'da

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyespor, savunma bölgesine yaptığı takviyelere bir yenisini daha ekledi. Transferi büyük ölçüde noktalayan ve forvet hattının yanısıra savunmaya da genç ve iyi bir alternatif takviyesi düşünen mavi-beyazlılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un A2 takımından İsmail Türkaslan'ı kadrosuna kattı.

Üç sezon boyunca formasını giydiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da profesyonelliğe geçiş yapan 19 yaşındaki İsmail, Bank Asya 1. Lig'de 1 maçta forma giyerken kariyeri boyunca toplamda da 73 kez A2 Ligi müsabakasına çıktı.

Aslen Gaziantepli olan İsmail Türkaslan, savunmanın ortasında görev yapıyor.

Dadaş'ın Bolu kampı başlıyor

Yeni sezon hazırlıklarına Taşkın Güngör önderliğinde Erzurum'da başlayan takımımızın Bolu kampı yarın (31 Temmuz Salı) başlayacak.

İlk etap kamp dönemini takım iskeletini oluşturmakla geçiren ve bu evrede Refahiyespor'la iki hazırlık karşılaşmasına çıkan Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz, tüm transferlerin katılımıyla takım olarak lige hazırlık çalışmalarının yapılacağı Bolu'da 18 Ağustos'a kadar yoğun biçimde hazırlıklarını sürdürecek ve bu tarihe kadar çeşitli hazırlık maçlarına da çıkacak.

18 Ağustos'tan sonra izin kullanacak olan futbolcularımız 21 Ağustos Salı günü yeniden Erzurum'da toplanacak ve 9 Eylül'deki Maltepespor maçının hazırlıkları Erzurum'da sürdürülecek.

Bolu kampından sonraki çalışmalar, 2012-2013 sezonunda maçlarımızı oynayacağımız Yeni Erzurum Stadı'nda yapılacak.

Temmuz 29, 2012

Faik Demir Volkan Serim'i de götürdü

Geçtiğimiz sezon takımımızda başarılı bir grafik çizen Faik Demir, yeni takımı Kırıkhanspor'a Volkan Serim'i de transfer ettirdi.

Ailevi sorunları olduğunu iddia ederek Erzurum'dan ayrılan Volkan Serim, yeni sezonda Faik Demir'in çalıştırdığı Hatay ekibi olan 3. Lig takımı Kırıkhanspor'un formasını giyecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'a Sancaktepe Belediyespor'dan katılan ve mavi-beyazlı formayla 29 karşılaşmada mücadele veren Volkan Serim, sahada kaldığı 2522 dakikalık süre boyunca 8 gol attı. Volkan ayrıca 15 sarı, 1 de kırmızı kart görmüştü.

Erzurum-Refahiye rövanşı bugün

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz, ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Erzincan Refahiyespor'la rövanş niteliğindeki ikinci hazırlık maçına bugün Üniversite Stadı'nda çıkacak.

Saat 17:00'de başlayacak olan karşılaşmada yeni transferler ilk kez Erzurumspor taraftarının karşısında ter dökecek.

* Taraftarların bu maçta takımımızın pas trafiğine özellikle dikkat etmesini istiyoruz. (Zaten istemiş olmasak da bu özellik, mutlaka maçı izleyen herkesin dikkatini çekecektir. Taşkın hocanın üzerinde çok durduğu savunma kurgusu ve oyunun her alanındaki pas trafiğine dikkat.)

Dadaş'tan Fatih Arat’a resmi teklif

Geçtiğimiz sezon ciddi forvet sıkıntıları yaşayan Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz; Volkan Serim, Mehmet Türk ve Volkan Bayram'ın da takımdan ayrılmasıyla birlikte yalnızca Tarık Tekdal'ın kaldığı bu bölgeye takviye için arayışlarına hız verdi. Kulübümüz, ofans oyuncusu Emrah İnanç'ı kadrosuna kattıktan sonra ise İkinci Lig'in golcü oyuncusu Fatih Arat'a resmi teklif sundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'da hazırlık ve transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz sezon Bugsaşspor forması giyen Emrah İnanç'ı kadrosuna katan mavi-beyazlılar, Emrah gibi bonservisi Bugsaşspor'da olan ancak sözleşmesi sona eren forvet oyuncusu Fatih Arat'a resmi transfer teklifini sundu. Başka kulüpelerin de teklif yaptığı Fatih'le görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenilirken imzaların en yakın zamanda atılması bekleniyor.

Fatih Arat

Antalyaspor'un altyapısında yetişen 23 yaşındaki golcü oyuncu geçtiğimiz sezona Bugsaşspor'da başlamış ancak evvelki sezon 17 gol atarak gol krallığı listesinin zirvesinde yer aldığı Alanyaspor'a devre arasında büyük bir transfer çalışması sonucunda geri dönmüştü. Alanyaspor'da geçirdiği sakatlık neticesinde şanssız bir sezon geçiren ve sadece 9 maça çıkabilen Fatih Arat bu maçlarda 1 gol kaydedebildi.

Kariyeri boyunca Bank Asya 1. Lig, Türkiye Kupası ve 2. Lig maçlarına çıkan Fatih, daha önce Üçüncü Lig takımlarında hiç forma giymedi.

Profesyonel kariyerinde 3 yılı Antalyaspor olmak üzere 5 yılı geride bırakan Fatih Arat, çıktığı resmi müsabakalarda toplamda 36 gol attı.

FATİH ARAT GOLLERİ

Büyük oranda yeni sezonki forvetimiz olacak olan Fatih Arat'ın, 2010-2011 sezonunda İkinci Lig'de gol krallığı da yaşadığı Alanyaspor formasıyla attığı gollerin bazıları ise şunlar;

 

Temmuz 25, 2012

Dede Çelik'ten müjdeli haber

Takımımıza devre arasında Ankara Demirspor'dan transfer edilen ve performansıyla göz dolduran Dede Çelik, sakatığından tamamen kurtularak Erzurum'a geldi.

Sezonun sona ermesiyle birlikte sözleşmesi sona eren Dede Çelik'le masaya oturan yönetimimiz de başarılı stoperle her konuda anlaştı ve Dede, 6 numaralı formanın sahibi olarak yeni sezonda da takımda kalmış oldu.

İLK KEZ 'DUBLE' YAPACAK

Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'la mukavele imzalayarak 2012-2013 sezonunda da mavi-beyazlı formayı giyecek olan Dede, kendi kariyerinde de bir ilke imza atmış olacak. Profesyonel kariyeri boyunca her sezon başka bir takıma gitmiş olan Dede Çelik, ilk kez iki sezon art arda bir kulüple yola devam edecek.

Futbol yaşantısına Adanaspor'da başlayan Dede, sonrasında sırasıyla; 2005-06'da Etimesgut Şekerspor, 2006-07'de Ceyhanspor, 2007-08'de İnegölspor, 2008-09'da Orhangazi Gençlerbirliği, 2009-10'da Ispartaspor, 2010-11'de Hatayspor, 2011-12'de ise Ankara Demirspor ve  Erzurum Büyükşehir Belediyespor formalarını giydi.

Gittiği her takımda istikrarı yakalamasıyla bilinen Dede Çelik, kariyeri boyunca, 14'ü Erzurumla olmak üzere toplam 143 maça çıktı.

Dadaş'ta iki kaldı iki gitti 

Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'da sözleşmesi biten Mustafa Öztürk'ten sonra yola yeni sezonda da devam edilecek olan ikinci isim Dede Çelik oldu. Diğer futbolculardan Musa Ballı ve Mehmet Türk ile ise masaya oturulmadı.

Musa Ballı'nın hastalığı nedeniyle bu sezonu boşta geçirmesi beklenirken Mehmet Türk, geçtiğimiz günlerde Gümüşhanespor'la anlaşarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Volkan Bayram kadro dışı

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da, geçtiğimiz günlerde ailevi sebeplerden dolayı takımdan ayrılan golcü futbolcu Volkan Serim'in ardından, önceki gün de yine bir forvet oyuncusu olan Volkan Bayram kadro dışı bırakıldı.

Teknik Direktör Taşkın Göngör'ün verdiği rapor doğrultusunda kendisine kulüp bulmasını istenen genç forvet geçen sezon mavi beyazlı formayla 13 maça çıkmış ve 2 gol atmıştı.

Volkan'a vermiş olduğu emeklerden ötürü teşekkür ediyor, yeni futbol yaşamında üstün başarılar diliyoruz...

İşte yeni sezon fikstürümüz


Spor Toto 3.Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi İzmir'de yapıldı. İşte Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un 3. Lig 3. Grup'ta oynayacağı ilk devre maçları:

1. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Maltepespor
2. HAFTA: Gümüşhanespor - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
3. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Çorum Belediyespor
4. HAFTA: Kocaelispor - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
5. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Arsinspor
6. HAFTA: Diyarbakırspor - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
7. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Elazığ Belediyespor
8. HAFTA: Mardinspor - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
9. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Kahramanmaraş Belediyespor
10. HAFTA: Beylerbeyi - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
11. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Sancaktepe Belediyespor
12. HAFTA: Keçiörengücü - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
13. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Oyak Renault
14. HAFTA: Emrespor - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
15. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Altınordu
16. HAFTA: Darıca Gençlerbirliği - ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
17. HAFTA: ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - Yozgatspor

STATÜ:

18'er takımlı 3 ayrı grupta yapılacak olan Spor Toto 3.Lig, 8 Eylül 2012'de başlayacak. Ligin ilk devresi 23 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. Spor Toto 3.Lig'in ikinci yarısı ise 19 Ocak 2013'te başlayacak ve 5 Mayıs 2013'te tamamlanacak.

Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 3. Lig'de, gruplarını şampiyon olarak tamamlayan 3 takım Spor Toto 2.Lig'e yükselecek. Gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar ise Spor Toto 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak.

Spor Toto 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda her 3 grupta 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 takım olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig'e düşecek.

Mehmet Öztonga Erzurum'da

Yeni sezonda şampiyonluk umutlarıyla hazırlıklarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Sol kanada ve forvete yapılacak olan takviyelerle transferi sonlandırma amacında olan Dadaşlar, Kayseri Erciyesspor'un milli futbolcusu Mehmet Öztonga'yla anlaşmaya vardı.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da transfer çalışmaları hızlandı. En geç Temmuz ayının sonuna kadar tüm takviyeleri gerçekleştirmiş olarak Bolu kampına gitmeyi hedefleyen mavi-beyazlılar son olarak Kayseri Erciyesspor'dan Mehmet Öztonga'yı renklerine bağladı. Geçtiğimiz günlerde basına, "Kocaeli takımlarından birinde forma giymek istiyorum" şeklinde demeç veren Mehmet, Erzurum'un devreye girmesiyle birlikte yapılan teklife evet dedi ve yeni sezonda Üçüncü Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan takımımıza katılma kararı aldı.

Geçtiğimiz sezonu Erzurumspor'un da grubunda yer alan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'da kiralık olarak geçiren 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bonservisi için Kayseri Erciyesspor kulübüne herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek.
 

MEHMET ÖZTONGA KİMDİR?

Futbol kariyerine 2000 yılında Kocaelispor'da başlayan ve 2006 yılında yine bu takımda profesyonel olan Mehmet, Yeşil-Siyahlılar ile 2008-2009 sezonundaki Süper Lig serüveni de dahil olmak üzere 18 maça çıktı. Kocaelispor'un ardarda iki sezon boyunca küme düşmesiyle birlikte 2010-2011 sezonu başında Birinci Lig ekiplerinden Diyarbakıspor'la sözleşme imzalayan ancak yeni takımında yedek kulübesinde kalarak maça çıkamayan Mehmet Öztonga'nın devre arasındaki durağı ise yine Birinci Lig'te mücadele veren Kayseri Erciyesspor oldu.

İki yıl süren Kayseri macerasının ardından milli futbolcunun geçen sezonun devre arasındaki durağı, 3. Lig ekiplerinden Diyarbakır Kayapınar Belediyespor oldu. Sezon başında Kayseri Erciyesspor'la biri lig, biri de Türkiye Kupası maçı olmak üzere iki müsabakaya çıkan Mehmet, devre arasında katıldığı Kayapınar'da 14 müsabakada forma giydi. Ayrıca Erzurum'da oynanan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesporumuz'un son saniye golüyle kazandığı karşılaşmada da rakip olarak forma giymişti.

Son maçına Erzurum'da çıktı

Yeni transferimiz Mehmet Öztonga'nın, 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer olduğu Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'la çıktığı son maç da 29 Nisan 2012'de Erzurum karşısında 1-0 mağlup oldukları bu müsabaka olmuştu. Bu maçtan sonra ligin son haftasında kendi sahasında Çarşambaspor'u ağırlayacak olan Diyarbakır ekibi, Çarşambaspor'un ligden çekilerek maçlara çıkmaması üzerine bu karşılaşmada sahaya çıkmadan 3-0 hükmen galip ayrılmıştı.

Sözleşmesi sona ererek bu kulüpten sezon sonunda ayrılan Mehmet Öztonga, Kayapınar Belediyespor'da 41 sırt numaralı formayı giyiyordu.

Milli Takım kariyeri

Yetiştiği Kocaelispor'un altyapısında henüz 15 yaşındayken milli takımlara çağırılan genç yetenek, Milli Takım formasıyla U15, U16, U18 ve U19 kademelerinde kadroya çağırıldı. 12 Ağustos 1990 doğumlu genç yetenek, milli formayla toplamda 31 müsabakaya çıktı.

Genellikle savunmanın solunda oynayan yeni transferimiz Mehmet Öztonga ortasahanın sol kanadında da görev yapabiliyor.

Takımımızda Samet Altuntaş'tan sonra sol kanada yapılan ikinci takviye olan Mehmet, 1.77 boyunda ve 69 kilo ağırlığında.

Temmuz 24, 2012

Zaman tünelinden: Fatih Gültekin



* 26 Kasım 2006.

* Çaykur Rizespor'un Turkcell Süper Lig'de kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacağı maç öncesinden bir kare.

* Zdravkov'lu, Altan Aksoy'lu, Emrah Eren'li, Erhan Albayrak'lı, Serhat Akyüz'lü, Yasin Çakmak'lı, Tjikuzu'lu Çaykur Rizespor'un ilk onbirinde yer alan en genç futbolcu (üst en solda);

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun yeni stoperi Fatih Gültekin.

Necdet Gümüşenek...

Takımımızın Teknik Menajerlik görevine getirilen ve Taşkın Güngör'le birlikte takımda üst seviyede söz sahibi olan ikinci isim; Necdet Gümüşenek...

Erzurumsporumuzun efsane kalecisi Necdet Gümşenek..

Tozu dumana katıp, şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldiğimiz 1997–98 sezonunda takımımızın kaleci antrenörü Necdet Gümüşenek..

Gelişin, yeniden zaferlerin, destanların, şampiyonlukların müjdecisi olsun;
NECDET GÜMÜŞENEK...

Temmuz 22, 2012

Ve Dadaş sahaya iniyor

Geçen sezon öncesinde 3. Lig ekibi Gümüşhanespor'la yapılan iki hazırlık maçı örneği bu sezon da uygulanacak.

Takımımız, Üçüncü Lig'in yeni ekiplerinden Erzincan Refahiyespor'la 26 Temmuz Perşembe günü deplasmanda, 29 Temmuz Pazar günü Erzurum'da hazırlık maçında karşılaşacak.

Saat 17:00'de başlayacak olan her iki müsabakayı da taraftarlar ücretsiz olarak seyredebilecek.

Ayrıca deplasmandaki maçın Erzincan 13 Şubat Stadı'nda, Erzurum'daki maçın ise Yeni Erzurum Stadı'nda oynaması bekleniyor.

Taraftarın beklediği Rizeli: Yıldıray Koçal

* Yıldıray Koçal..
* Aslen Rizeli..
* Geçtiğimiz sezon 3. Lig 2. Grup'ta 64 puan toplayarak ligi 2. sırada bitiren ve bu sezonki rakiplerimiz arasında yer alan Keçiörengücü'nün 21 yaşındaki ofans oyuncusu..
* Hem orta sahanın sağında hem de forvette görev alabiliyor.
* Geçtiğimiz sezon 34 maçta 22 gol attı.
* Üçüncü Lig Gol Krallığı'nda 24 gol atan Hacettepe'li Artun Akçakın'dan sonra ikinci sırada yer aldı.
* Erzurum Büyükşehir Belediyespor Volkan Serim'in de takımdan ayrılmasıyla bu bölgede tamamen forvetsiz kalmış durumda.
* Söz, yönetim ve çok sayıda Rizeli futbolcuyu takımımıza kazandıran Taşkın Güngör'de.
* Beklemedeyiz...

Volkan Serim takımdan ayrıldı

 Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un ileri uçtaki etkili isimlerinden Volkan Serim yeni sezon öncesinde şok bir kararla takımdan ayrıldı. Ailevî sorunları olduğu iddia edilen golcü futbolcu önceki gün kentten ayrılarak memleketi İstanbul'a döndü.

Geçtiğimiz sezonun mevcut kadrosunda yer alan ve yeni sezonda takımda tutulacak isimlerin başında gelen  golcü futbolcu sok bir kararla mavi beyazlı takımdan ayrılma kararı aldı. Ailevi sorunları olduğu iddia edilen Volkan Serim önceki gün yöneticilerle bir araya gelerek takımdan ayrılmak istediğini bizzat iletti. Eşinin Erzurum'da oynamasını istemediği için bu kararı aldığını doğrulayan Volkan Serim ise, "Bu türlü konularla kafam meşgulken, takıma yararlı olamayacağımı düşünerek ayrılma kararı aldım. Herkes için hayırlı olanı buymuş. Umuyorum ki Erzurum Büyükşehir Belediyespor en yakın sürede hak ettiği yeri bulur" dedi.

3. Lig'in yeni ekiplerinden Kahramanmaraş Belediyespor'un teklif yapacağı öğrenilen Volkan'ın, eski takımı Sancaktepe Belediyespor'a dönebileceği de gündemde. Bilindiği üzere Sancaktepe, golcüsü Gökhan Kılınç'ı İkinci Lig ekiplerinden Körfez'e kaptırmıştı.

VOLKAN SERİM KİMDİR

Geçtiğimiz sezonun başında Sançaktepe Belediyespor'dan transfer edilen ve Erzurumspor formasıyla 29 resmi müsabakada yer alan Volkan Serim, sahada kaldığı 2522 dakika süresince rakip filelere 8 gol atma başarısı gösterdi. Attığı gollerden çok rakip savunmayı yıpratması ve mükemmel derecedeki hava topu hakimiyetiyle tanınan Volkan, Erzurumspor'da 88 numaralı formayı giyiyordu.

Temmuz 20, 2012

Sarper Kıskaç Erzurum'da

Futbola Ankaragücü altyapısında başlayan sonrasında Belçika'nın Standard Liege takımına transfer olan 22 yaşındaki savunma oyuncusu Mehmet Sarper Kıskaç Erzurum Büyükşehir Belediyespor'la anlaştı.

2004 yılında katıldığı Ankaracücü'nde 2006 yılında profesyonel olan Sarper, 2008 yılında Standard Liege'e transfer oldu.

Savunma bölgesinde görev yapan Sarper, son olarak Belçika 3. Lig ekiplerinden LFC Liege'de top koşturmuştu.

Ayrıca 31 kez milli takımlara çağrılan Mehmet Sarper Kıskaç, 11 kez Türkiye U-16, 2 kez Türkiye U-17, 5 kez Türkiye U-18 forması olmak üzere toplam 18 kez milli formayı giydi.

Genç yaşta ivme yakaladıktan sonra beklenen çıkışı gösteremeyen Sarper Kıskaç'ın mavi-beyazlı yeni formasıyla gerçek performansını sergileyip hak ettiği yerlere ulaşmasını diliyor, transferin kendisi ve kulübümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Gakgoş'tan Turan Ekici Erzurum'da

Geçtiğimiz sezon Elazığspor'dan kiralık olarak Elazığ Belediyespor'a transfer olan ortasaha oyuncusu Turan Ekici, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzla anlaştı.

Futbol kariyerine Elazığ Köy Hizmetlerispor'da başlayan Turan Ekinci, bu takımda 5 sezon oynadıktan sonra 2007 yılında İkinci Lig'de mücadele veren Elazığspor'a transfer oldu. 4 sezon boyunca formasını giydiği Elazığspor'da 13 maçta 1 gol atan Turan Ekinci, Elazığspor'un Bank Asya 1. Lig'e yükselmesiyle birlikte geçtiğimiz sezon kiralık olarak Elazığ Belediyespor'a transfer oldu.

Yeni sezondaki rakiplerimizden olan Elazığ Belediyespor'da 10 sırt numaralı formasıyla toplam 24 maça çıkan 22 yaşındaki Turan, 1 gol atma başarısı gösterirken 7 kez de sarı kart gördü.

Ortasahanın ofansif ve sağ kanadında oynayabilen Turan Ekici, kariyeri boyunca 13 kez İkinci Lig, 24 kez Üçüncü Lig ve 1 kez de Türkiye Kupası maçında sahaya çıktı.

Yeni transferimize "hoşgeldin" diyor, Erzurumspor kariyerinin başarılarla dolu olmasını temenni ediyoruz.

Bir Rizeli transferi daha: Ahmet Gür

Futbola Çaykur Rizespor'da başlayan ve geçtiğimiz sezon başında Üçüncü Lig ekiplerinden Karsspor'a transfer olarak profesyonel maçlarına çıkan Ahmet Gür Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu.

Aslen Rizeli olan ve 8 sene boyunca formasını giydiği Çaykur Rizespor'un ardından geçtiğimiz yıl transfer olduğu Karsspor'da 18 resmi maçta görev alan Ahmet, 11 maçta ilk 11'de başlarken, 7 maçta da oyuna sonradan dahil oldu. Karsspor'da oynadığı 18 resmi müsabakada toplam 1195 dakika görev alan Gür savunmanın sağında oynuyor.

Yeni transferimiz Ahmet Gür'ün en dikkat çekici özelliği ise savunmada oynamasına rağmen geçtiğimiz sezon hiç sarı ve kırmızı kart görmemesi.

Ahmet Gür'ün transferinin hayırlı olmasını diliyor, onun da terlettiği mavi-beyaz formasıyla birlikte nice başarı mutlukları yaşamayı umuyoruz.

Temmuz 19, 2012

İnegöl'den transferler devam mı edecek?

Geçtiğimiz sezon iç sahada 13, dış sahada ise sadece 6 gol yiyerek Üçüncü Lig'de şampiyonluğa ulaşan İnegölspor'dan transferlerimizin devam edebileceği iddia edildi...

İnegöl yerel siteleriden "inegölhaber.com"un iddiasına göre; İnegölspor’la anlaşmaya varmayan bazı futbolcuların Erzurumspor’la görüşmeleri devam ediyor.

MÜMİN AYSEVER Mİ?

Gol ve golcü sıkıntısı çeken takımımıza, İkinci Lig ekibi Bugsaş'ın forvet arkası ve forvette oynayabilen futbolcusu Emrah İnanç'ın transfer edilmesinden sonra, İnegölspor'da geçen sezon attığı 12 golle takımının en golcü futbolcusu olan Mümin Aysever'in Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a transfer olma ihtimali gündeme geldi.

Mümin Aysever takımımıza katılacak mı?
Biz "olabilite"yi duyurmuş olalım.
Sonucu bekleyip göreceğiz...

Fatih Gültekin de Dadaş oldu

İnegölspor'un geçtiğimiz sezonki şampiyonluğunda en büyük katkısı olan futbolculardan, savunmanın ortasında görev alan Fatih Gültekin Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzla anlaştı!

Geçen sezon iç sahada 13, dış sahada sadece 6 gol yiyen İnegölspor'un savunmadaki "banko" ismi olan ve geçtiğimiz günlerde sözleşme yenilemek için masaya oturulan Fatih Gültekin, Taşkın Güngör'ün bizzat devreye girmesiyle birlikte Erzurumspor'a transfer olacağını ve takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

İnegölspor Teknik Menajeri İsmail Güldüren de yaptığı açıklamada Fatih Gültekin’le kesin olarak yollarının ayrıldığını söyledi.

Stoper mevkiinin etkili oyuncularından Fatih yeni sezonda mavi-beyazlı formayla şampiyonluk mücadelesi verecek.

FATİH GÜLTEKİN KİMDİR?

Futbola Çaykur Rizespor'da başlayan 25 yaşındaki savunma oyuncusu, sonrasında Aydınspor, Pazarspor, Ofspor, Tavşanlı Linyitspor ve Taşkın Güngör'le yollarının kesiştiği Bayrampaşa ve İnegölspor formalarını giydi.

Kariyeri boyunca 62 kez İkinci lig, 61 kez Üçüncü Lig, 3 kez Süper Lig, 1 kez Bank Asya 1. Lig, 85 kez de A2 ligi maçına çıkan Fatih Gültekin aynı zamanda 17 maçta da U-19 Milli Takımı formasını giydi.

Tavşanlı Linyit'te yıldızı parladı

2009-2010 sezonunda İkinci Lig'de şampiyon olarak Bank Asya 1. Lig'e yükselen Tavşanlı Linyitspor'da çıktığı 20 maçta kendisini gösteren Fatih, sonrasında Üçüncü Lig'de Taşkın Güngör'ün çalıştırdığı Bayrampaşa'ya transfer oldu. Burada çıktığı 29 müsabakada 4 gol kaydederek 6 kez de sarı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon başında ise yine Taşkın Güngör'le birlikte İnegölspor'un yolunu tutan Fatih, Bordo-beyazlı formayla 32 maçta sahaya ilk onbirde çıktı. İnegöl formasıyla da hiç kırmızı kart görmeyen Gültekin, sezonu 8 sarı kartla tamamladı. Aynı zamanda rakip fileleri 4 kez havalandırma başarısını gösteren Rize'li oyuncu, takımının sezon boyunca oynadığı karşılaşmalarda iç sahada 13, dış sahada ise sadece 6 gol yiyerek şampiyonluğa ulaşmasında etkili rol alan futbolcuların başında geliyordu.

1.85 boyunda ve 77 kilo ağırlığında olan Fatih Gültekin İnegölspor'da 5 sırt numaralı formayı giyiyordu.

Fatih Gültekin aynı zamanda; Hicabi Demir, Oktay Gümüş, Muhammet Fettahoğlu ve İlker Günay'dan sonra İnegölspor'dan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuza transfer edilen 5. futbolcu oldu.

Hayırlı olsun

Özellikle Murat Gülbaba'nın yokluğunda stoper mevkiinde oluşacak olan boşluğu dolduracak olmasıyla "nokta transfer" olarak görülen Fatih Gültekin'e mavi-beyazlı yeni formasıyla nice başarılar diliyor, transferinin kulübümüz, şehrimiz ve kendisi için hayırlı olmasını diliyoruz.

4 genç Dadaş, A Takım'a çıkarıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyespor altyapısında yer alan Murat Güler, Sebahattin Genç, Furkan Dumlu ve Yusuf Ünsal Küçükler A takıma çıkarıldı.

Geçtiğimiz sezon gerek kendi liglerinde, gerekse de turnuvalarda başarıdan başarıya koşan Dadaşlar'ın gençlerinden A Takım'a 4 isim kazandırıldı.

Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde Erzurum'da hazırlıklarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da altyapıdan takıma kazandırılan Murat Güler (20 Şubat 1994), Yusuf Ünsal Küçükler (5 Temmuz 1996), Furkan Dumlu (29 Ekim 1994) ve Sebahattin Genç (15 Mayıs 1994) takımımızın gücüne güç kattı.

As takımdaki ağabeyleriyle çalışmalarını sıkı biçimde sürdüren bu dört yetenekli futbolcumuz hırslarıyla şimdiden dikkat çekmiş durumda.

Yakında röportajlarının da Erzurumspor.Net'te yayınlanacağı, şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdüren takımımıza yeni dahil olan genç futbolcularımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Taşkın Güngör: Efsane geri dönecek!

Geçtiğimiz sezon İnegölspor'u şampiyon yaparak İkinci Lig'e taşıyan ve yeni dönede Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörlük koltuğuna oturan Taşkın Güngör, mavi-beyazlı ekibin teknik patronu olarak ilk açıklamasını  Pusula Gazetesi'ne yaptı.

İnegölspor'u üst lige taşıdıktan sonra Erzurum'a da mutlak şampiyonlu parolasıyla gelen Taşkın Güngör'den iddialı sözler.

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da yapılan çalışmalarla başlayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör yeni döneme dair açıklamalarda bulundu. Altyapıya çok önem verdiğini dile getiren başarılı teknik direktör, yeni başlangıçların zor olduğunu ancak Erzurum efsanesinin geri dönmesi için yoğun şekilde mesai yapacaklarını belirtti.

AMAÇ: EFSANENİN GERİ DÖNÜŞÜ

Yeni başlangıçların her zaman zorluk ile başladığını söyleyen Teknik Direktör Güngör, "Başlangıçlar her zaman önemlidir. Yeni sezon hazırlıklarımıza bugün(dün) itibariyle başladık. Kamp kadromuz alt yapıdan gelen genç arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere 26 futbolcudan oluşuyor. Yeni bir oluşum yaratmak istiyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u iyi noktalara getirmek tek amacımız. Asıl hedef ise efsanenin geri dönüşünü sağlamak. Erzurum halkını mutlu edecek bir oluşum yapmak için bu görevi aldık. Bunu başaracağımızdan en ufak şüphemiz yok. Kesinlikle inandığımız sporcularla bu işe gireceğiz. Erzurumlulara, keyif alacakları arkalarında duracağı bir takım yaratacağız. Sonuç ne olursa olsun takımı üst sıralara taşıyacak bir takımın taahhüdünü vereceğiz. Rakibinden her alanda üstün oynayacak bir takım oluşacak. Geçmişe ise takılmadan önümüze bakarak yeni ufuklarla bunu başaracağız" diye konuştu.

Takımın kamp kadrosunda bulunan genç oyuncuların kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyleyen Güngör, "Benim için alt yapı çok önemli. Kampta kadroya dâhil ettiğimiz 5,6 sporcumuzu geleceğe hazırlamak bizim görevimiz. Alt yapıdan gelen arkadaşlarımızın bizden kopmasının imkânı yok. Gençlerimiz sezon boyunca kadroda kendilerine yer bulacaklar. Onlar geleceğimiz. Bu bahçedeki güllerimiz onları asla koparmayız" dedi.

Kaleci Lokman Atakol ve İlker Günay Erzurum'da

Geçen sezon transfer ettiği iki kalecisini de gönderen Erzurum Büyükşehir Belediyespor yeni sezonda 2 yeni kaleciyle anlaşma sağladı.

Sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un kalesini Lokman Atakol ve İlker Günay savunacak. Gölcükspor ve İnegölspor'dan transfer edilen iki yeni kalecimizin kariyeri şöyle:

İlker Günay

Taşkın Güngör'le birlikte Bayrampaşa'da profesyonel sözleşme imzalayan ve İnegölspor'a da Taşkın hoca tarafından transfer edilen İlker 20 yaşında. Bayrampaşa ve İnegölspor'da yedek kaleci olarak görev alan İlker'in, geçen sezon takımda yer alan iki kalecisini de gönderen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a ikinci kaleci olarak transfer edildi.

Lokman Atakol

2011-2012 sezonu başındaMardinspor'dan Aydınspor'a transfer olan, devre arasında da Gölcükspor'a geçen 27 yaşındaki Lokman Atakol, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuza transfer oldu.

Profesyonel kariyeri boyunca Maltepespor (2. Lig), Ceyhanspor (3.Lig), Kahramanmaraşspor (2. Lig), Mardinspor (2. Lig), Aydınspor (3. Lig) ve Gölcükspor (3. Lig) formaları giyen Lokman'ın, toplamda 29 maç İkinci Lig, 70 maç Üçüncü Lig tecrübesi bulunuyor.

30 Ekim 1984 doğumlu olan yeni kalecimiz 1.84 boyunda ve 86 kilo ağırlığında.

Her iki kalecimize de yeni sezonda üstün başarılar diliyor, transferlerinin takımımız ve kendileri açısından hayırlı olmasını diliyoruz.

Bugsaş'tan Emrah İnanç Erzurum'a transfer oldu

Forvet transferinde çalışmalarını sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuz geçen sezon Bank Asya 1. Lig'e çıkmak için play-off oynayan Bugsaşspor'un ofans oyuncusu Emrah İnanç'ı kadrosuna kattı.

Hücum bölgesine 2 veya 3 takviye yapmayı düşünen Dadaşlar bu anlamda ilk transferini yaptı. Forvet arkası ve forvet mevkiinde top koşturan 22 yaşındaki Emrah İnanç yeni sezonda mavi-beyazlı formayla mücadele edecek.

EMRAH İNANÇ KİMDİR?

Kariyerine 2004-2005 sezonunda Ankaraspor'da başlayan Emrah, 2008 yılından itibaren 1.5 sezon İkinci Lig ekibi Bugsaş'ta kiralık olarak forma giydi.

2009-2010 sezonun devre arasında Üçüncü Lig takımı Keçiörengücü'ne transfer olan Emrah İnanç burada çıktığı 15 maçta 5 gol atark sezon sonunda yeniden Bugsaş'a transfer oldu.

2010-2011 sezonunda Bugsaş'ta yedek kalınca devre arasında Keçiörengücü Emrah'ı yeniden istedi ve kiralık olarak kadrosuna kattı. Burada 13 maçta 2 gol atarak yeniden Bugsaş'a dönen Emrah geçtiğimiz sezonu Bank Asya 1. Lig mücadelesi veren takımında geçirdi.

İkinci Lig Beyaz Grup'ta nomal sezonu 4. bitiren ve play-offlarda 1. Lig fırsatını kaçıran Bugsaşspor'da 12 maça çıkan ve forvet arkasında oynayan Emrah rakip kalelere biri play-off maçı olmak üzere 2 gol gönderdi.

Yeni transferimiz Emrah İnanç 1.85 boyunda ve 77 kilo ağırlığında.

Emrah İnanç transferinin şehir, kulüp ve şahsında kendisine hayırlı olmasını diliyor, şampiyonluk koşumuzda kendisine başarılar diliyoruz.

Temmuz 18, 2012

Muhammed Emin ve Erdinç kampa katıldı

Aslen Erzurumlu olan Muhammed Emin Bakan ve Erdinç Pekgöz Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun Erzurum kampına katıldı.

Sözleşmelerin kamp süresince alınan verime göre atılması ve Bolu Abant kampı öncesinde tüm transferlerin tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca orta sahanın ortasında oynayabilen Emin'in transferinin gerçekleşmesi durumunda orta alanda "Muhammed Emin" isimli futbolcu sayımız ikiye, yine bu bölgedeki Muhammet isimli futbolcu sayımız ise üçe çıkmış olacak.

MUHAMMED EMİN VE ERDİNÇ'İN KARİYERİ:

-MUHAMMED EMİN BAKAN-
Geldiği Takım: Kayseri Erciyesspor
Kariyer: Erzurum Şekerspor (1999-2003) Kayserispor (2004-2005), Kayseri Erciyesspor (2005-2006), Kartalspor (2006), İstanbulspor (2007), İnegölspor (2007-2010), Erzurumspor (2008-2010), Adıyamanspor (2010-2011)
Mevki: Orta saha

-ERDİNÇ PEKGÖZ-
Geldiği Takım: Beykozspor 1908
Kariyer: Maltepespor (2002-2007), Gülsuyu (2008-2011), Beykozspor 1908 (2011-2012_Bölgesel Amatör Lig)
Mevki: Stoper

Temmuz 17, 2012

Murat Gülbaba'yla yollar ayrıldı

Takımımıza sezon başında İkinci Lig ekibi Balıkesirspor'dan katılan ve geçen sezon takımımızda en fazla süre alan defansın sigortası Murat Gülbaba, 3. Lig'deki 30 yaş kontenjanı sebebiyle takımımızdan ayrılmak zorunda kaldı...

Mavi-beyazlı formayla geçtiğimiz sezon attığı 6 golle 3. Lig'de en çok gol atan defans oyuncuları listesinde üst sıralarda yer alan Murat Gülbaba'ya yeni futbol yaşmında üstün başarılar diliyor, verdiği emeklerden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dadaş'ta yeni sezon hazırlıkları başladı

Vira Bismillah...
Takımımız  16 Temmuz itibariyle Taşkın Güngör önderliğinde Erzurum'da toplanarak yeni sezon hazırlıklarına başladı. Palandöken'de gerçekleştirilen çalışmalar sonrasındaki durak ise Bolu Abant olacak.

Bolu kampına tüm yeni transferlerin de katılımıyla tam kadro gidilmesi bekleniyor.

Ayrıca transfer çalışmalarını da hızla sürdüren Dadaş'ta gündeme son gelen isim, Erzurumspor'dan da tanıdığımız ve geçtiğimiz sezon Kayseri Erciyesspor tarafından Adıyamanspor'a kiralık verilen ve orada forma giyen Muhammed Emin Bakan.

Orta sahanın ortasında oynayabilen Emin'in transferinin gerçekleşmesi durumunda orta alanda "Muhammed Emin" isimli futbolcu sayımız ikiye, yine bu bölgedeki Muhammet isimli futbolcu sayımız ise üçe çıkmış olacak.

Temmuz 16, 2012

Mehmet Türk Gümüşhane'ye gitti

Takımımıza devre arasında İskenderunspor'dan transfer edilen ve sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki hücum oyuncusu Mehmet Türk, bu sezon 3. Grup'taki rakiplerimizden olan Gümüşhanespor'la anlaştı.

2011-2012 sezonu başunda transfer olduğu İskenderunspor'da 18 maçta forma giydiği 1589 dakikalık süre boyunc 12 gol atarak ilk devre sonunda 3. Lig'in gol krallığı listesinde kendisine 3. sırada yer bulan ve Erzurumspor'umuza transfer olan Mehmet, mavi-beyazlı formayla çıktığı 16 lig maçında ise rakip filelere yalnızca 2 gol bırakabilmişti.

Teknik menajerlik görevine Necdet Gümüşenek getirildi

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yapılan olağan genel kurulun ardından göreve getirilen yeni yönetim, takımın "teknik menajerlik" görevine Erzurumspor'un unutulmaz kalecisi ve kaleci antrenörü Necdet Gümüşenek'i getirdi.

Spor Toto 3.Lig ekiplerinden Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da yapılan olağan genel kurulun ardından transferde atağa kalkıldı. ETSO Meclis Başkanı Sinan Özakalın'ın başkanlığında oluşturulan yeni yönetim teknik menajerlik görevine Erzurumspor'un unutulmaz kalecilerinden Necdet Gümüşenek'i getirdi. Yönetimle önceki gün yapılan görüşmelerinin ardından kendisine teklif edilen görevi kabul eden Gümüşenek, vakit kaybetmeden transfer görüşmelerine başladı.

İlk etapta Teknik Direktör Taşkın Güngör tarafından oluşturulan transfer listesine göre futbolcularla görüşen Gümüşenek, mavi-beyazlı takımda yeni sezon öncesi şampiyon bir kadro oluşturmak üzere kolları sıvadı. Teknik direktör Güngör'ün verdiği transfer listesinde bulunan 9 futbolcuyla görüşmelere başlanırken, 6 futbolcuyla prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.

Necdet Gümüşenek kimdir?

Profesyonelliğe 1983 yılında Erzurum Palandökenspor'da başlayan Erzurum doğumlu 3 çocuk babası Necdet Gümüşenek daha sonra sırasıyla Erzurumspor, Diyarbakırspor, Bingölspor, TEDAŞ 12 Mart, Bitlisspor ve son olarak doğduğu şehrin kulübü Erzurumspor'a dönerek futbolu bıraktı. Gümüşenek başarılarla dolu futbolculuk kariyerinin ardından Erzurumspor'da uzun yıllar kaleci antrenörlüğü yaptı. Gümüşenek, Erzurumspor'u 1997-98 futbol sezonunda Süper Lig'e taşıyan efsanevi kadronun da kaleci antrenörlüğünü yaptı. Milli Takımlar Doğu Anadolu Bölge Teknik Sorumluluğu'nda da bulunan Gümüşenek, son olarak geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Aşkale 3 Mart Beldespor'da  teknik direktörlük görevini yürütmüştü.

Zafer Doğan da Erzurum'da

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuz savunmayı sağlamlaştırma çalışmalarına devam ediyor..

Geçtiğimiz sezon 3. Lig 2. Grup'ta topladığı 47 puanla 9. sırada yer alan Gölcükspor'un savunma oyuncusu Zafer Doğan yeni sezonda mavi-beyazlı formayla mücadele verecek.

23 yaşındaki yeni transferimiz hakkındaki kısa bilgiler şöyle;

Geldiği takım: Gölcükspor
Yaş: 23
Boy/Kilo: 1.72/ 69
Kariyer: Lüleburgazspor (2008-2009_Üçüncü Lig), Siirtspor  (2009-2010_Üçüncü Lig), Gölcükspor  (2010-2012_Üçüncü Lig),
Mevki: Savunma/sağbek

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'umuzun yeni yönetim kadrosu

İşte takımımızın işadamı ağırlıklı olan yeni yönetimindeki isimler:

BAŞKAN:
Saim Özakalın

YÖNETİCİLER:
Ahmet Metin Karadayı,
Muharrem Özdemir,
Sedat Aksakallı,
Zeki Adil,
Kadir Ovat,
Ö.Faruk Şenpolat,
M.Melik Kaya,
Serdar Kömeç,
Mustafa Kumbasar,
Abdurrahim İşcan,
İbrahim Bulut,
A. Rezzak Cellat,
Cem Yılmaz,
Ufuk Demir,
Ö. Faruk Yıldırım,
Yavuz Akpınar,
Taner Ardahan,
Reşit Orhun,
M. Emin Öz,
Ufuk Deveci,
Gökhan Genç,
Sinan Doğan,
Gürkan Dölekli,
A. Kadir Bulut

DENETİM KURULU:
Prof. Fahrettin Korkmaz,
Şimşek Akpınar
Eyüp Tavlaşoğlu

Temmuz 06, 2012

Transferlerle ilgili...

Erzurumspor transferlerini büyük ölçüde tamamladı. Biz de futbolcularla ilgili haberleri bile hazırladık ancak yetkililerin "isim" hassasiyeti sebebiyle şimdilik haberleri girmeyi uygun görmedik.. Ama yakın vakitte (bugün-yarın) ard arda 5 manşet haber girebiliriz anlaşma sağlanılan oyuncularla ilgili..

Şu an sadece forvet (Caner Altın transferi gerçekleşmeyecek) ve sol açık transferi kalmış.. Onlar da tamamlandığında toplu imzayla basına tanıtılır yakın zamanda transferler.. Biz yine de öncesinde duyururuz MAVİBEYAZSEVDA olarak bu isimleri.

Lig seviyesi olarak söylersek İkinci Lig'den bir Karadenizli bek var, diğerleri Üçüncü Lig takımlarından.. Ayrıca Bank Asya 1. Lig takımlarıyla dirsek temasında olan iki futbolcu da Erzurum'la görüşüyor onların transferleri çok isabetli olur kanaatimce.

Kaleci transferi de şimdilik bir isimle anlaşma sağlanmış ve o kadar olacak, ikinci ve üçüncü kaleciler Erzurum'lu olacak büyük ihtimal..

İç transferde de sözleşmeleri biten Mustafa Öztürk ve Dede Çelik'in kontrat yenilemelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Ve;
http://mavibeyazsevda.blogspot.com/2012/06/taskn-hocann-gozdeleri-erzuruma-m.html
üstteki haberde "Taşkın Güngör'ün gözdeleri Erzurum'a mı?" demiştik, buradaki 5 isimden 3'üyle kesin olarak anlaşmaya varıldı.. Haber okunulduğunda hangi 3'ü olduğu da anlaşılır zaten..

Altyapıdan da 5 futbolcu geliyor.

Genel kanaatimiz;
İlk onbir dikiş tutturursa daha iyi olur geçen sezona göre ama geçen sezon baz alınırsa bu sene yedek kulübemiz daha güçlü ve verimli olacaktır..

Temmuz 05, 2012

Haydi Erzurum ‘İstişare’ye

Erzurum Büyükşehir Belediyepor'da yaklaşan Genel Kurul tarihi öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den "istişare" açıklaması geldi.

Yeni sezonda 3. Lig 3. Grup'ta mücadele verecek olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da 10 Temmuz Salı günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesinde Ahmet Küçükler tarafından kulüple iligili her konunun açıkça konuşulacağı bir toplantının düzenleneceği açıklandı.

Sosyal medyadaki hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Küçükler, ''Erzurum Büyükşehir Belediyespor Genel Kurulu öncesi İstişare Toplantisi yapıyoruz. 8 Temmuz Pazar günü yapılacak olan toplantıya futbola gönül vermiş olan tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

TAKIMIN ADI DA DEĞİŞEBİLİR

Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un kurumsal isminin değiştirilmesi hususunda görüşlere açık olunduğunu da belirten Ahmet Küçükler, "İsim değişikliği ve yönetim kurulu yapısına kadar her konuyu görüşmek ve değerlendirmek istiyoruz. Sözü olan, samimi olan, futbola ve şehrine gönül veren herkesi bu toplantıya bekliyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Genel Kurul tarihinin 10 Temmuz Salı günü saat 18:00'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde olacağını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, istişare toplantısının gerçekleşeceği yerin ve saatinin daha sonra belirleneceğini de sözlerine ekledi.

-MBS-

Dadaş'ta Son Gelişmeler

Olağan Genel Kurul tarihinin gelmesi ve transfer sezonunun da açılmasıyla birlikte çift yönlü olarak yoğun günlerin yaşandığı Erzurum Büyükşehir Belediyespor'daki son gelişmeler şöyle...

* Erzurumspor'un ayağını çukura sokan isimler arasında yer alan "eski"lerden olan iki ismin Erzurum Büyükşehir Belediyespor için de sıraya girdikleri ancak kapı dışarı edildikleri öğrenildi.

* Mehmet Aydın başkanlığında oluşacak olan yeni yönetim, 3 Temmuz'da belli olacaktı ancak ertelendi.

- Bilindiği üzere ilk toplantının ertelenmesiyle (çoğunluğun sağlanamaması gibi durumlarda) en az 7, en fazla 60 gün sonra ikinci toplantı tarihi belirlenebiliyor. Kulüp tarafından minimum limit olan 7 gün seçildi ve bu ikinci toplantıda çoğunluğun sağlanması şartına da gerek olmuyor.

* Önümüzdeki hafta Salı günü gerçekleşecek ve 109 delegenin oy kullanacağı Olağan Genel Kurul'da yeni yönetim belirlenecek ve 15 Temmuz'a kadar prensipte anlaşılan futbolculara imzalar attırılarak Erzurum kampı başlayacak.

* Prensipte anlaşılan 7 futbolcu dışında belirlenen diğer futbolcularla görüşmeler ise sürüyor. Erzurum'da çeşitlu kulüplerde top koşturan Erzurumlu yeteneklerden olan 3 veya 4 genç oyuncu dahil takıma toplamda 13-15 arası transfer yapılması bekleniyor.

* Geçtiğimiz günlerde Cabir Coşar için Bank Asya 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor tarafından yapılan teklif ise geri çevrildi. İkinci bir teklifin gelmemesi üzerine Cabir'in önümüzdeki sezonda takımda kalması büyük oranda kesinleşti.

* 2012-2013 sezonunda takımda yer almayacak oyuncular hakkındaki gelişmeler ise hemen hemen "Kimler Kalıyor Kimler Gidiyor?" başlığıyla duyurduğumuz haberlere paralel olarak ilerliyor. Yeni sezon için yeni takımlarına imza atan futbolcular şimdilik Uğur Arslan Kuru (Aydınspor 1923) ve Rasim Mutlu (Silivrispor) oldu. Ayrıca Ersin Şen'e de Kahramanmaraş Belediyespor'un talip olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

- Öte yandan 3. Lig'deki yaş kuralı sebebiyle otomatik olarak serbest kalan savunma oyuncusu Murat Gülbaba, takımda düşünülen ancak mecburi olarak yeni sezonda kadroda yer alamayacak olan tek futbolcu konumunda.

Temmuz 04, 2012

Rasim Mutlu da yolcu

Geçtiğimiz sezon bonservisi Beşiktaş'tan alınarak takımımıza kazandırılan 22 yaşındaki Rasim Mutlu 3. Lig'in yeni ekiplerinden Silivrispor'la anlaştı.

Erzurumspor'la 17 maça çıkan, sonrasında formayı Metin'e kaptıran Rasim lig boyunca 2 kez sarı, 1 kez kırmızı kart gördü.

Ayrıca önceki sezon mavi-beyazlı takımımızın kalesini korumuş olan diğer kaleci Metin Kanar'la da yolların ayrılması bekleniyor.

Temmuz 01, 2012

İstanbul fobimiz son bulacak mı?


Erzurum'dan sonra en çok Erzurumlu vatandaşın yaşadığı şehirlerden biri olan İstanbul'da, futbol adına gözlerden kaçan ancak çok önemli dereceye ulaşmış olan bir "fobi" oluşmuş durumda: Gol atamamak...

Takımımızın, 2012-2013 sezonunda grubunda yer alan üç İstanbul ekibi karşısında son verilmesi arzulanan "olumsuz seri"nin 9 yıllık hikayesi şöyle;

En son 2003 yılında, bugünkü adıyla Bank Asya 1. Lig, o zamanki adıyla 2. Lig A Kategorisi'nde İstanbul Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan ve 19. dakikada Cenk Neşenli'nin golüyle bu sevinci yaşayan mavi-beyazlılar sonraki 9 yıl içerisinde 5 kez daha İstanbul takımlarıyla karşılaşmışsa da bu maçların hiçbirinde rakip kaleye gol bırakamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra sırasıyla Pendikspor, Gaziosmanpaşaspor, Beylerbeyispor, Anadolu Üsküdar 1908 ve Sancaktepe Belediyespor'la karşılaşan Dadaşlar, adeta "kabus"a dönüşen gol atamama serisini bu maçların tamamında sürdürdü.

İLK CİDDİ DÜŞÜŞ VE SON GOL

Zamanında Süper Lig'de dahi mücadele veren ancak sonrasında "gerileme" dönemine giren Erzurumspor, 2. Lig A Kategorisi'ndeki son senesinde 9 Şubat 2003 tarihinde oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 19. dakikada Cenk Neşenli'nin golüyle öne geçmesine rağmen 74. dakikada Gökmen, 87. dakikada ise Sedat'ın gollerine engel olamayarak kümede kalma yolunda büyük bir fırsatı tepmişti.

Erzurumspor'un emektar kaptanı Kürşat Karakaş'ın da futboldaki son yılı olan 2002-2003 sezonunda Erzurumspor -şimdiki adıyla- Bank Asya 1. Lig'i 31 puanla 16. tamamlayarak bir alt kümeye düşmüştü. Kulübün o dönemdeki başkanlığını ise Cemal Polat yapıyordu.

SONRAKİ İSTANBUL RANDEVUSU 5 SENE SONRA

2. Lig A Kategorisi'nden düştükten sonra çalkantılı yıllar geçiren Erzurumspor, grupların bölgesel statüyle belirlenmesi sebebiyle uzun bir süre İstanbul'da maç oynama fırsatını bulamadı.

Ancak, 2007-2008 sezonuna Hasan Çelik yönetiminde güçlü bir kadroyla giren ve kazandığı kritik maçlarla 32 puan toplayarak 2. Lig 4. Grup'ta Kardemir Karabükspor'un ardından Play-Off'lara kalma hakkı kazanan ikinci takım olan Erzurumspor'u Yükselme Grubu'nda yeniden iki İstanbul takımı bekliyor olacaktı: Pendikspor ve Gaziosmanpaşaspor.

SERİYİ BAŞLATAN MAÇ: PENDİK-ERZURUM

Takımın çok iyi bir hava yakalayarak uzun zaman sonra üst sıralara oynadığı ve yeniden Bank Asya 1. Lig'e çıkma fırsatı yakalayacağı Yükselme Grubu maçları öncesinde "Erzurum'un müzmin sorunu" olan parasal sıkıntılar yine baş göstermiş, takımın en önemli futbolcuları şehri terk etmiş ve teknik direktör Hasan Çelik'le de yollar ayrılarak Play-Off'lara ciddi bir moral eksikliğiyle girilmişti.

Teknik patronluğa Ulvi Güveneroğlu'nu getiren Dadaşlar, yaptığı transferlerle 24 Şubat 2008'de yılın ilk İstanbul deplasmanında Pendikspor karşısına çıkıyordu.

Tribünleri tıklım tıklım dolduran binlerce Erzurumlu'nun yanı sıra stad çevresindeki binalardan da maçı seyrederek takımına destek olan taraftarlarının karşısında maça çıkan mavi-beyazlılar henüz 15. dakikada Kadir Deliömeroğlu'nun golüne engel olamayarak 1-0 geriye düşmüş, karşılaşma da bu sonuçla tamamlanmıştı.

BİR UMUT: GAZİOSMANPAŞA-ERZURUM

Yükselme Grubu'ndaki iddiasını yitiren Erzurumspor, son 3 haftaya girilirken 4 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da Gazisoamanpaşaspor'la karşılaşıyordu.

Oldukça sert başlayan ve karşılıklı ataklarla geçen mücadelede tam "maç başladığı gibi bitecek" denilen anlarda, 90. dakikada Uğur Keskin'in golüyle öne geçen Gaziosmanpaşaspor, Gaziosmanpaşa Stadı'nın kendilerine ayrılan bölümünü tıklım tıklım doldurarak, yağmura rağmen takımını 90 dakika coşkuyla destekleyen Erzurum taraftarının sahadan yine boynu bükük ve gol sevinci yaşayamadan ayrılmasını sağladı.

Erzurumspor, 10 takımlı Play-Off'u 19 puanla 7. sırada tamamlayarak üst lig hayallerini bir başka bahara bırakmıştı.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE' ETİKETİYLE YENİDEN İSTANBUL YOLLARI

Mali sıkıntıların Süper Lig'de mücadele verildiği yıllarda kendini hissettirip, küme düşülen ve sonraki yıllarda da daha da büyüyerek kulübün dört bir yanını sarmasıyla neredeyse her sezonu bu sıkıntılarla ve küme düşmeme korkularıyla geçiren Erzurumspor'un kapısına sonunda kilit vurulacak, şehir yeni bir defter, yeni bir sayfa açarak yeni solukla yola devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un ardında yer alacaktı.

2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de 'Büyükşehir Belediye' etiketli Erzurumspor, oynadığı 18 maçın 16'sını kazanarak yeniden profesyonel liglerde mücadele etmeye hak kazandı ve 3 İstanbul takımının yer aldığı 3. Lig 3. Grup'a düştü.

3. LİG'DE İLK İSTANBUL DURAĞI: BEYLERBEYİ

Yeni sezonda 3. Lig'e çok kötü başlangıç yaparak ilk 5 hafta galibiyetle tanışamayan Dadaşlar, sonraki haftalar kıpırdama emareleri göstererdi ve ligin 11. haftasında İstanbul'da Beylerbeyispor'un konuğu oldu.

Her İstanbul maçında olduğu gibi bu müsabakada da rakip takımdan fazla seyirciyle "deplasman" oynayan Erzurum, ilk yarının son dakikalarında penaltıdan Hakkı'nın golüne engel olamayarak 1-0 geriye düşecek ve bu skorla tamamlanan maçta kente yine golsüz mağlubiyetle dönecekti.

YENİ HOCA, YENİLENEN KADRO, YENİ DEVRE: ÜSKÜDAR-ERZURUM

Pendikspor, Gaziosmanpaşaspor ve Beylerbeysipr maçlarının tamamını 1-0'lık skorlarla kaybeden mavi-beyazlılar Anadolu Üsküdar 1908 deplasmanına yine umutla çıkıyordu.

Sezona başlanılan teknik direktör Hasan Çelik'le sonradan yolları ayıran, devre arasında da takıma 3 yeni takviye yapan BŞB Erzurumspor'un ligin ikinci devresinin ilk maçında yolu yine İstanbul'a düştü.

Maltepe Hasan Polat Stadı'nda 21 Ocak 2012 tarihinde oynanan maçta her iki takımın da çokça pozisyona girmesine rağmen gol sesi çıkmadı ve Erzurum ekibi bu maçta "1-0" fobisini yenmesine rağmen, rakibini ve rakip kalecisini yenemeyerek sahadan golle buluşamadan ayrıldı.

SON RANDEVU: SANCAKTEPE-ERZURUM

Kötü başladığı 3. Lig'de sonradan kendine gelen ve kalan 2 haftaya Play-Off iddiasıyla giren Dadaşlar, ya tamam-ya devam niteliğindeki maçta grubun güçlü temsilcisi Sancaktepe Belediyespor'a Hakan Şükür Stadyumu'nda konuk olacaktı.

Yoğun taraftar desteğini arkasına alarak başladığı maçın ikinci yarısının başında ve sonunda Gökhan ile Azad'ın gollerine engel olamayarak sahadan 2-0 mağlup ayrılan mavi-beyazlı Erzurum ekibi, Play-Off umutlarını kesin olarak tükettiği bu maçta İstanbul maçlarında gol atamama serisini de 5'e çıkararak "kabus"u devam ettirdi.

5 MAÇTA DA OLAN TEK FUTBOLCU

Erzurumspor, 2008 senesinden itibaren oynadığı 5 İstanbul maçında da sahadan gol atamadan ayrılırken, oynanan bu 5 maçın tümünde kadroda yer alan tek futbolcu Emre Çelik oldu.

Bu 5 müsabakanın sadece bir tanesinde maça ilk onbirde başlayan Emre Çelik, diğer müsabakalarda ise yedek kulübesinde oturdu. Anadolu Üsküdar maçının 74. dakikasında oyuna dahil olabilen Emre Çelik, Pendikspor, Gaziosmanpaşaspor ve Sancaktepe Belediyespor maçlarında oyuna giremedi ve "Erzurumspor'un müzmin yedeği" vasfını da kazanmış oldu.

OLUMSUZ SERİ SON BULACAK MI?

Çekilen 2012-2013 sezonunun kuralarıyla geçtiğimiz sezonda olduğu gibi yine Beylerbeyi, Sancaktepe ve Maltepe stadlarında İstanbul temsilcisi rakipleriyle maça çıkacak olan mavi-beyazlı takımımız bu 3 maçta olumsuz seriye son vermek için sahaya çıkacak.

İstanbul'daki Erzurumlu futbolseverlerimizin yeni sezonda "şampiyonluk" umutlarından ayrı olarak bir beklentisinin, hatta özleminin olduğunu böylece hatırlatmış olalım istedik...

-MBS-